LSV - vesti

Čanak: Sa ljotićevcima ni u kakav savez

Dnevnik pre 4 sata
BEOGRAD: Sa ljotićevcima nemam o čemu da razgovaram, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak na zamerke što se kao opozicioni lider nije priključio Savezu za Srbiju i precizira da u savezu sa Dverima nema šta da traži.
"To što oni kažu 'kada ove sklonimo, mi ćemo lako na izborima'. E, pa nećemo lako na izborima, jer se takve stvari moraju seći u korenu i odmah. To što takve organizacije nisu zabranjene u ovoj zemlji je ogromna mrlja na... »

LSV: Zašto su otkazani izbori za MZ Novi Bečej i Kumane?

Danas pre 4 sata
Zašto su otkazani izbori za članove Saveta Mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane pita LSV, iako je, kako kažu u saopštenju, izborni materijal odštampan i podeljen, iako su isplaćene dnevnice Izbornoj komisiji.
Kako se navodi u saopštenju, kandidati su predali neophodne potpise podrške, a domaćinstva je opsedala partijska pešadija Srpske napredne stranke, koja je i na Fejsbuku krenula u rat na sve ili ništa. -Na zvaničnom opštinskom... »

Demokrate bojkotovale Skupštinu Novog Sada

Danas pre 19 sati
Šest odbornika DS nije učestvovalo u radu današnje sednice Skupštine Novog Sada u skladu sa „Sporazumom sa narodom“ i zahtevima građana koji protestuju u pedesetak gradova Srbije da napuste parlamente čiji je rad obesmišljen.
Demokrate su jedine bojkotovale zasedanje gradskog parlamenta, a u radu su učestvovali odbornici koalicije oko SNS, SRS, LSV i Dosta je bilo. Prema rečima predsednika GO DS NS Veljka Krstonošića, demokrate su ovako postupile, jer... »

LSV: Dverima nije mesto na građanskim protestima

Danas pre 1 dan
Analizom nedavnih izjava, nije teško primetiti da Boško Obradović i njegovi sledbenici izvođenjem što većeg broja ultracionalista dominantne ljotićevske ideologije pokušavaju da uguše građanski karakter protesta sa idejom da isti preraste u nacionalističko orgijanje, saopštila je LSV.
Kako je navedeno, takav razvoj situacije bi u krajnjoj instanci doveo do propasti samih protesta, jer građani ne izlaze na ulice da bi podilazili interesima ruske politike i njihovih piona, nego da s pravom iskažu svoj bes i... »

Kostreš: Dverima nije mesto na građanskim protestima

Danas pre 1 dan
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da Pokretu „Dveri“ nije mesto na građanskim protestima, jer na njih izvode „ultracionaliste dominantno ljotićevske ideologije“, koji urušavaju građanski karakter protesta.
Kostreš je kazao da bi Obradovića trebalo podsetiti na nedavno izgovorene reči francuskog predsednika Emanuela Makrona, da je „nacionalizam izdaja patriotizma“. „Nas u Srbiji u to ne treba uveravati. Ideologija nacionalističkog... »

LSV osudio napad na Prajd info centar

Danas pre 2 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila napad na Prajd info centar, koji se dogodio tokom sinoćnog protesta „Kosovo je Srbija“.
Kako se navodi u saopštenju LSV-a, ovo je već treći napad na ovaj centar i to je nešto što veoma zabrinjava. Ističu da je žalosno da ekstremisti nesmetano napadaju na ulicama u našoj državi. „Tražimo od države da započne obračun... »

LSV: Zašto odlaze mladi iz Zrenjanina?

Danas pre 2 dana
Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Dejan Čapo upitao je predstavnike zrenjaninske vlasti zašto se nisu odlučili da afirmativnim merama pokušaju da spreče odlazak mladih iz Zrenjanina.
Mladi odlaze iz Zrenjanina, jer nemaju mogućnost da se zaposle ili da ostvare pristojnu zaradu, upozorava Čapo, povodom najave da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiranti Koordinacioni tim za... »

Čanak: Vlast se menja na izborima, ne protestima

Blic pre 3 dana
Mimo izbora, demonstracije ne mogu dovesti do promene vlasti, niti takvo razmišljanje ima podršku demokratskih zemalja, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i ističe da je 30-godišnja istorija pokazuje da demonstracije imaju smisla posle izbora, a ne umesto njih "A posle... »

Čanak: Vlast se menja na izborima, ne protestima

RTV pre 3 dana
RTV: Čanak: Vlast se menja na izborima, ne protestima
PODGORICA - Mimo izbora demonstracije ne mogu dovesti do promene vlasti, niti takvo razmišljanje ima podršku demokratskih zemalja, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i ističe da je 30-godišnja istorija pokazuje da demonstracije imaju smisla posle izbora, a ne umesto njih.
''A posle izbora, kontradikcije se rešavaju u institucijama. Pritom, sasvim sigurno, te institucije neće biti zaštićene njihovim sadašnjim napuštanjem'', rekao je Čanak u intervjuu podgoričkoj Pobjedi. Kako je naveo, jedine... »

Primedbe na skupštinu Zrenjanina, institucije u krizi

Danas pre 4 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine navodi da je skandalozan način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama zrenjaninske lokalne samouprave.
Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina, kaže da su i ranije upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali poslednja dva zasedanja su pokazala da uvek može da bude i gore. –... »

Maks Alegri odbija da se preda: Nismo mrtvi! Vratili smo se i posle 0:3

Mozzart sport  pre 5 sati  još 19 povezanih

U glavnom gradu Bangladeša u požaru poginulo 78 ljudi

BBC News  pre 6 sati  još 18 povezanih

Dačić: Izjava ambasadora Skota neprimerena

Dnevnik  pre 7 sati  još 11 povezanih

"Pokazao sam im šta imamo"

Vesti online  pre 52 minuta  još 11 povezanih

PPF grupa završila kupovinu Telenor banke

Kamatica  pre 4 sata  još 11 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.