LSV - vesti

Vlast odbila zahteve građana da se ne gradi zgrada nauštrb livadice, tvrdi da je iza svega opozicija

Radio 021 pre 8 sati
Vladajuća koalicija SNS, SPS, LSV i POKS odbila je na današnjoj sednici više stotina prigovora građana i dozvolila zidanje solitera na mestu zelene površine na uglu Kisačke i Jovana Subotića.
Oni su takođe dali saglasnost i na niz drugih urbanističkih planova kojima se dozvoljava podizanje spratnosti i smanjenje zelenila. Sama rasprava na sednici je protekla uz protivljenje opozicionih odbornika predloženim planovima.... »

LSV: Zrenjanin unazađen

Danas pre 9 sati
Nerad bahate i neodgovorne lokalne vlasti pogoršao je stanje u Zrenjaninu, grad je unazađen, naveo je u susretu sa novinarima predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Bojan Kostreš.
Prema njegovim rečima, nijedan od gorućih zrenjaninskih problema nije rešen. -Građanke i građani Zrenjanina i dalje namaju zdravu pijaći vodu, kafilerija nesnosno smrdi, a obećanja o izgradnji akva parka, auto-moto i bob staze,... »

Čanak Muzeju Vojvodine uručio prvu zastavu APV

RTV pre 3 dana
RTV: Čanak Muzeju Vojvodine uručio prvu zastavu APV
NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče uručio Muzeju Vojvodine originalnu, prvu zastavu AP Vojvodine sašivenu februara 2004. godine, saopštila je LSV.
Tom prilikom, on je podsetio na činjenicu da je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine 27. februara 2004, i da će uskoro biti njen petnaesti rođendan, što je čini najdugovečnijom vojvođanskom zastavom.... »

LSV: Dan ljudskih prava u Srbiji - bez vode za piće, knjiga i pravde

Novi magazin pre 4 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da 70 godina posle usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima Srbija taj Dan dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi.
Potpredsednik LSV-a Robert Kolar rekao je da je Srbija zemlja u kojoj, po podacima Unicefa, skoro trećina dece živi na ivici siromaštva, a skoro trećina dece mlađe od pet godina nema ni odgovarajuću ishranu, niti tri dečje knjige... »

LSV traži objašnjenje transakcije između Telekoma, Kopernikusa i Antene

Novi magazin pre 8 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se rasvetli situacija nastala tako što je državna kompanija Telekom kupila kompanije Antena grupe i transakcije vezane za kupovinu "Kopernikus tehnolodži"LSV je u saopštila da je "povezanost ovih kupovina više nego očigledna", te da javnost ima potpuno pravo da dobije informaciju o transakcijama državnog kapitala koji se odliva u private kompanije.
"Ukoliko postoji logično objašnjenje za ovu veliku medijsku aferu državni organi su dužni da ga saopšte", ocenila je LSV. Navodi se da su "Prva" i "O2" televizija, obe sa nacionalnom frekvencijom, kao deo Antena grupe u kojoj je... »

LSV: Stadioni u Beogradu veći prioritet od puteva u Vojvodini

Radio 021 pre 9 dana
Ni u 2019. godini neće započeti izgradnja Fruškogorskog koridora, iako su predstavnici vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat, tvrdi Liga socijaldemokrata Vojvodine.
U LSV smatraju da je nedopustivo smanjenje od 20 odsto sredstava za saobraćajnicu Ib reda "Novi Sad – Ruma", za koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo oko 340.000 evra. "Ovim... »

LSV: Decentralizuju Beograd, a zemlju guše centralizacijom

Novi magazin pre 12 dana
Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton ocenio je danas da nije dobro što se priča o decentralizaciji Srbije svela samo na najave povećanja ingerencija gradskih opština u Beogradu i dodao da je na sceni "rigidna centralizacija", koja zanemaruje interese sredina izvan glavnog grada države.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je izmene Zakona o glavnom gradu, koje bi, uz promene gradskog Statuta, dovele do osnaživanja ingerencija prigradskih opština glavnog grada. "Svaki prilog decentralizaciji je... »

LSV: Pravi problemi Vojvodine

Danas pre 13 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izrazila je danas nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana pokrajine.
Imali smo ovih dana priliku da čujemo puno izjava sa snažnim patriotskim nabojem, pitamo se kada ćemo moći da čujemo nešto i o pravim problemima Vojvodine, pita ta stranka. Nadamo se da će pokrajinski premijer Igor Mirović, sa... »

LSV: Bulatović – Medić godinama negira ratne zločine u BiH

Danas pre 16 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas i ocenila kao skandaloznu odluku sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama u Pokrajinskoj vladi Dragane Milošević da uruči Ljiljani Bulatović – Medić nagradu Društva novinara Vojvodine.
„Lik i delo ove takozvane novinarke poznati su široj javnosti. Ljiljana Bulatović- Medić godinama negira ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, a posebno se isticala po jezivim stavovima o genocidu u Srebrenicu“, navodi... »

Sećanje na partizansku brigadu "Petefi Šandor"

RTV pre 19 dana
RTV: Sećanje na partizansku brigadu "Petefi Šandor"
BAČKA TOPOLA - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) obeležili su danas u Bačkoj Topoli 74. godišnjicu odlaska boraca 15. vojvođanske brigade "Petefi Šandor" u borbu protiv nacista i fašista.
Veliki broj pripadnika ove partizanske jedinice položio je svoje živote u borbama protiv jedinica Vermahta, SS i domaćih kvislinških snaga. Za zasluge u narodnooslobodilačkoj borbi "Petefi" brigada je odlikovana ordenom bratstva... »

©2018 Netmark d.o.o.