Mostar

Olujni vetar "rasturio" deo BiH: Prevrnut čak i tegljač FOTO

B92 pre 20 sati
Mostar -- Olujno nevreme praćeno obilnom kišom pogodilo je jugozapadni deo BiH čupajući stabla, noseći crepove s krovova, a na području Kupresa prevrnulo je kamion. Kako su sinoć izvestili iz Auto moto kluba BiH, saobraćaj je obustavljen na putu… »

Konačno videli fatalnu sunitu: Osumnjičena za ubistvo vlasnika motela na štakama stigla na saslušanje

Blic pre 13 sati
Sunita Hindić (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mestu Buna kraj Mostara, danas je iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar radi dodatnog saslušanja dovedena u zgradu… »

Eks-Ju gigant prodao sve što se moglo prodati: Ostalo novca za još dve plate i katanac na bravu

B92 pre 14 sati
Mostar -- Sve što se prodati moglo već se prodalo, nekad najbogatija hercegovačka kompanija ima još novca za dve plate preostalim radnicima i otpremnine. Kako pregovori sa strateškim partnerima ne miču s mrtve tačke tako se i nameće očiti… »

Olujni vetar prevrnuo tegljač kod Kupresa

Dnevnik pre 1 dan
MOSTAR: Olujno nevreme praćeno obilnom kišom pogodilo je danas jugozapadni deo Bosne i Hercegovine čupajući stabla, noseći crepove s krovova, a na području Kupresa prevrnulo je kamion. Kako su izvestili iz Auto moto kluba BiH, saobraćaj je… »

Tada i sada: Srce boli zbog surove stvarnosti

Sportski žurnal pre 4 dana
Beograd je disao s Crvenom zvezdom i Partizanom, Sarajevo sa Željom i Sarajevom, Split sa Hajdukom, Mostar sa Veležom... Piše: Milorad Bjelogrlić Evo prođe sreda, a zatim četvrtak i dueli srpskih „velikana” Crvene zvezde i Partizana protiv… »

Izetbegović: Entitet ne može da naredi vojnu neutralnost

RTV pre 6 dana
MOSTAR - Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas u Mostaru da ta stranka ne može da dozvoli da entitet naredi državi vojnu neutralnost. Delegacija najuticajnije bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira… »

Izetbegović: Entitet ne može da naredi vojnu neutralnost

IndeksOnline pre 6 dana
MOSTAR – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas u Mostaru da ta stranka ne može da dozvoli da entitet naredi državi vojnu neutralnost. Delegacija najuticajnija bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira… »

Memorandum za kupovinu mostarskog Aluminija sa Kinezima

Slobodna Evropa pre 6 dana
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je informaciju o Memorandumu za kupovinu Aluminija d.d. Mostar od strane M.T. Abraham Group S.A. u partnerstvu sa China Machinery Engineering Corporation & China Nonferrous Metal lndustry's Foreign Engineering… »

Raj i pakao bosanskog komšiluka

Politika pre 7 dana
​Manje komšiluka – manje rizika od novih krvoprolića za sve komšije. To su tokom građanskog rata shvatili i kreatori Dejtona te su komšijske međe zamenili entitetskim. Verovali ili ne, „bosnomrzac” Milorad Dodik govorio je u Mostaru na… »

Hoće li groblje na koje sahranjuju i ustaše dalje podijeliti Mostar?

Slobodna Evropa pre 8 dana
Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić izjavio je kako je Groblje mira kod Mostara mjesto gdje se žele, na neki način, obilježiti sve žrtve ratova, te da to na svoj način ima svoju poruku – znati poštovati pokojne, stradale. Riječ je o… »

Vremenska prognoza »

Mostar »
subota
Magla
Magla
12 ˚C
četvrtak
Pljuskovi
Pljuskovi
7˚ / 16˚
petak
Pljuskovi
Pljuskovi
4˚ / 15˚

Vesti dana »