Niš - vesti

Potpredsednica Vlade Republike Bugarske Marijana Nikolov u poseti Nišu

Naissus info pre 3 sata
Tema susreta bilo je stvaranje uslova za unapređenje, pre svega, privredne saradnje, ali i mogućnostima za uspostavljanje bližih veza i u nauci, obrazovanju i kulturi. Kao primeri te saradnje istaknute su Niška pivara i kompanija Trejskoje su u vlasništvu bugarskih kompanija i već godinama uspešno... »

UNS: REM dodelio regionalne frekvencije uglavnom režimskim medijima, među njima i Novosadska TV

Radio 021 pre 5 sati
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nakon skoro godinu dana dodelio je deset regionalnih televizijskih frekvencija i osam dozvola za medijske usluge radija, a Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je da su dozvole dodeljene uglavnom medijima, koji su po vlasničkoj strukturi ili uređivačkoj politici bliski vlastima.
Deset televizijskih dozvola za regionalno emitovanje po različitim zonama pokrivenosti dobili su "SOS kanal plus" iz Beograda, RTV Pančevo, "Vranjska plus", Kopernikus Cable Network iz Niša, Novosadska TV, "Zona Plus" iz Niša,... »

NIŠ ĆE DOBITI FABRIKU ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA: Najveći ekološki projekat u ovom delu Evrope ulazi u zavšnu fazu

Niške vesti pre 6 sati
Procenjuje se da će Nišava nakon realizacije ovog projekta biti čistija za 11.000 tona mulja i čvrstog otpada godišnje, što će omogućiti bolje i mnogo zdravije uslove za život građana i smanjiti rizike od bolesti. Švedska podržava proces reformi u oblasti zaštite životne sredine kako bi se... »

Niški pisci čitaju stihove na ulicama i trgovina na Svetski dan poezije

Južne vesti pre 8 sati
Svetski dan poezije, 21. mart, u Nišu će biti obeležen organizovanim čitanjem i govorenjem stihova na javnim mestima, ulicama, trgovima i mostovima, a niški pisci će na platou ispred Narodnog pozorišta čitati omiljene stihove. Iz Društva književnika i književnih prevodilaca Niša kažu da na ovaj... »

Radovi šestoro umetnika na izložbi "Prepoznavanje" u Nišu

Južne vesti pre 8 sati
Umetnici iz Niša, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Podgorice i Vidina su učestvovali u regionalnom projektu "Prepoznavanje", a njihovi radovi će od srede 20. marta biti izloženi u Paviljonu niške Tvrđave. Stručno vođenje kroz izložbu održaće koautorka izložbe u četvrtak 21. marta u 12 sati. Šestoro... »

Deo Šumadijske ulice u Nišu nema grejanje zbog kvara

Južne vesti pre 9 sati
Zbog hitne i neodložne sanacije kvara na Toplani "Jug", hladni radijatori su u MIN ambulanti i Školi "25. maj", a iz Gradske toplane saopštavaju da su radnici na terenu i da popravljaju kvar. Grejanja nema ni u Dušanovom bazaru i Ulici Mije Petrovića 4 i 4a. Grejanje je jutros isključeno u... »

“Sumrak bogova” najbolja predstava na festivalu “Teatar na raskršću “

Naissus info pre 11 sati
Odluke su donosila tri žirija: stučni žiri, žiri okruglog stola kritike i žiri novinara. OBRAZLOŽENJE ŽIRIJA ODLUKA ŽIRIJA OKRUGLOG STOLA KRITIKE ODLUKA ŽIRIJA NOVINARA OBRAZLOŽENJE Nagrade se sastoje od: statuete i povelje Teatra na raskršću koje je dizajnirala grafički dizajner, Dragana Nikolić, i novčane nagrade koju je obezbedio grad Niš.
U prethodnih 9 dana imali smo priliku da gledamo 10 predstava iz 8 zemalja, od kojih osam u takmičarskom programu (Kad bi Sombor bio Holivud – Narodnog pozorišta Sombor, We are born naked and the rest is… MESS Sarajevo, Kapital... »

Još sto dana do početka EP za košarkašice

Politika pre 12 sati
Košarkaški savez Srbije (KSS) obeležio je danas 100 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje će Srbija organizovati zajedno sa Letonijom. U tri srpska grada domaćina, Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do početka turnira. Na platou ispred Tržnog centra „Ušće” u... »

Niška opozicija bojkotovala rad gradske Skupštine

Blic pre 22 sata
Predstavnici opozicije u Nišu napustili su danas sednicu Skupštine, iz razloga što se na dnevnom redu nisu našli zahtevi građana koji se svakog petka okupljaju u centru grada kako bi izrazili nezadovoljstvo. Miodrag Stanković, šef odborničke grupe Demokratske stranke kaže da je opozicija bila... »

Niška opozicija bojkotovala rad gradske Skupštine

Blic pre 22 sata
Predstavnici opozicije u Nišu napustili su danas sednicu Skupštine, iz razloga što se na dnevnom redu nisu našli zahtevi građana koji se svakog petka okupljaju u centru grada kako bi izrazili nezadovoljstvo. Miodrag Stanković, šef odborničke grupe Demokratske stranke kaže da je opozicija bila... »

Niš
sreda

Slaba kiša
8 ˚C
četvrtak
Oblačno
Oblačno
4˚ / 10˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
4˚ / 13˚
©2019 Netmark d.o.o.