OVK

Dan kada je Srbija ponižena: Jovanovićev politički otac Koštunica na današnji dan pomilovao Kurtija (foto)

Večernje novosti pre 3 dana
NA današnji dan pre 22 godine, 7. decembra 2001, predsednik SRJ i lider DSS-a Vojislav Koštunica pomilovao je Aljbina Kurtija. Foto: Profimedia/aleksa stanković/ž.knežević Kurti je pušten na slobodu nakon dve i po godine provedene u zatvoru u… »

Specijalno tužilaštvo Kosova pretresa kuću Saljiha Mustafe kome se sudi za ratne zločine u Hagu

Danas pre 3 dana
Vršilac dužnosti predsednika Organizacije veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Faton Kljinaku izjavio je danas da Specijalno tužilaštvo Kosova pretresa kuću jednog od saboraca Saljiha Mustafe kome se sudi za ratne zločine u Hagu… »

Godišnjica poniženja Srbije Jovanovićev politički otac Koštunica na današnji dan pomilovao Kurtija

Alo pre 3 dana
Kurti je pušten na slobodu nakon dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu, gde je izdržavao kaznu od 15 godina zbog terorizma. Na današnji dan pre 22 godine, 7. decembra 2001, predsednik SRJ i lider DSS-a Vojislav Koštunica pomilovao je Aljbina… »

Mičel: Zlodela OVK nad Srbima i Romima 1999. godine postala obrazac

RTS pre 3 dana
Bivša službenica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Prištini Sandra Mičel, koja je svedočila na suđenju bivšem lideru tzv. OVK u Hagu Hašimu Tačiju, rekla da je Tači 1999. godine negirao da je OVK počinio zločine nad… »

Posete Tačiju samo uz dozvolu: Posle pokušaja da utiču na svedoke, sud utvrdio mere pod kojim lideri tzv. OVK mogu primati…

Večernje novosti pre 3 dana
NEKADAŠNjE lidere tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija moći će da posete samo branioci, ombdusman, predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, dok će svim ostalim biti potrebna posebna… »

U Hagu nastavljeno je suđenje vođama nekadašnje OVK VIDEO

B92 pre 4 dana
U Specijalizovanim većima Kosova u Hagu nastavljeno je suđenje vođama nekadašnje OVK. Specijalno Tužilaštvo tražilo je ograničenje kontakata i komunikacije za optužene bivše lidere takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, Hašima Tačija, Kadrija… »

Tači cvili ko damjanov zelenko Što je najcrnje, sud će da uvaži ono što hoće on i njegovi krvnici

Alo pre 4 dana
Bivši lideri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, koji su u pritvoru u Hagu gde im se sudi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, od nedelje se nisu čuli sa članovima svojih porodica, uprkos novoj odluci Specijalnog suda po… »

Potvrđeno - glas za Jovanovića je glas za Đilasa Sudija Majić koji je oslobodio Gnjilasku grupu poručio: Naš je 100%…

Alo pre 5 dana
Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović podržao bivši režim koji predvodi Dragan Đilas. Da je Jovanović podržao "ProGlas" potvrdio je i sudija Miodrag Majić koji je na svom Tviteru otkrio da se Jovanović zajedno sa Vojislavom Mihailovićem i… »

Nismo mi, nego banditi koji se lažno predstavljaju kao OVK Ovako je Tači govorio o napadima na Srbe, Sandra ga otkrila

Alo pre 5 dana
Posle ulaska međunarodne misije na Kosovo i Metohiju juna 1999. bilo je dosta osvetoljubivosti, ubijenih Srba, poginulih Roma. Mnogo lokalnog stanovništva je počelo da odlazi. Na početku je bio samo haos. Albanci su se vraćali kućama iz izbeglišta… »

Nastavak suđenja Hašimu Tačiju: Svedok: OVK nije krila da drži pritvorenike, ali su lažno tvrdili da im se sudi!

Kurir pre 5 dana
Svedok optužbe Sandra Mičel izjavila je danas u Hagu, na procesu bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju, da starešine te albanske paravojske 1998-99 nisu krile da drže pritvorenike, uključujući i Albance koje su smatrali "kolaborantima" sa srpskim… »

Vesti dana »