Prijedor

Točio, a nije plaćao: Direktor ostao dužan više oko 18.000 evra za gorivo

Blic pre 2 dana
Muškarac iz Sanskog Mosta čiji su inicijali R.D. tereti se da je oštetio pravno lice iz Banjaluke za 35.685 KM, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor. Osumnjičeni se tereti da je, kao direktor firme iz Sanskog Mosta i kao rukovodilac… »

Dan bijelih traka: Sjećanje na zločine u Prijedoru

Al Jazeera pre 4 dana
U Prijedoru se obilježava Dan bijelih traka kao sjećanje na 31. maj 1992. Tog dana Krizni štab Prijedora naredio je da nesrpsko stanovništvo okači bijele zastave ili platna na prozore. Dok su se kretali gradom, bili su primorani nositi bijele trake… »

Ambasada SAD: Vlasti RS i Prijedora moraju promovisati poštovanje žrtava

Danas pre 4 dana
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavila je obeležavanje 31. maja – Dana belih traka. Oni su u zvaničnom saopštenju naveli da vlasti Republike Srpske i Prijedora imaju institucionalnu odgovornost da promovišu… »

Na "Skaju" pronađeni novi dokazi o plaćenim ubicama iz Prijedora: Railić od Mijatovića kupio pištolj koji je pronađen…

Blic pre 4 dana
Dešifrovanjem „Skaj“ aplikacije na telefonu Aleksandra Miljatovića, pojavili su se novi dokazi o plaćenim ubicama iz Prijedora, i povezanosti Dalibora Railića Dugog sa ubistvom Mihajla Stupara zvanog Šmit, saznaje Srpskainfo. Podsetimo, Dugi je… »

Prljavi inspektor dobio otkaz: Policajac Dejan iz Prijedora sarađivao s opasnim kriminalcem

Blic pre 4 dana
Dejan Jurišić, koji je bio zaposlen kao inspektor za organizovani kriminal u Policijskoj upravi Prijedor, dobio je otkaz na poslu zbog više krivičnih dela koji je počinio, saznaje Srpskainfo. Prema našim saznanjima, Jurišić je sarađivao i sa… »

Obilježen Dan bijelih traka: 102 ruže u znak sjećanja na ubijenu djecu Prijedora

Al Jazeera pre 4 dana
U Prijedoru je danas na centralnom trgu obilježen Dan bijelih traka, nakon organizovane mirne šetnje glavnom ulicom u pješačkoj zoni. U Prijedoru je danas na centralnom trgu obilježen Dan bijelih traka, nakon organizovane mirne šetnje glavnom ulicom… »

Prijedorske žrtve i dalje bez spomenika

Dojče vele pre 4 dana
Prijedor i ove godine obeležava „Dan belih traka“, sećanje na stradanje više od 3.000 civila u tom regionu. Dan ranije, obeležen je Dan odbrane grada Prijedora. Neslaganja oko spomenika ubijenoj deci još traju. Nakon više od tri decenije nema… »

Postavljena instalacija u Sarajevu u znak sećanja na ubijenu decu Prijedora

Danas pre 4 dana
Povodom Dana belih traka, u Malom parku kod zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu postavljena je instalacija u znak sećanja na žrtve zločina nad nesrpskim stanovništvom Prijedora. Instalaciju je postavio AntiDejton pokret, a sastoji se… »

‘Prijedorske sjene’ – priča o malom gradu s najvećom masovnom grobnicom na Balkanu

Al Jazeera pre 4 dana
Izložbom ‘Prijedorske sjene’, fotograf Velija Hasanbegović tematizira ratna stradanja u Prijedoru. S obzirom na to da se ja gotovo čitavu svoju fotografsku karijeru bavim temom rata, stradanja, a prije svega ljudima koji su svjedoci tog rata i onim… »

Komesarka Saveta Evrope: Krajnje vreme za spomenik ubijenoj deci Prijedora

Danas pre 4 dana
Povodom Dana belih traka u Prijedoru, komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović istakla je važnost osiguranja prava za porodica više hiljada žrtava ratnih zločina i teških kršenja ljudskih prava počinjenih u ovom gradu između 1992… »

Vremenska prognoza »

Prijedor »
ponedeljak
Vedro
Vedro
14 ˚C
utorak
Kiša
Kiša
12˚ / 20˚
sreda
Kiša
Kiša
11˚ / 21˚

Vesti dana »