Rio Tinto

U sredu komemoracija Jelisaveti Vasilić

Danas pre 11 sati
Komemoracija Jelisaveti Vasilić, dugogodišnjoj članici Saveta za borbu protiv korupcije, biće održana u sredu, u 14 časova, u Narodnoj biblioteci Srbije, saopšteno je iz tog Saveta. Komemoracija Jelisaveti Vasilić, dugogodišnjoj članici Saveta… »

Rio Tinto, zapravo, nije čak ni ekonomski isplativ za Srbiju

Nova pre 1 dan
Projekat rudarenja jadarita u zapadnoj Srbiji od strane kompanije "Rio Tinto" ne samo što bi mogao biti poguban za životnu sredinu, nego je i vrlo verovatno minimalno finansijski isplativ, odnosno - ekonomski neopravdan. Marko Vujić iz Centra za… »

Vladimir Gajić: Referendum o Rio Tintu je poruka vlasti da će dozvoliti rudnik litijuma

Glas Šumadije pre 1 dan
Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je referendum o rudniku litijuma kod Loznice kukavičje jaje i poruka vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „pustiti Rio Tinto da otvori taj rudnik“. Ne… »

Udruženje PAKT: 'Rio Tinto' da saopšti javnosti ko im je od državnih zvaničnika garantovao posao

Novi magazin pre 1 dan
Udruženja gradanja "Podrinjski anti-korupcijski tim" (PAKT), "Ne damo Jadar" i Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini zatražila su danas da kompanija "Rio Tinto" saopšti javnosti ko im je od državnih zvaničnika garantovao posao jer, kako… »

„Rio Tinto da objavi ko im je iz vlasti garantovao posao“

Nova pre 1 dan
Udruženja gradanja "Podrinjski anti-korupcijski tim" (PAKT), "Ne damo Jadar" i Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini zatražila su danas da kompanija "Rio Tinto" saopšti javnosti ko im je od državnih zvaničnika garantovao posao jer, kako… »

Rio Tinto: Obezbeđenje u dolini Jadra u skladu sa propisima

BizLife pre 1 dan
Kompanija je reagovala na zahteve udruženja građana da povuče obezbeđenje koje, po njihovim navodima, „patrolira seoskim putevima u dolini Jadra“, kako bi se sprečilo dalje širenje sukoba. Saopštenje prenosimo u celosti: Kompanija Rio Tinto… »

Tomović: Videćemo ekstremno zagađenje u narednih 100 godina

Zoom UE pre 1 dan
POŽEGA – Potencijalne opasnosti geoloških istraživanja litijuma i jadarita i dugoročne posledice po prirodu, biljni i životinski svet, život i zdravlje čoveka su bili u fokusu tribine nazvane „Copy Loznica/Paste Požega, održane u petak u sali… »

Ponovo se oglasila kompanija Rio tinto: Obezbeđenje u dolini Jadra u skladu sa propisima

Večernje novosti pre 2 dana
Foto: Večernje novosti Protiv Rio Tinta i projekta Jadar mesecima se vodi bespoštedna kampanja zasnovana na konstantnom ponavljanju dezinformacija i najgorih scenarija koji nisu utemeljeni na činjenicama, već su proizvod proizvoljne interpretacije… »

Rio Tinto: Obezbeđenje u dolini Jadra u skladu sa propisima

Danas pre 3 dana
Kompanija reagovala na zahteve udruženja gradjana da povuče obezbeđenje koje, po njihovim navodima, patrolira seoskim putevima u dolini Jadra Kompanija Rio Tinto saopštila je da obezbedjenje koje čuva njenu imovinu u dolini Jadra, gde istražuje… »

„Ekonomski smo džin, kad dođe Rio Tinto bićemo bogatiji“

Nova pre 2 dana
"Koga mrzimo ovog vikenda? Crnogorce, zabili su nam nož u leđa, izdali nas i proglasili nas genocidnim narodom. Evo Vulin već preti da će sve koji su glasali za crnogorsku rezoluciju zaustaviti na granici. A šta je zaista krivica Crnogoraca? U… »

Vesti dana »