Rio Tinto

SNS i SPS Loznice glasali za Rio Tinto! Narod pred Skupštinom besan: "To je trovačnica, jedna bušotina curi im pet godina i…

Pravda pre 2 sata
Skupština Loznice usvojila je prostorni plan kojim, kako kažu aktivisti, projekat Jadar kompanije Rio Tinto postaje prvi put deo nekog zvaničnog dokumenta. Za prostorni plan glasao je 41 odbornik iz vladajuće koalicije SNS i SPS. Aktivisti poručuju i… »

Kakva je sudbina projekta "Jadar" kompanije "Rio Tinto"

RTS pre 4 sati
"Rio Tinto" je doneo investicionu odluku – za projekat "Jadar" izdvojili su 2,4 milijade američkih dolara. Deo građana i nevladinih organizacija sve oštrije se protivi, a država najavljuje referedum o tom velikom poslu. Investitor je javnosti… »

Skupština u Loznici izglasala plan za Rio Tinto, policija ispratila odbornike

Nova pre 4 sati
Loznički parlament izglasao je prostorni plan Loznice, a prema informacijama aktivista, 41 odbornik je glasao za taj predlog od njih 59. Građani koji se nalaze ispred lokalne skupštine burno su negodovali izglasavanje plana, a pojedini su uzvikivali da… »

Predsednik Srbije: Rio Tinto je projekat koji treba razmotriti

Kurir pre 4 sati
SKOPLJE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Rio Tinto projekat koji ima svoje dobre i loše strane, o čemu će država informisati građane Podrinja, koji treba da donesu odluku. Vučić je, upitan da komentariše to što je na… »

Vučić: "Rio Tinto - projekat koji treba razmotriti"

B92 pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Rio Tinto projekat koji ima svoje dobre i loše strane. O tome će, kaže, država informisati građane Podrinja, koji treba da donesu odluku. Vučić je, upitan da komentariše to što je na… »

Skupština Loznice usvojila prostorni plan – Rio Tinto u zvaničnom dokumentu

N1 Info pre 5 sati
Skupština Loznice usvojila je prostorni plan kojim, kako kažu aktivisti, projekat Jadar kompanije Rio Tinto postaje prvi put deo nekog zvaničnog dokumenta. Za prostorni plan glasao je 41 odbornik iz vladajuće koalicije SNS i SPS. Aktivisti poručuju i… »

Građani u Loznici protestuju protiv Rio Tinta (FOTO)

Danas pre 6 sati
Nekoliko desetina građana i članova ekoloških pokreta i organizacija okupilo se danas ispred Skupštine grada Loznice na protestu povodom sednice na čijem je dnevnom redu predlog da projekat „Jadar“ bude uvršet u Prostorni plan grada. Okupljeni… »

Rio Tinto dolazi, Aksel Špringer odlazi

Dojče vele pre 6 sati
Rio Tinto namerava da u projekat Jadar u Srbiji uloži 2,4 milijarde dolara. Ali put do toga je dugačak, piše nemačka štampa. Tema listova je i odlazak kompanije Aksel Špringer iz istočne Evrope, pa i iz Srbije. Nemački konzervativni list… »

Skupština Loznice usvojila prostorni plan, otvoren put za projekat Rio Tinta

Danas pre 6 sati
Skupština Loznice usvojila je prostorni plan kojim kako kažu aktivisti, projekat Jadar kompanije Rio Tinto postaje prvi put deo nekog zvaničnog dokumenta. Za prostorni plan glasao je 41 odbornik iz vladajuće koalicije SNS i SPS. Aktivisti poručuju i… »

Protest protiv Rio Tinta u Loznici, ministarka najavljuje odluku o rudniku na referendumu

Glas Amerike pre 7 sati
BEOGRAD — Građani, aktivisti i predstavnici političkih stranaka protestovali su ispred gradske uprave u Loznici povodom planova za otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto. Marijana Petković iz inicijative "Ne damo Jadar" rekla je za je rudnik… »

Vesti dana »