Rtanj

Zaječarska okružna liga: Poraz Kraljevice od Graničara, Rtanj deklasirao Rudar

Glas Zaječara pre 2 dana
Za vikend su odigrane utakmice 10. kola Zaječarske okružne lige. Graničar savladao Kraljevicu, Radnički savladao Kosovo, Šljivar poražen od Sloge, dok je Rtanj deklasirao Rudar. U okviru 10. kola Zaječarske okružne lige Graničar savladao… »

Banket sreće i dobrih namera: Nikola Žigon na Senjaku sinoć predstavio izložbu "Osmeh se vratio u grad"

Večernje novosti pre 5 dana
"Pupak sveta - Rtanj", Foto Privatna arhiva Predstavio je svoja najnovija dela započeta u Minhenu, a završena u ateljeu, u kući na Senjaku. Tu su i izložena, u Kući umetnosti "Žigon", ovom privatnom prostoru, koju su za javnost prethodno otvorili… »

Zaječarska okružna liga: Kraljevica dočekuje Graničar, Šljivar ide za Minićevo

Glas Zaječara pre 5 dana
Za vikend su na programu utakmice 10. kola Zaječarske okružne lige. Kraljevica dočekuje Graničar, Radnički igra protiv Kosova, Šljivar putuje za Minićevo, dok Rtanj dočekuje Rudar. U okviru 10. kola Zaječarske okružne lige, Kraljevica dočekuje… »

Tajna čudotvornog rtanjskog čaja

Nova pre 5 dana
Za rtanjski čaj kažu da je "dobar za sve" i predstavljaju ga kao čudotvoran napitak s misterioznog Rtnja. Ipak, ime čaja mnoge navodi na pogrešan zaključak. Naime, lako je pomisliti da je rtanjski čaj zapravo mešavina biljaka sa planine Rtanj, a… »

Zaječarska okružna liga: Hajduk deklasirao Kosovo, novi poraz Šljivara

Glas Zaječara pre 9 dana
Za vikend su odigrane utakmice 9. kola Zaječarske okružne lige. Šljivar poražen od Velike Jasikove, Radnički bolji od Midžora, Graničar savladao Omladinac, dok je Hajduk deklasirao Kosovo. U okviru 9. kola Zaječarske okružne lige Kosovo poraženo… »

Mehanizacija iz Boljevca za „pola sveta”

Politika pre 9 dana
Boljevac – U varošici ispod samog Rtnja, na sredokraći puta između Paraćina, Bora i Zaječara, tokom 2007. spasena je od gašenja Fabrika motokultivatora, koja je bila jedna od više takvih u sistemu IMT-a. Proizvodne pogone nekadašnje firme, koja… »

Zaječarska okružna liga: Šljivar dočekuje Veliku Jasikovu, Radnički ide za Kalnu

Glas Zaječara pre 12 dana
Za vikend su na programu utakmice 9. kola Zaječarske okružne lige. Graničar dočekuje Omladinac, Kraljevica putuje za Sokobanju, Šljivar dočekuje Veliku Jasikovu, dok Radnički ide za Kalnu. U okviru 9. kola Zaječarske okružne lige, Graničar… »

Najbolje vikend pešačke ture po planinama Srbije

Nova pre 12 dana
Možda nemamo Alpe, ali u našoj zemlji i te kako ima dosta prelepih predela koje svakako treba istražiti. Jedan od načina je pešačenje do vrhova Rtnja, Velikog krša, Stare planine, Lazarevog kanjona, odakle puca zadivljujuć pogled. Rtanj je planina… »

Moćni Rtanj 10: razloga zašto bi svako barem jednom u životu trebalo da poseti sedište srpskih bogova

Blic pre 13 dana
Kada kažemo Rtanj, prva asocijacija nam je na nešto nedokučivo, mistično, pa slobodno možemo reči i neobjašnjivo. Piramidalna planina koja privlači domaću i svetsku javnost, ostavlja bez daha svakoga ko barem jednom baci pogled na specifičan… »

PD “Preslap” u nedelju organizuje uspon na Rtanj

Naissus info pre 15 dana
Glavno odredište akcije je čuveni vrh Šiljak, visok 1565 metara, u obliku piramide. Ovom akcijom nastavlja se i lepa tradicija uspostavljena oktobra 2017.godine, a jesenji uspon na Rtanj je sada jedna od većih planinarskih akcija u Srbiji. “O… »

Vesti dana »