Smederevo - vesti

Roditeljski dodatak "na klik" do kraja godine u celoj Srbiji

Radio 021 pre 19 dana
Roditelji novorođenih beba u Zrenjaninu od danas neće morati da prikupljaju desetine dokumenata za podnošenje zahteva za dečiji dodatak, jer je to omogućeno elektronski, "jednim klikom", još u porodilištu, najavila je premijerka Ana Brnabić.
Nova funkcionalnost informacionog sistema eBeba, koji omogućava upis deteta u matičnu knjigu rođenih, prijavu prebivališta i zdravstvenog osiguranja elektronskim putem – bez odlaska na šaltere različitih državnih institucija,... »

Najstarija srpska jutjuberka je superbaka Lepa (80): Obožava Fejs, a ne odvaja se od laptopa koji je zaradila u kockarnici u Americi (FOTO)

Telegraf pre 19 dana
Mnogi prepoznaju Lepu kao veselu baku sa Bajlonijeve pijace u Beogradu, gde već deceniju i po prodaje cveće i voće, a mlađi su je upoznali preko njenog Jutjub kanala
Sajber baka Lepa Janić ima 80 godina i živi u selu Vranovo kod Smedereva. Lepa je medicinska sestra u penziji, ali ova žena je sve osim "penzioner". Poznata je kao najstarija srpska Jutjuberka, piše poeziju, čita knjige, plete,... »

Srpski vampiri od Nemanjića do komunista (2): I nacisti protiv krvopija

Vesti online pre 19 dana
Borbu sa vampirima Srbija nije prestajala ni kada je ušla u novu državu, Jugoslaviju. Tako je decembra 1933. beogradski dnevni list "Vreme" pisao da su dva brata u selu Čičkovi, u srezu ariljskom, "probili u groblju telo svoje mrtve matere, držeći da se povampirila".
Oko pola godine kasnije i novinar beogradske "Politike" javlja iz Smedereva: "Vampir se najpre pojavio kod Đure Karanovića. Od straha, žena i deca g. Karanovića bežali su od kuće, dok najzad nije došao i sveštenik, očitao molitvu... »

Baka Lepa (80) je nastarija srpska jutjuberka: Laptop je zaradila kockanjem u Americi!

Kurir pre 19 dana
Ova neobična sajber – baka koja razbija predrasude živi u selu Vranovo kod Smedereva i medicinska je sestra u penziji. I dok je mnogi prepoznaju kao veselu baku sa Bajlonijeve pijace u Beogradu, gde već deceniju i po prodaje cveće i voće, mlađi su je upoznali preko njenog Jutjub kanala. Baka Lepa... »

Brnabićeva u Zrenjaninu – onlajn prijave za roditeljski dodatak

RTS pre 19 dana
RTS: Brnabićeva u Zrenjaninu – onlajn prijave za roditeljski dodatak
Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila je Opštu bolnicu u Zrenjaninu gde je prisustvovala početku rada druge faze projekta "Bebo, dobro došla na svet". Roditelji novorođenih beba u Zrenjaninu od danas će moći da se za roditeljski dodatak prijave onlajn i to u porodilištu.
Premijerka Ana Brnabić je izjavila da je druga faza projekta "Bebo, dobro došla na svet" deo strategije razvoja elektronske uprave i projekta "Stop birokratiji". "Mi smo projekat ‘Bebo, dobro došla na svet' počeli u mandatu... »

Raspisan konkurs za 650 budućih policajaca

Niške vesti pre 21 dan
Takođe, istog dana raspisan je i konkurs za upis 250 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i to za potrebe sledećih policijskih uprava u: Nišu, Pančevu, Subotici, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Kikindi, Užicu, Kragujevcu, Kruševcu, Jagodini, Somboru, Zrenjaninu, Čačku, Zaječaru,... »

MUP Srbije raspisao konkurs: Nakon policijske obuke, polaznike čeka posao u ovim gradovima

Srbija danas pre 22 dana
Posao za 650 polaznika
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je 26. januara 2018. godine konkurs za upis 400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za potrebe Policijske uprave za grad Beograd. Takođe, istog dana raspisan je i konkurs za upis 250 polaznika u... »

Pištoljem presudio sebi zbog kockarskih dugova

Alo pre 22 dana
Alo: Pištoljem presudio sebi zbog kockarskih dugova
Zoran Stanišić (39), čije je beživotno telo pronađeno u četvrtak preko puta Osnovne škole "Sveti Sava" u Smederevu, najverovatnije se ubio zbog kockarskih dugova.
Njegovo beživotno telo u parkiranom automobilu ispred kuće prva je ugledala njegova supruga u četvrtak oko podneva. Kako saznajemo, neposredno pre suicida, Zoran je vratio jedan veći dug, a kako njegovi poznanici sumnjaju, ponovo... »

Baka Lepa najstarija Jutjuberka

Večernje novosti pre 22 dana
Starica iz Vranova, duhom i umom - devojčica. Profil na "Fejsubuku" otvorile joj unuke
OSAMDESETOGODIŠNjA Lepa Janjić iz sela Vranovo kod Smedereva, prava je virtuelna heroina. Dok njene vršnjakinje razmenjuju recepte i mustre za ručne radove, ona sakuplja lajkove. Ima kanal na "Jutjubu", snima i objavljuje... »

MUP: Raspisan konkurs za 650 budućih policajaca

Blic pre 22 dana
RTV: Konkurs za policijsku obuku
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za potrebe Policijske uprave za grad Beograd.
Takođe, istog dana raspisan je i konkurs za upis 250 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i to za potrebe sledećih policijskih uprava u: Nišu, Pančevu, Subotici, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Kikindi, Užicu,... »

Smederevo
ponedeljak

Vedro
-1 ˚C
utorak
Pljuskovi
Pljuskovi
-1˚ / 6˚
sreda
Moguća slaba kiša
Moguća slaba kiša
5˚ / 9˚
©2018 Netmark d.o.o.