Smederevo - vesti

Uručena priznanja Fonda “Branislav Mane Šakić”

Danas pre 12 dana
Fond za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije, okruženja i rasejanja “Branislav Mane Šakić” načeo je treću deceniju postojanja, u važnoj i jedinstvenoj misiji, prenosi Podunavlje.info.
Danas je Fond u Narodnoj biblioteci Smederevo dodelio 21. nagradu “Branislav Mane Šakić” Jeleni Jež, novinaru-voditelju Radija „Slovo ljubve“ Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, za doprinos očuvanja srpskog jezika i negovanja... »

Sećanje na dan kada je Smederevo razoreno

RTS pre 12 dana
RTS: Sećanje na dan kada je Smederevo razoreno
Eksplozija municije i baruta u Smederevskoj tvrđavi 5. juna 1941. godine, koja je razorila Smederevo, do danas nije rasvetljena. Još se ne zna ni tačan broj žrtava, ni uzrok tragedije koju je izazvala eksplozija čiji se udarni talas kretao brzinom 5.000 metara u sekundi i imao snagu manje atomske bombe.
Bio je četvrtak, pijačni dan, dan kada su gimazijalci primali svedičanstva a glumci Srpskog narodnog pozorišta došli po plate vozom iz Novog Sada, jer je središte Banovine dunavske bilo u Smederevu, beleži se kao jedan od... »

Đorđević poručio: Radnička prava su za mene sveto pismo

Srbija danas pre 13 dana
Ministar je kazao da je inspekcija bila u turskoj fabrici Kajzen u Smederevu i da je taj slučaj rešen
Ministar za zapošljavaje, rad boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su radnička prava za njega sveto pismo. On je istakao i da su tvrdnje radnika u fabrikama Kajzen, Jura i Geoks samo pretpostavke i... »

Đorđević: Tvrdnje radnika u fabrikama Kajzen, Jura i Geoks samo pretpostavke i nagađanja (VIDEO)

Beta pre 13 dana
Ministar za zapošljavaje, rad boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas da su radnička prava za njega sveto pismo, ali da su tvrdnje radnika u fabrikama Kajzen, Jura i Geoks (Geoks) samo pretpostavke i nagadjana. Djordjević je kazao da je inspekcija bila u turskoj fabrici... »

Ozvaničena saradnja Tangšana i Smedereva

Danas pre 13 dana
Sporazum o prijateljskim odnosima, ili kako je to gradonačelnik Tangšana rekao – bratimljenju, između njegovog grada i Smedereva, potpisan je danas u Smederevu, prenosi Podunavlje.info.
Učinili su to čelnici ovih gradova, Jasna Avramović i Ding Xiufeng. Tangšan je glavni grad kineske oblasti Hbei, od oko sedam i po miliona stanovnika. Portal Podunavlje.info najavio je detaljniji izveštaj o ovom... »

Vremeplov (5. jun 2018)

RTS pre 13 dana
RTS: Vremeplov (5. jun 2018)
Svetski dan zaštite čovekove okoline, Nacionalni praznik Danske i Velike Britanije, Dan hrastova u Srbiji, Dan lista "Ošišani jež", Dan nezaborava u Smederevu
1723. - Rođen Adam Smit, škotski ekonomista (Kirkaldi, 05. 06. 1723 - Edinburg, 17. 07. 1790) 1783. - Francuski konstruktori braća Žozef i Žak Mongolfje prvi put podigli u nebo vazdušni balon 1826. - Umro Karl Marija fon Veber,... »

Vremeplov: U eksploziji u Smederevu poginulo 5.000 ljudi

RTV pre 13 dana
RTV: Vremeplov: U eksploziji u Smederevu poginulo 5.000 ljudi
NOVI SAD - 1941 - U Smederevu se dogodila strahovita eksplozija. U drevnu tvrđavu Despota Đurđa nemačke okupacione vlasti smestile su skladište oružja i municije bivše jugoslovenske vojske, koje je odletelo u vazduh u 14.14. Broj žrtava bio je ogroman, oko 5000 ljudi. Pošto je bio pazarni dan u gradu se nalazilo mnoštvo sveta iz okoline a u stanici pored same tvrđave se u trenutku eksplozije nalazila kompozicija voza koja je potpuno razorena. Sam grad je strahovito stradao, od 2393 kuće tadašnjeg Smedereva
Danas je utorak, 5. jun. 2018. Do kraja godine ima 209 dana. 1723 - Rođen je škotski ekonomista Adam Smit, najpoznatiji predstavnik engleske klasične političke ekonomije uz Dejvida Rikarda, čija se teorija o podeli rada u... »

Fabrika ribe u Smederevu dobila novog vlasnika

Danas pre 13 dana
Nemačka firma PTC, koja je bila vlasnik i smederevskog pogona za preradu ribe a pre tri meseca otišla u stečaj, od 1. juna ima novog vlasnika – TFE („TheFishExperts“), prenosi Podunavlje.info.
„Nesolventna kompanija PTC Gmbh (Product Trade Center Germay) je dobila kupca. TFE („TheFishExperts“) je 1. juna preuzeo kompaniju zajedno sa svih 80 zaposlenih. ServFood doo, ispostava PTC-a u Srbiji je takođe deo celokupnog... »

TheFishExperts novi vlasnik fabrike za preradu ribe ServFood iz Smedereva

Ekapija pre 14 dana
(Foto: Andrey Starostin/shutterstock.com) (Foto: Andrey Starostin/shutterstock.com) Kompanija TheFishExperts (TFE) novi je vlasnik fabrike PTC Germany, u okviru koje posluje i pogon fabrike za preradu ribe ServFood u Smederevu, saopšteno je iz sedišta preduzeća u Nemačkoj. U saopštenju je navedeno... »

Izgradnja atletskog trkališta u smederevskoj tvrđavi Staza još na startu

Večernje novosti pre 14 dana
Još nije završena lane započeta izgradnja atletske staze unutar zidina Smederevske tvrđave
JOŠ nije završena lane započeta izgradnja atletske staze unutar zidina Smederevske tvrđave. Podsetimo, još u aprilu prošle godine, lokalna samouprava u Smederevu i Atletski savez Srbije su potpisali Protokol o saradnji pri... »

Smederevo
ponedeljak

Delimično oblačno
26 ˚C
utorak
Slaba kiša
Slaba kiša
19˚ / 28˚
sreda
Pljuskovi
Pljuskovi
20˚ / 30˚

Misterija: Voz ubio troje ljudi u Londonu (foto)

Mondo  pre 28 minuta  još 22 povezane

Na protestima u Skoplju uhapšeno 26 osoba

N1 Info  pre 35 minuta  još 17 povezanih

Počelo je: Danas test iz srpskog jezika (foto)

Mondo  pre 2 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.