Smederevo - vesti

Horor u turskoj fabrici u Smederevu: Šikaniranje 300 radnica na jedan WC! Ako radnik pogreši u šivenju, bacaju im svu hranu?!

Kurir pre 7 sati
Na 300 radnica je jedan WC, na pauzi jedu pored klozetske šolje, u celoj hali rade samo četiri klima-uređaja, a ako jedan radnik pogreši u šivenju, Turci svima za kaznu pobacaju hranu da ne bi mogli na pauzu za topli obrok! Ove jezive podatke o stanju u turskoj fabrici "Kajzen" u Smederevu za Kurir... »

Sloga: Ogorčeni smo kontrolom u Kajzenu

Nova ekonomija pre 9 sati
Sindikat Sloga saopštio je da su "ogorčeni" rezultatima inspekcije rada koja je izvršena u turskoj fabrici tekstila "Kajzen" u Smederevu. U saopštenju se navodi da su od svojih predstavnika u "Kajzenu" saznali da su inspektori "od svih nepravilnosti na koje su radnici ukazivali", konstatovali da... »

Sloga: Ogorčeni smo kontrolom u Kajzenu; Rukovodstvo fabrike: Plate dajemo i pre roka

Insajder pre 20 sati
Tvrdnje koje iznose radnici i rukovodstvo kompanije Kajzen iz Smedereva a povodom štrajka zaposlenih u fabrici turskog investitora, već danima su dijametralno suprotne. Dilemu nije razrešila ni nadležna inspekcija rada, koja je ipak izvršila kontrolu uslova rada. Njihovim zaključkom u sindikatu Sloga su, kako saopštavaju, "ogorčeni".
U saopštenju Sindikata Sloga navodi se da su od svojih predstavnika u Kajzenu saznali da su inspektori "od svih nepravilnosti na koje su radnici ukazivali", konstatovali da jedino osoba koja vrši higijenu toaleta u fabrici nije... »

Sloga: Ogorčeni smo kontrolom u Kajzenu

Danas pre 1 dan
Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da su ogorčeni, ali ne i iznenađeni rezultatima Inspekcije rada u današnjoj kontroli u turskoj fabrici tekstila “Kajzen” u Smederevu.
„Prema informacijama koje smo upravo dobili od našeg članstva u Kajzenu, Inspektori su konstatovali da od svih nepravilnosti na koje su radnici ukazivali, poput neisplaćivanja prekovremenog rada do nezakonith otkaza, jedino osoba... »

Otvorena vrata za brucoše: Saznajte sve o Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Kragujevcu (video)

iKragujevac pre 1 dan
Zaposleni i studenti Visoke tehničke škole u Kragujevcu, kao i njihovi partneri iz AMSS - CMV sa svojim rekvizitima su aktivno, atraktivno i veoma uspešno prezentovali posetiocima TC Plaza program vezan za "Bezbednost u saobraćaju". Takođe, prikazana su i softverska rešenja studenata, desktop i web aplikacije, koja su naišla na veoma pozitivnu reakciju posetilaca, ali i firmi.
Visoka tehnička škola strukovnih studija u Kragujevcu 28.05.2018. godine organizuje "Otvorena vrata" u svojim prostorijama na PMF, u periodu od 10 do 14h. Pored srednjoškolaca iz kragujevačkih srednjih stručnih škola svoj dolazak... »

Humanitarni nastup baletskog ansambla iz SAD-a

Danas pre 1 dan
Baletski ansambl iz Sjedinjenih Američkih Država “Ballet Magnificat!“ sa baletskom predstavom „Putovanje rasipnika” nastupiće u Centru za kulturu Smederevo u sredu, 23. maja.
Gostovanje u Smederevu biće humanitarnog karaktera, na obostranu želju organizatora i ansambla, prenosi Podunavlje.info. Ulaz će biti uz doborovoljan prilog, a celokupan prihod biće namenjen lečenju Mladena Jevtića (1992) iz... »

Vila Obrenovića – istorija koja zadivljuje turiste

RTS pre 2 dana
RTS: Vila Obrenovića – istorija koja zadivljuje turiste
Vila "Zlatni breg" kod Smedereva, nekadašnji letnjikovac dinastije Obrenović, danas je rezidencijalni objekat Vlade Srbije. Za posetioce je otvorena pre tri godine i do sada ju je obišlo gotovo 20.000 turista.
Najlepše smederevsko imanje, od izvesnog Turčina Muhameda, knez Miloš kupio je u vreme najveće slave, 1829. godine. Ubrzo je dao da se kao ukras zasadi 500 sadnica najboljih vrsta smederevske loze. Vinograd je i danas na padini... »

Smederevo dobija fontanu na Gradskom trgu i spomenik Despotu Đurđu - Uskoro konkurs za idejna rešenja

Ekapija pre 3 dana
Smederevo (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock) Smederevo (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock) Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović pokrenula je inicijative za izgradnju fontane na Gradskom trgu, kao i za podizanje spomenika Despotu Đurđu i njegovoj porodici u Smederevu. Kako se navodi... »

Inspekcija rada kao jedina nada

Večernje novosti pre 3 dana
Za 21. maj zakazana provera osnovanosti otpuštanja u smederevskom pogonu turske firme "Kajzen". Da li su otkazi deljeni zbog snimaka na "Fejsbuku"?
RADNICI turske fabrike tekstila "Kajzen" u Smederevu koji su otpušteni zbog objavljivanja fotografija snimljenih tokom štrajka na "Fejsbuku" - čime su, kako tvrdi poslodavac, odali službenu tajnu - podneli su prijave Inspekciji... »

Smederevo će imati spomenik despotu Đurđu

Danas pre 3 dana
Na zvaničnoj Internet stranici Grada Smedereva danas je objavljena inicijativa za izbor najboljeg idejnog rešenja za podizanje spomenika despotu Đurđu Brankoviću i njegovoj porodici u Smederevu, prenosi Podunavlje.info.
„U cilju poštovanja mišljenja mnogih naših sugrađana za podizanje spomenika despotu Đurđu i njegovoj porodici u Smederevu, pokrećem ovu inicijativu”, stoji u objavi koju potpisuje gradonačelnica Jasna Avramović. U tu svrhu,... »

Smederevo
utorak

Delimično oblačno
25 ˚C
sreda
Jaka kiša povremeno
Jaka kiša povremeno
16˚ / 26˚
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
16˚ / 27˚
©2018 Netmark d.o.o.