Smederevo - vesti

Slobodan aćimović, profesor ekonomskog fakulteta: Srbija na putu s pobednicima

Kurir pre 2 sata
Srbija je na dobrom putu da bude s novim pobednikom svetskog ekonomskog poretka jer je došlo do fundamentalne transformacije u svetu. Važno je da je Srbija na ekonomskom putu među pobednicima. Do sada je bilo logično ulaganje Kine u Srbiju, da se prvo ulaže u infrastrukturu kako bi se obezbedio... »

Kakav efekat imaju kineske "injekcije" na srpsku privredu?

N1 Info pre 5 sati
Paket ugovora potpisanih s kineskim partnerima predsednik Vučić je opisao kao velike privredne injekcije koje dramatično menjaju ekonomsku poziciju Srbije. Da li je partnerstvo s drugom ekonomskom silom sveta ipak moglo i bolje da se iskoristi, i koje su moguće političke posledice intenziviranja saradnje sa azijskim ekonomskim divom?
Izvor: N1 / Agencije Već nekoliko godina unazad, kineske kompanije u Srbiji nisu retkost, ali da bi shvatili koliki značaj za srpsku privredu ima kineski kapital treba pažljivije pogledati strukturu kineskih ulaganja - do sada su... »

Želja ministra: Prvi grad bez nezaposlenosti

BizLife pre 6 sati
Foto: Ministartstvo za rad Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je u Smederevu ugovore za zapošljavanje 158 osoba vednih više miliona dinara. Vrednost 41 ugovora za samozapošljavanje je 7,4 miliona dinara, a 64 osobe koje pripadaju kategoriji teže... »

Đorđević: Voleo bih da Srbija bude kao Smederevo

Danas pre 7 sati
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u društvu Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje i gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, uručio je danas u Smederevu 110 ugovora za zapošljavanje i samozapošljavanje, prenosi Podunavlje.info.
„Voleo bih da Smederevo bude prvi grad u Srbiji koji nema nezaposlenih, mislim da tome treba da težimo. Ovde imamo rapidno smanjenje nezaposlenosti. Svakako to želimo da podstičemo kao dobar primer ostalim lokalnim samoupravama.... »

Uručeni ugovori za zapošljavanje 158 osoba u Smederevu

RTV pre 7 sati
RTV: Uručeni ugovori za zapošljavanje 158 osoba u Smederevu
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević svečano je uručio ugovore za zapošljavanje 158 lica, koji se odnose na samozapošljavanje, na zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i na javne radove u Smederevu.
Đorđević pohvalio je način na koji se Grad Smederevo ophodi prema svojim građanima ističući da on predstavlja pravi primer svima drugim lokalnim samoupravama koje žele da smanje nezaposlenost i pruže prilike svojim sugrađanima da... »

"Verujem da će neke od najvećih kineskih kompanija doći u Srbiju"

Blic pre 13 sati
Aleksandar Vučić izjavio je u Kini da da će sutra razgovarati sa predstavnicima najvećih kompanija, kao i da veruje da će neke od njih doći uz Srbiju. On je, posle susreta sa kineskim predsednik Si Đinpingom, naveo da je Železara Smederevo, koju je inače kupio kineski "Hestil", bila jedna od... »

Stojanović: Potreba za uticajem Kine, mi se zgodno namestili

N1 Info pre 14 sati
"Postoji potreba za kineskim uticajem u Evropi, pa smo se mi zgodno namestili. Mislim da Kinezima nije velika investicija, a može biti zgodno ulaganje", komentariše reditelj Gorčin Stojanović posetu državnog vrha Srbije Kini i potpisivanje brojnih sporazuma iz oblasti ekonomije.
"Mislim da je dobro rešenje za Bor, to je jedna tačka s kojom se mora nešto dogoditi, kao što je bilo sa Smederevom. Videćemo da li se stvari rešavaju i kako se rešavaju, meni bi bilo značajno da neki svet koji tamo živi, živi... »

Kina i Srbija: Od prijateljstva do velikih ulaganja

BBC News pre 1 dan
Nakon Smedereva, najave su da će Kinezi ući i u Zrenjanin i Bor. Šta će od svega toga imati Srbija?
Te 2014. godine u diplomatiji smo čuli odlomak iz Kremanskog proročanstva. „Pre 200 godina bio je kod nas jedan mudar, ali nepismen čovek, a bio je prorok". „Nikada nije čuo za Kinu, ali je rekao: 'Doći će ljudi sa istoka, žuti... »

Predavanje o diplomatiji i ekonomskom rastu Kine

Danas pre 1 dan
Javna diplomatija i ekonomski rast Kine, tema je predavanja koje će se, u organizaciji Instituta Konfucije u Beogradu i Centra za kulturu Smederevo, održati u utorak, 18. septembra, sa početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Centra.
Predavač, prof. dr Radosav Pušić, kako prenosi Podunavlje.info, upoznaće posetioce sa aktuelnim sadržajima koji javnu diplomatiju čine značajnim činiocem u razvoju Kine. Tokom predavanja biće objašnjeni značaj i uticaj Kine u... »

Nedelja kineskog filma u Smederevu

Danas pre 1 dan
Nedelja kineskog filma biće organizovana u smederevskom Centru za kulturu od 18. do 22. septembra.
Kako prenosi Podunavlje.info, revija filmova se realizuje u saradnji sa Institutom Konfucije iz Beograda i obuhvatiće besplatne projekcije pet ostvarenja iz savremene kineske produkcije. Prvi od filmova koji će biti prikazan 18.... »

Smederevo
sreda

Vedro
21 ˚C
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
15˚ / 28˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
16˚ / 29˚

Jovančić: Falio nam je završni pas VIDEO

B92  pre 1 sat  još 8 povezanih

Vremeplov: Rođen Jovan Hadžić

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Ančeloti: Teško je protiv Zvezdine odbrane

Beta  pre 1 sat  još 2 povezane

Britanija: Bolesni par iz Solzberija nije otrovan novičokom

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Ubijen bokser Radničkog u Kragujevcu

Danas  pre 2 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.