Smederevo - vesti

Ima li Srbija razloga da strepi da će je Kinezi napustiti zbog čeličnog pritiska EU

Sputnik pre 18 sati
Članice EU su utvrdile konačne mere, odnosno kvote, za uvoz čelika na tržište EU, koje, sudeći po tumačenjima diplomata u Briselu, neće pogoditi Srbiju i Železaru Smederevo.
Prema agencijskim izveštajima, Evropska komisija (EK) je predložila, a članice EU prihvatile da privremene mere za čelik, donete u julu prošle godine, prevede u konačne zaštitne mere, što bi trebalo da bude ozvaničeno u Službenom... »

Brnabić: Imamo garancije da Srbija neće biti pogođena kvotama za čelik

Radio 021 pre 23 sata
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ima političke garancije da neće biti negativno pogođena uvođenjem kvota za uvoz čelika u EU, tako da su srpska privreda i železara u Smederevu u vlasništvu kineske kompanije Hbis u ovom trenutku potpuno bezbedne.
"Imamo političke garancije da Srbija neće biti negativno pogođena ovim kvotama. To je u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji imamo sa EU", rekla je ona novinarima u Beogradu. Kako je precizirala, od tri... »

Brnabić o kvotama za izvoz čelika u EU: Biće teže, ali nisam zabrinuta za železaru

Insajder pre 21 sat
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ima političke garancije da neće biti negativno pogođena uvođenjem kvota za uvoz čelika u EU. Ona je međutim rekla da će situacija biti teža i da će zahtevati politički angažman Srbije, ali da nije zabrinuta te da će železara u Smederevu, u vlasništvu kineske kompanije Hbis, biti bezbedna. Kako prenosi RTS Evropska komisija je saopštila da su zemlje članice EU podržale njen plan o uvođenju kvota na uvoz čelika iz trećih zemalja, ali nije precizirala na
Komisija će kako se navodi narednih dana dovršiti proceduru odlučivanja kako bi zaštitne mere stupile na snagu 4. februara. Tada će biti definitivno poznato da li će se i kako ove mere odraziti na uvoz čelika iz Srbije u EU,... »

Brnabić: Srbija ima političke garancije da je neće pogoditi kvote za uvoz čelika u EU

EurActiv pre 1 dan
Premijerka Srbije Ana Brnabić 16. januara je izjavila da Srbija ima političke garancije da neće biti negativno pogođena uvođenjem kvota za uvoz čelika u EU, tako da su srpska privreda i železara u Smederevu u vlasništvu kineske kompanije Hbis u ovom trenutku potpuno bezbedne. Železara u Smederevu... »

Opet sukob Beograda i Brisela oko smederevskog čelika

Danas pre 1 dan
Srbija teško može molbama da utiče na odluku Evropske komisije o carinama za kinesku železaru Zahtev Beograda upućen Briselu da se ne smanjuje kvota za izvoz čelika iz Železare Smederevo u Evropsku uniju mora da bude zasnovan na argumentaciji a nikako na molbama i nadanjima kao što je u ovom trenutku slučaj, smatra stručna javnost u Srbiji.
Naime, Evropska komisija bi trebalo da donese odluku da li će se u okviru borbe protiv navodnih damping cena kineskog čelika koji se uvozi u zemlje Evropske unije odrediti kvote za čelik proizveden u Srbiji. U slučaju kada bi... »

Igračke za slikanje: Deca iz Smedereva ostala bez paketića jer su darovi koji su se u njima nalazili - donacija vrtićima

Večernje novosti pre 1 dan
Naličje podele paketića kompanije "HBIS Srbija" mališanima u Smederevu. Vaspitačice deci najpre oduzele darove, pa vratile samo slatkiše
NASTAVLjAJUĆI višegodišnju tradiciju u gradu na Dunavu, kompanija "HBIS Srbija" je povodom novogodišnjih praznika mališanima iz četiri vrtića smederevske predškolske ustanove "Naša radost" darivala ukupno 250 paketića. Generalni... »

Životna drama učiteljice iz Padinske Skele: Kuća je gorela, svetlo se palilo i gasilo, televizor se uključio, uzela sam dokumenta i lekove i u pidžamama smo izleteli (foto)

Telegraf pre 1 dan
Požar koji je buknuo 2. januara uveče za 15 minuta odneo je sve što su Jovanovići godinama sticali
Tek što su dočekali i proslavili Novu godinu, a život je porodici Jovanović iz Padinske Skele lupio šamar. Požar koji je buknuo 2. januara uveče za 15 minuta odneo je sve što su godinama sticali. Toga dana su se vratili iz... »

Zašto su paketići rasplakali mališane u Smederevu

Politika pre 1 dan
Kineska železara darovala vrtićima paketiće, a nesporazum nastao kada su vaspitačice nakon uručenja poklona deci uzele igračke. Radost su brzo zamenile suze, majke su očajne, a u Predškolskoj ustanovi negiraju krivicu
Smederevo – HBIS grupa Srbija za srpsku Novu godinu poklonila je 250 paketića mališanima iz četiri vrtića u Vranovu, Ralji, Radincu i MZ „25. maj”, najbližim ovoj fabrici. Poklone je malim komšijama darivao Džao Đun, generalni... »

"Barka" po meri kneza Miloša

Večernje novosti pre 2 dana
Prvi morski jedrenjak pod zastavom Srbije zaplovio je 1833, a napravljen je u smederevskom brodogradilištu
PRVI morski jedrenjak pod srpskom zastavom i imenom "Srbija" zaplovio je 30.aprila 1833. godine, a napravljen je u brodogradilištu u Smederevu, po porudžbini kneza Miloša Obrenovića. Posle godina istraživanja i rada, njegovu... »

Uhapšen zbog sumnje da je napastvovao dve devojčice?

Večernje novosti pre 2 dana
Tomislava B. (82) uhapsila je zemunska policija zbog sumnje da je 12. januara, u parku u Prvomajskoj ulici polno uznemiravao dve devojčice, koje imaju 11, odnosno 12 godina
TOMISLAVA B. (82) uhapsila je zemunska policija zbog sumnje da je 12. januara, u parku u Prvomajskoj ulici polno uznemiravao dve devojčice, koje imaju 11, odnosno 12 godina. Prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac je... »

Smederevo
četvrtak

Vedro
11 ˚C
petak
Pljuskovi
Pljuskovi
0˚ / 5˚
subota
Umeren sneg
Umeren sneg
-9˚ / 1˚
©2018 Netmark d.o.o.