Sokobanja - vesti

Sokobanja: „Ponovo se pali baklja slobode“

Danas pre 5 dana
Protesti „1 od 5 miliona“ koji se od 30. novembra održavaju jednom nedeljno u više od 45 gradova Srbije, nastavljaju se i danas (četvrtak).
U Trsteniku će na petom zaredom po redu okupljanju, u 18 časova, govoriti novinari Nenad Kulačin i Milojko Pantić. Četvrtkom su se protesti održavali i u Kuršumliji i Zrenjaninu. Od gradova u kojima su prvi put održani prošle... »

Dve banje sa najviše noćenja

RTS pre 5 dana
RTS: Dve banje sa najviše noćenja
Svodeći računicu za proteklu godinu, ugostitelji zadovoljno trljaju ruke. Bila je to rekordna godina sa oko 3,4 miliona turista, što je 11 odsto više nego prethodne godine. Među rekorderima je i nekoliko banja, a prednjače Vrnjačka i Sokobanja.
Sokobanju je prošle godine posetilo više od 100.000 turista, među kojima je bilo i četiri i po puta više stranaca nego ranije. I ne samo da privlače najviše gostiju od svih banja već uspevaju i da ih najduže zadrže – u proseku po... »

Stonoteniseri kluba “Radnički” Pirot ubedljivo pobedili “Ozren” iz Sokobanje

Plus online pre 6 dana
U okviru 11. kola Druge lige Srbije Stonoteniski klub Radnički bio je domaćin ekipi STK “Ozren” iz Sokobanje. Za naš klub su nastupili: Bogdan Filipović, Lazar Jovanović i Admir Danijali, a iz ekipe je zbog obaveza na fakultetu izostao Stefan Janaćković. Gostujuća ekipa nastupila je u sledećem... »

Posle nedelju dana bez ginekologa, u Sokobanju stigli lekari iz okolnih mesta

Južne vesti pre 7 dana
Zbog toga što je ginekolog iz Doma zdravlja u Sokobanji otišla iz ove ustanove, žene u ovom mestu bile su nedelju dana bez mogućnosti da odu na pregled. Problem nedostatka ginekologa, kako kaže dirketor Doma zdravlja Slaviša Antonijević, rešen je tako što su dovedeni lekari iz Aleksinca i... »

Turistički biseri Istočne Srbije

RTS pre 7 dana
RTS: Turistički biseri Istočne Srbije
Turistički resursi Istočne Srbije, prema raznovrsnosti i lepoti, bez preterivanja mogu da se svrstaju u egzotična mesta, pre svega zbog očuvane prirode. Od planina i reka preko izuzetnih kulturno istorijskih mesta do autentične hrane i zabave, taj deo Srbije sve je privlačniji turistima. Već šest meseci preko interaktivne veb platforme "Poseti Istočnu Srbiju", turisti iz zemlje, ali i okruženja, na jednom mestu mogu da se informišu o stotinak atrakcija na tom području.
Mistični Rtanj, Stara planina, namlađi skijaški centar u Srbiji, Sokobanja i Borsko jezero, Lazareva i Rajkova pećina, prerasti u Vratni, Rajačke pivnice i moglo bi se tako nabrajati jer je priroda u ovom delu Srbije bila... »

Sokobanji stiže ispomoć: Pozajmili dvoje ginekologa

Večernje novosti pre 11 dana
Dom zdravlja zbog manjka kadra do okončanja konkursa dobija doktore iz Aleksinca i Knjaževca
DOM zdravlja u Sokobanji je privremeno, do okončanja konkursa koji je raspisao, angažovao dvoje ginekologa iz okolnih mesta, a direktor ustanove dr Slaviša Antonijević kaže da su ovako prevazišli desetodnevni problem... Nepotizam... »

Banje već prodate za doček 2020.

Večernje novosti pre 15 dana
Bugarski turisti zakupili, gotovo 12 meseci unapred, novogodišnje aranžmane u Prolom banji i Sokobanji
TURISTI iz Sofije već znaju gde će dočekati 2020. godinu - polovinu kapaciteta u Prolom banji i Sokobanji su već zakupili! Bugarskim turistima se, očigledno, u Srbiji veoma dopada, a turistički radnici kažu da su konačno shvatili... »

U Srbiji za 11 odsto više turista 2018. nego 2017.

Danas pre 17 dana
U Srbiji je prošle godine boravilo 3.430.522 turista, što je 11 odsto više nego 2017. godine, a polovina od tog broja su bili gosti iz inostranstva, saopštio je Republički zavod za statistiku.
U 2018. ostvareno je 9.336.103 noćenja, što je 12 procenata više nego godinu dana ranije, od čega su domaći turisti ostvarili 5,67 miliona, a strani 3,65 miliona noćenja. U turističkim mestima najviše noćenja, 695.171, ostvareno... »

Kuda za đački raspust

Večernje novosti pre 24 dana
Zimski predah od škole je najbolje iskoristiti za putovanje po Srbiji. Na Zlatiboru vožnja bobom, u Sokobanji kupanje pod otvorenim nebom, na Kopaoniku noćno sankanje
MNOGO zabave, smeha, druženja i domaće hrane - ovako deca zamišljaju savršen đački raspust, a Srbija nudi upravo to. Klizanje u Vrnjačkoj Banji, kupanje pod otvorenim nebom u Sokobanji, pileći paprikaš na salašu, lude vožnje na... »

Nemačka savezna vlada je za ovaj projekat izdvojila 1,8 miliona evra

Beta video pre 32 dana
BEOGRAD - Direktor GIZ Kancelarije u Srbiji Gerhard Zipel kazao je da je taj projekat sproveden u Požarevcu, Arilju, Sokobanji, Kučevu, Novom Pazaru, Bečeju i Mladenovcu, a kao partneri projekta učestvovale su i opštine Knjaževac, Bajina Bašta, Lučani, Nova Varoš, Požega, Čajetina i Golubac.  ... »

©2019 Netmark d.o.o.