Srebrenica - vesti

Srbima se ponovo lepi jeziva etiketa — ima li odgovora

Sputnik pre 18 sati
Srbima se već tri decenije konstantno, isplanirano, temeljno, pripisuje optužba za genocid koja se potom koristi i za političke ciljeve u regionu. Sa druge strane, Beograd ne uzvraća istom merom iako mu genocidnu etiketu lepe i oni koji su Srbe — počistili.
Ad hok komisija kosovske skupštine usvojila je nacrt rezolucije o „osudi genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu“. Dokument je urađen po modelu rezolucije Evropskog parlamenta... »

SANDŽAČKE: Ugljanin nazvao Stefana Nemanju ratnim zločincem, a do jučer je svojatao njegovog sina Svetog Savu

Sandžak haber pre 2 dana
Stefan Nemanja, osnivač srednjovjekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole.
On je autor platforme za zločin po kojoj su kasnije djelovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin,... »

RADE NE STAJU! Radovi u svim delovima grada, centar čaršije dobija sasvim novo ruho, proširuje se plato majke Srebrenice! FOTO

Sandžak haber pre 2 dana
Centar Novog Pazara dobiće lepši izgled. U toku je rekonstrukcija pasaža Nove lučne zgrade, uređuju se platoi Srđana Aleksića i Hatidže Mehmedović. Za realizaciju ovih projekata uloženo je preko 70 miliona dinara, a radove je sa saradnicima obišao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji... »

Perić (SRS): Nema dokaza za događaj u selu Kravica, ceo proces je montiran

Beta pre 3 dana
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Sreto Perić ocenio je danas, ispred Specijalnog suda u Beogradu, da je čitav proces osmorici bivših policajaca Republike Srpske za zločin u selu Kravica kod Srebrenice 1995. godine montiran, jer nijedan od svedoka oštećenih nije izneo nijedan dokaz protiv... »

"Nož, žica Srebrenica", "Nož, kolac, Jasenovac": Brutalne poruke mržnje preplavile su Balkan, dokle će huligani sejati strah i maltene gaziti preko mrtvih?

Telegraf pre 3 dana
"Rođeni iz ljubavi rata živimo u miru mržnje", jedan je od grafita koji najbolje objašnjava sve one koje ćete videti u nastavku
Milorad Pupovac рођен је у Hrvatskoj. Ali, nekome je to smetalo, pa je uzeo je sprej u ruke. Preko njegove slike i hrvatske zastave na bilbordu sa natpisom "Рођен је у Hrvatskoj" napisao je "Zakolji srpsku djecu" i "Ubi Srbina",... »

Novi skandal Ugljanina: Stefan Nemanja je zločinac

Mondo pre 3 dana
Stefan Nemanja, osnivač srednjovekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole, izjavio je predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin.
Foto: MONDO/Lana Stošić Ugljanin je rekao da je Stefan Nemanja autor platforme za zločin po kojoj su kasnije delovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović. Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao je da ima... »

Goran Sarić traži od BiH odštetu od 21.500 evra

RTS pre 4 dana
RTS: Goran Sarić traži od BiH odštetu od 21.500 evra
Goran Sarić, koji je pravosnažno oslobođen optužbi u dva predmeta za ratne zločine u Sarajevu i genocid u Srebrenici, tužio je državu od koje traži 43.000 konvertibilnih maraka (21.500 evra) zbog vremena provedenog pod merama zabrane.
Pored naknade štete, kako je rekla Sarićeva braniteljka Ozrenka Jakšič, tužbeni zahtev podnet je i zbog pretrpljenog duševnog bola, prenosi Fena. Iz Državnog pravobranilaštva poručuju da zahtev treba odbiti, posebno u pogledu... »

Šešelj: Doživotna za tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid

RTV pre 4 dana
RTV: Šešelj: Doživotna za tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predlaže da se oni, koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid, kazne doživotnom kaznom zatvora.
"Možemo se složiti i sa 20 godina zatvora za one koji javno iznesu tvrdnju da se u Srebrenici dogodio genocid", rekao je Šešelj u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika. Prema njegovim... »

Robija zbog genocida u Srebrenici! Šešeljeve reči se prolomile Skupštinom

Alo pre 4 dana
Alo: Robija zbog genocida u Srebrenici! Šešeljeve reči se prolomile Skupštinom
Lider radikala pomenuo i Jevreje i Hrvate
Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj predlaže da se oni koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid kazne doživotnom kaznom zatvora. - Možemo se složiti i sa 20 godina zatvora za one koji javno iznesu tvrdnju da se u Srebrenici dogodio genocid - rekao je Šešelj u... »

Ratni zločinac Šešelj: Doživotna za tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid

IndeksOnline pre 4 dana
BEOGRAD – Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predlaže da se oni, koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid, kazne doživotnom kaznom zatvora. “Možemo se složiti i sa 20 godina zatvora za one koji javno iznesu tvrdnju da se u Srebrenici dogodio genocid”, rekao je... »

©2019 Netmark d.o.o.