Srebrenica

Tomašević: Srbe optužuju za Srebrenicu a ne pominju NDH

RTV pre 11 sati
BEOGRAD - U engleskim medijima Srebrenica se prikazuje kao najgnusniji zločin na evropskoj teritoriji posle 1945, a pritom se ne pominje ni operacija "Oluja" ni pogrom u Bratuncu i Podrinju, kaže direktorka londonske Fondacije za sećanje na Jasenovac i… »

U Srebrenici pronađeni ostaci prijeratne džamije

Slobodna Evropa pre 4 sata
U centru Srebrenice, na istoku Bosne i Hercegovine, pronađeni su ostaci Čaršijske džamije tokom građevinskih radova i iskopavanja za izgradnju parkirališta u centru grada. Džamija je minirana 16. jula 1995. godine, pet dana nakon što je Vojska… »

Srbija odlikovala kontroverznog nobelovca Handkea

SEEbiz pre 11 sati
BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u subotu je odlikovao austrijskog dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea zbog njegova "iznimnog doprinosa predstavljanju Srbije u sferi kulture". Nobelova nagrada Handkeu 2019… »

Zabranjena istina o Srebrenici: Jedina žena u masovnoj grobnici bila je srpkinja! (video)

Srbija danas pre 21 sat
Priča o 8.000 streljanih muslimana ne pije vodu, tvrdi naučnik. Gost emisije "A šta vi mislite" autora i voditelja Ratka Dmitrovića, bio je srpski naučnik Milivoje Ivanišević, osnivač i predsednik Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20… »

Negiranje genocida u Makedonskoj 42

Danas pre 2 dana
Srpska radikalna stranka (SRS) je 5. februara 2020. u svečanoj sali opštine Stari grad organizovala tribinu na kojoj je trebalo da bude predstavljeno trotomno (naučno?) delo Vojislava Šešelja „U Srebrenici nije bilo genocida“. Kako je navedeno na… »

Martina Mlinarević poručila da će od ambasadorske plate odvajati dio za Srebrenicu

Sandžak press pre 4 dana
Novoimenovana ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta, književnica i novinarka, objavila je danas na svojoj Facebook stranici da će od svoje ambasadorske plate odvajati sredstva za tri njoj važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu… »

DA LI JE RATNI ZLOČINAC RATKO MLADIĆ UMRO? Predsednik suda potvrdio, sin zločinca kaže da se čuo sa njim pre par sati!

Sandžak haber pre 5 dana
Osuđeni ratni zločinac i bivši general Vojske RS Ratko Mladić umro je danas u zatvoru. Ovu informaciju je na Twitteru objavila ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković. Ratko Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora… »

EU bila zabrinuta zbog objavljivanja knjige Vojislava Šešelja

Beta video pre 5 dana
BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici je kazao i da je EU bila zabrinuta zbog objavljivanja knjige Vojislava Šešelja ``U Srebrenici nije bilo genocida``.Fabrici je naveo da je Srbija demokratska zemlja, ali i da nema potrebe… »

Proleće u februaru: Banjaluka i Sanski Most se probudili na 15 stepeni

Blic pre 5 dana
Umereno do pretežno oblačno vreme sa za ovo doba godine izuzetno visokim temperaturama zabeleženo je ovog jutra u BiH. U sedam časova izmerene su sledeće vrednosti: Bjelašnica 1; Srebrenica 3; Tuzla, Zvornik 4; Sokolac 5; Bijeljina, Doboj, Trebinje… »

Podrška iz Hrvatske borcima za istinu

Danas pre 5 dana
Povodom napada radikala na Natašu Kandić i nekoliko aktivista i aktivistkinja za ljudska prava U prostorijama Opštine Stari grad u Beogradu, u sredu uveče, 5. februar, osuđeni ratni zločinac i predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav… »

Vesti dana »