Srebrenica

Harun ef. Eminagić: Sankcije i otkazi za pojedine policajce iz kafane u Priboju

Sandžak press pre 6 sati
U Priboju stanje mirno i bez tenzija. Glavni imam poručuje da ništa ne može narušiti suživot Bošnjaka i Srba. Ono što ohrabruje da su pokrenuti postupci protiv policajaca koji su pjevali pjesme na proslavi rođenja djeteta kojim se veličao genocid… »

Tužilaštvo podiglo optužnicu za ratni zločin u Srebrenici

RTS pre 6 sati
Zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Srebrenici, Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M. Ž. Optužnicom su obuhvaćeni događaji od jula meseca 1995. godine na… »

U dvije sedmice januara u BiH ugašeno 65 firmi

Slobodna Evropa pre 10 sati
Hamed, koji živi u Srebrenici, na istoku Bosne i Hercegovine (BiH), neugodno je bio iznenađen kada mu je prije nekoliko dana na poslu rečeno da ponovo mora na biro rada. Razlog je zatvaranje fabrike za preradu krompira Green Group Bosnia u tom… »

„Rat“ oko murala ne prestaje, na Mladićev lik u Njegoševoj ponovo bačena farba

N1 Info pre 12 sati
Na mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji se nalazi u Njegoševoj ulici u Beogradu, ponovo je bačena farba. Lik nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske koji je pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora… »

Đilas i Marinika preko svojih novina poručuju Ako glasate za nas, mi ćemo odmah reći da su Srbi genocidni!

Alo pre 12 sati
List "Danas" koji je pod kontrolom Dragana Đilasa i njegove desne ruke Marinike Tepić poslali jasnu poruku svim građanima Srbije. Oni su, naime, za svog sagovornika odabrali osobu koja kritikuje Srbiju jer negira genocid u Srebrenici. Sagovornik lista… »

Smanjen prostor za ‘mirotvorstvo’ Aleksandra Vučića

Al Jazeera pre 12 sati
Da nije Ace Pomiritelja, ni u Bosni i Hercegovini ni u Crnoj Gori ne bi bilo nikakvih nemira, niti nemira u duši. Bio je jedan “junak” mog djetinjstva iz devedesetih. Vazda govorio da je za mir. Kažu da sva djeca ovog svijeta prvo izgovore riječ… »

Marinika odgovorila Bošku: Za Srebrenicu da odgovara ko je kriv, narodi nikad

Nova pre 21 sat
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u emisiji Intervju na TV Insajder, odgovorila je na tvrdnje lidera Dveri Boška Obradovića koji je u nekoliko navrata izjavio "da ona ne može da bude kandidat za predsednika jer priznaje genocid u… »

Sagovornici Danasa: Packe EU za Srbiju i Republiku Srpsku zbog negiranja genocida u Srebrenici

Danas pre 1 dan
Poruka visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da u Evropi nema mesta za poricanje genocida i slavljenje ratnih zločinaca direktno se odnosila na Srbiju, ali i na Republiku Srpsku, smatraju sagovornici Danasa. Iako… »

Pettigrew: Rezolucija UN-a o holokaustu bitna i u slučaju genocida u Srebrenici

Al Jazeera pre 1 dan
Profesor Pettigrew ističe važnost činjenice da se u Rezoluciji više puta naglašava da su sjećanje i obrazovanje ključni za sprečavanje budućih djela genocida. Uoči obilježavanja 77. godišnjice oslobođenja Auschwitza 27. januara 1945. godine i… »

Voditeljka zapanjila javnost izjavom da žene nekada provociraju nasilje (VIDEO)

Luftika pre 2 dana
Voditeljka jutarnjeg programa „Dobro jutro“ na RTCG-u Jovana Božarić-Stanišić šokirala je javnost izjavama o nasilju nad ženama. Prilikom razgovora sa koordinatorkom SOS telefona Biljanom Zeković, tokom kog se radilo o nasilju nad ženama… »

Vesti dana »