Svetska zdravstvena organizacija

Zabrinjavajuća mutacija koronavirusa otkrivena u Indiji

Nova pre 5 dana
Mutacija kovida-19 otkrivena u Indiji B-1.617, je svrstana u "zabrinjavajuću", saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, posebno zbog veće zaraznosti. „Ima informacija prema kojima je soj virusa B.1.617 zarazniji“ ali takođe elemenata… »

Svet: Pandemija slabi u Americi i Evropi, Gang izbacio leševe kod granice Bihara i Utar Pradeša

RTV pre 5 dana
ŽENEVA, VALETA - U nedelju u svetu je registrovano više od 786.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, a ukupan broj takvih slučajeva premašio je 157,28 miliona, objavila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u svom dnevnom biltenu. Do 9. maja… »

Međunarodni dan fizičke aktivnosti

RTV pre 5 dana
NOVI SAD - Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležava se svake godine 10-og maja, pod sloganom "Kretanjem do zdravlja". Ovaj datum svetska zdravstvena organizacija ustanovila je 2002-te godine, kako bi se podigla svest o značaju i važnosti redovne… »

SZO: Zabrinutost

B92 pre 5 dana
SZO je saopštila danas da je soj korona virusa B.1.617, koji je prvi put otkriven u Indiji, klasifikovan kao soj koji izaziva zabrinutost na globalnom nivou. "Postoje neke dostupne informacije koje ukazuju na povećanu prenosivost (virusa)", navela je… »

SZO: Zabrinjavajuća mutacija korona virusa B.1.617 otkrivena u Indiji

Novi magazin pre 5 dana
Mutacija kovida-19 otkrivena u Indiji B-1.617, je svrstana u "zabrinjavajuću", saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, posebno zbog veće zaraznosti. "Ima informacija prema kojima je soj virusa B.1.617 zarazniji" ali takodje elemenata koji… »

SZO: Zabrinjavajuća mutacija koronavirusa B.1.617 otkrivena u Indiji

N1 Info pre 5 dana
Mutacija kovida-19 otkrivena u Indiji B.1.617, je svrstana u "zabrinjavajuću", saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, posebno zbog veće zaraznosti. „Ima informacija prema kojima je soj virusa B.1.617 zarazniji“ ali takođe elemenata… »

SZO otkrio “zabrinjavajuću mutaciju” korone u Indiji: “Moguće da je soj otporan na vakcine, zarazniji je…”

Nedeljnik pre 5 dana
(Beta/AP Photo/Anupam Nath) (Beta-AFP) – Mutacija kovid-19 otkrivena u Indiji B-1.617, je svrstana u “zabrinjavajuću”, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, posebno zbog veće zaraznosti. “Ima informacija prema kojima je soj… »

SZO zabrinut zbog novog soja: Indijski soj preti celom svetu

Večernje novosti pre 5 dana
Ilustracija / Foto Depositphotos -Postoje neke dostupne informacije koje ukazuju na povećanu prenosivost (virusa) navela je tehnička direktorka SZO Marija van Kerkove, prenosi Rojters. Indijski mutirani tip kovid-19 je do sada otkriven u nekoliko… »

Tajvan čeka poziv za sastanak SZO, Kina: Nema kompromisa

RTV pre 5 dana
TAJPEJ - Tajvan će se "boriti do kraja" da dobije pozivnicu da kao posmatrač prisustvuje sastanku Svetske zdravstvene organizacije (SZO) 24. maja, saopštilo je danas tajvansko ministarstvo spoljnih poslova, ali Kina kaže da nema mesta za kompromis oko… »

U nedelju u svetu registrovano više od 786.000 zaraženih, najviše u SAD, Indiji i Brazilu

Blic pre 5 dana
U nedelju u svetu je registrovano više od 786.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, a ukupan broj takvih slučajeva premašio je 157,28 miliona, objavila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u svom dnevnom biltenu. Do 9. maja širom sveta… »

Vesti dana »