Svetska zdravstvena organizacija

Korona mutirala u Indiji: Novi soj otporan na vakcinu?

BizLife pre 6 dana
“Ima informacija prema kojima je soj virusa B.1.617 zarazniji”, ali takođe ima elemenata koji ukazuju da ima jedan stepen otpornosti na vakcine i prema tome mi ga svrstavamo u “zabrinjavajuću mutaciju virusa”, rekla je doktorka Maraija Van… »

Ivanuša: Sinofarm može da bude deo Kovaks programa

Nova pre 6 dana
Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša bio je gost emisije "Među nama". Sa voditeljkom Majom Nikolić razgovarao je o vakcinaciju u Srbiji, ali i svetu, kao i o tome koliko je potrebno građana vakcinisati da bi se… »

SZO: Indijska varijanta izaziva globalnu zabrinutost

Vesti online pre 6 dana
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je varijanta B.1.617 koronaviursa, otkrivena u Indiji, klasifikovana kao varijanta koja izaziva zabrinutost na svetskom nivou. Šefica tehničke grupe SZO za Covid 19 Marija Van Kerkove rekla je da… »

SZO: Indijska varijanta izaziva globalnu zabrinutost

Dnevnik pre 6 dana
ŽENEVA: Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je varijanta B.1.617 korona virusa, otkrivena u Indiji, klasifikovana kao varijanta koja izaziva zabrinutost na svetskom nivou. Šefica tehničke grupe SZO za kovid 19 Marija Van Kerkove… »

Norveški stručnjaci protiv vakcina AstraZeneke i Džonson i Džonson

BizLife pre 6 dana
“Ne preporučujemo upotrebu adenovirusnih vektorskih vakcina u nacionalnom programu imunizacije i to, naravno, zbog ozbiljnih neželjenih efekata”, izjavio je šef komisije Lars Vorland predajući izveštaj. Ministar zdravlja Bent Heje, kome je predat… »

SZO se oglasila o dvostrukom mutantu korone koji hara svetom: Soj je zabrinjavajuć, evo šta se do sada zna o njemu

Mondo pre 6 dana
Dvostruki mutant korone hara svetom, najviše Indijom, a sada se oglasila i Svetska zdravstvena organizacija! Dvostruki mutant korone hara svetom, najviše Indijom, a sada se oglasila i Svetska zdravstvena organizacija! Mutacija kovida-19 otkrivena u… »

Zabrinjavajuća mutacija koronavirusa otkrivena u Indiji

Nova pre 6 dana
Mutacija kovida-19 otkrivena u Indiji B-1.617, je svrstana u "zabrinjavajuću", saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, posebno zbog veće zaraznosti. „Ima informacija prema kojima je soj virusa B.1.617 zarazniji“ ali takođe elemenata… »

Svet: Pandemija slabi u Americi i Evropi, Gang izbacio leševe kod granice Bihara i Utar Pradeša

RTV pre 6 dana
ŽENEVA, VALETA - U nedelju u svetu je registrovano više od 786.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, a ukupan broj takvih slučajeva premašio je 157,28 miliona, objavila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u svom dnevnom biltenu. Do 9. maja… »

Međunarodni dan fizičke aktivnosti

RTV pre 6 dana
NOVI SAD - Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležava se svake godine 10-og maja, pod sloganom "Kretanjem do zdravlja". Ovaj datum svetska zdravstvena organizacija ustanovila je 2002-te godine, kako bi se podigla svest o značaju i važnosti redovne… »

SZO: Zabrinutost

B92 pre 6 dana
SZO je saopštila danas da je soj korona virusa B.1.617, koji je prvi put otkriven u Indiji, klasifikovan kao soj koji izaziva zabrinutost na globalnom nivou. "Postoje neke dostupne informacije koje ukazuju na povećanu prenosivost (virusa)", navela je… »

Vesti dana »