Trepča

Haradinaj ne može da prisvaja Trepču i Gazivode koje mu ne pripadaju: Đurić odgovorio na provokacije

Telegraf 29.10.2018
Kada sagovornicima u inostranstvu ukažete da više od 2.000 dana Priština ne pridržava dogovoru o formiranju Zajednice srpskih opština ostaje jasno da su argumenti na srpskoj strani - izjavio je Marko Đurić. U Beogradu se sutra održava zajednička… »

"Ne odričemo se kosovskih dragulja, neće biti rata"

B92 28.10.2018
Priština -- Neće niti nikakvih kompromisa i ustupaka sa Srbijom za normalizaciju odnosa, izjavio je u intervjuuu "Večernjem listu" kosovski premijer Ramuš Haradinaj. On tvrdi da "bez obzira na stalne srpske provokacije, ne veruje da će doći do… »

Upoznajte jedinog srpskog kolekcionara kristala

RTS 28.10.2018
Jedan je od retkih poznavalaca prirodnih bogatstava Srbije. Geolog u penziji Branislav Pašajlić svakodnevno obilazi rudnike i ima jedan neobičan hobi. Ekipa RTS-a ovog kolekcinara pronašla je u selu Stragari na Rudniku, a otkrio im je šta strastveno… »

Haradinaj nastavlja sa oštrim prozivkama: Gazivode i Trepča su kosovski dragulji i toga se nikada nećemo odreći

Telegraf 28.10.2018
- To su naši resursi i ne damo nikome da to otima, kao što bi postupila i svaka druga nezavisna država na svetu - dao je on obrazloženje. Neće niti nikakvih kompromisa i ustupaka sa Srbijom za normalizaciju odnosa, izjavio je u intervjuuu… »

Srbija svoj odgovor na formiranje "Vojske Kosova" predstavlja 8. novembra!

Telegraf 22.10.2018
Kakva će biti strategija Srbije? Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da UNMIK ostaje na KiM, da je KFOR po Rezoluciji UN jedina oružana sila na Kosovu i Metohiji, te da nikakvi drugi akti ne mogu da se donose, ali i da će Srbije temu… »

Tači, Haradinaj i Pacoli osudili poslednji napad na srpske vernike

Telegraf 22.10.2018
Sva trojica su u postovima zatražili od institucija za sprovođenje zakona da što pre pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde. Predstavnici privremenih kosovskih institucija osudili su danas napad na srpske vernike u blizini Istoka kod Peći… »

Tači bi da otme jug Srbije, a o Mitrovici, Gazivodama i Trepče neće ni da razgovara

Telegraf 22.10.2018
Prema njegovim rečima, oni koji su protiv njegove inicijative nemaju drugu alternativu "koja bi obezbedilo priznanje Kosova od Srbije i članstvo u EU, NATO i UN" Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je za Večernji list da korekcija granica između… »

Otkriven spomenik junacima Gornje Trepče

RTS 21.10.2018
Otkriven je spomenik borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči kod Čačka. Tom prilikom predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je naglasila da je naša istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali časni… »

Maja Gojković u Gornjoj Trepči otkrila spomenik borcima palim pre 100 i više godina

Morava info 21.10.2018
ČAČAK – Otkriven je spomenik borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči kod Čačka. Tom prilikom predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je naglasila da je naša istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali… »

Večni beleg junacima Gornje Trepče

Glas Zapadne Srbije 21.10.2018
Gornja Trepča – Meštani Gornje Trepče ispod Vujna i Bukovika podigli su večni beleg precima koji su navek ostali, pre stotinu godina, u albanskom kršu ili na Solunskom frontu. Spomenik junacima ratova za oslobođenje i ujedinjenje otkrila je Maja… »

Vesti dana »