Vranje - vesti

Voćari sa juga upozoravaju da otkupljivači ne poštuju izdavanje računa

Danas pre 29 minuta
Voćari sa područja opština Surdulica,Vladičin Han i Leskovac upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači roda maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate, navodi se u saopštenju za javnost dostavljenom dopisništvu Danasa u Vranju.
Od poljoprivrednih inspektora očekuje se pojačana kontrola svih otkupnih mesta na području Pčinjskog okruga, mesta gde se preuzima rod maline i višnje, sa ciljem da se utvrdi da li ima neprevalinosti u procesu otkupa, navodi se u... »

Tihomir Arsić u poseti Vranju

OK radio pre 2 sata
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i poznati glumac Tihomir Arsić, posetiće u četvrtak Vranje.
Kako je najavljeno, Arsić će najpre obići zdradu Pozorišta „Bora Stanković“, gde je u toku druga faza rekonstrukcije. Nakon toga, državni sekretar će obići i zgrade Narodnog muzeja i Muzej kuće Borisava Stankovića, gde se takođe... »

"U Vranju se po nadimku znamo": Hit slika stiže nam iz advokatske kancelarije

Blic pre 3 sata
Kažu da malo koji čovek liči na svoje ime, ali svaki čovek liči na svoj nadimak, a zašto je baš nadimak Čorba stavio jedan advokat iz Vranja pored imena i prezimena pitaju se svi. U nekim zemljama u Evopi nadimak vam može i zvanično stajati pored imena, ipak u Srbiji ovaj običaj nije zaživeo. No... »

Muzej još u blokadi, izvesne nove tužbe

OK radio pre 4 sata
Račun Narodnog muzeja u Vranju još uvek je pod blokadom zbog tužbe stanara solitera bloka Pošta-banka, a u međuvremenu je sličnim povodom, pokrenuta još jedna tužba, saznaje OK Radio.
Račun Narodnog muzeja je blokiran na sumu od skoro 3,9 miliona dinara, izvršnom presudom u korist stanara iz solitera D u bloku Pošta-banka. Gradsko veće je još 2010. godine dalo saglasnost da Narodni muzej može sklopiti ugovore... »

U Vranju pojačane inspekcije komunalaca zbog buke: Građani se često žalili na ugostiteljske objekte

Kurir pre 5 sati
Prema rečima rukovodioca Odeljenja za inspekcijske poslove u Vranju, Bobana Antanasijevića u narednom periodu u tom gradu biće češće akcije i kontrole buke u kafićima zbog prijava građana koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u noćnim časovima „U okviru koordinisane akcije kontrole... »

Novina: Kartice za kontrolu gradskih činovnika

OK radio pre 6 sati
Gradska uprava Vranja je, nakon sprovedene javne nabavke, dodelila ugovor za nabavku kartičnog informacionog sistema za evidenciju prisutnosti na poslu svojih službenika.
Ugovor vredan 800.000 dinara, dodeljen je firmi „Secam CCTV corporation d.o.o.“ iz Beograda. Namera Gradske uprave je da pojača disciplinu svojih zaposlenih time što će uz pomoć elektronskog sistema sprovoditi kontrolu dolaska i... »

Rusija – najlepša zemlja i u Vranju

OK radio pre 6 sati
Narodni muzej Vranje, u saradnji sa Centrom Ruskog geografskog društvom Srbije, u Galeriji narodnog muzeja sa početkom u 19.30 časova organizuje izložbu fotografija "Najlepša zemlja" i projekciju filma.
Izložbu će otvoriti dr Miroljub A. Mininčić, profesor Geografskog fakulteta u Beogradu i direktor Centra Ruskog geografskog društva Srbije, Vesna Bogdanović, profesor geografije Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju i Saša... »

Portugalski pisac Bruno Vijera Amaral gost Vranja

Danas pre 7 sati
U okviru obeležavanja 139. godišnjice rada Biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju večeras će gost čitalačke publike u ovom gradu biti portugalski pisac Bruno Vijera Amaral.
On će predstaviti svoj roman „Prve brazde“ u izdanju beogradske izdavačke kuće „Clio“. Pored autora na književnoj večeri u rekonstruisanom prostoru biblioteke pored autora govoriće prevodilac i recenzent Ljubica Arsić i urednik... »

Još nije kasno: Veliko interesovanje preduzetnika za nepovratna sredstva

OK radio pre 7 sati
Vranje - Razvojni program EU PRO će zbog velikog interesovanja održati dodatne informativne sesije o javnom pozivu za podršku preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima.
Dodatni skupovi su zakazani u četvrtak 21. juna u Pirotu i Čačku, i u petak 22. juna u Valjevu i Bujanovcu. Evropska unija (EU) je za ovaj poziv opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne... »

Internet drvo u Vranju

Večernje novosti pre 9 sati
U akciji "Uzmi račun i pobedi" grad osvojio nagradu za najveći broj koverata
RADNICI "Telekoma" su na gradskom šetalištu u centru Vranja postavili WiFi drvo za besplatni internet koje je grad dobio kao nagradu za najveći broj koverata sa fiskalnim računima u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".... »

Vranje
sreda

Delimično oblačno
27 ˚C
četvrtak
Kiša povremeno
Kiša povremeno
16˚ / 28˚
petak
Pljuskovi
Pljuskovi
7˚ / 25˚

Sutra zvanično počinje leto

Press  pre 3 sata  još 17 povezanih

Mala matura: Evo i rešenja kombinovanog testa

Mondo  pre 4 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.