Vranje - vesti

Laketić: Dokazaćemo istinu o osiromašenom uranijumu

OK radio pre 5 sati
Komisija za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja koju je formirala Narodna skupština Republike Srbije, završila je prvu fazu rada koja je krenuo iz Vranja i okoline.
Ova faza šestomesečnog rada je uključivala razgovore sa ljudima koji su boravili na kontaminiranom prostoru tokom bombardovanja 1999. godine na Pljačkovici i drugim bombardovanim punktovima u Pčinjskom okrugu. Nakon rada na... »

Odložene utakmice Super lige

Danas pre 16 sati
Četiri utakmice 21. kola fudbalske Super lige Srbije odložene su zbog obilnih padavina i trebalo bi da budu odigrane sutra u istom terminu.
Za sutra od 13.00 pomereni su mečevi Zemun – Dinamo Vranje, Spartak Subotica – Voždovac i Mladost – Rad. Utakmica između fudbalera Radnika i Bačke počela je kako je i ranije najavljeno, od 13.00. Takođe, odložen je i meč... »

Obeležena godišnjica rada Likovne radionice

Jug press pre 10 sati
VRANJE U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju otvorena je izložba radova polaznika Likovne radionice i dece iz dnevnog boravka ,,Maštolend“. Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević je rekla da su radove predstavili polaznici radionice, ali i deca iz dnevnog boravka, sa kojom ova... »

Predstavljeni Draganovi Pozdravi iz JENEA

OK radio pre 9 sati
U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, predstavljena je knjiga "Pozdravi iz JENEA”, autora Dragana A. Đorđevića, arhitekte iz Vranja.
Radi se o memoarskim zapisima o vremenu koje je autor proveo na odsluženju vojnog roka 1984. godine. Kroz svoje i doživljaje njegovih drugova u ondašnjoj JNA, nagovešteni su i budući događaji koji će zadesiti nekadašnju... »

Sneg zaustavio fudbal, igralo se samo u Surdulici

RTS pre 14 sati
RTS: Sneg zaustavio fudbal, igralo se samo u Surdulici
Današnje fudbalske utakmice 21. kola Superlige Srbije Čukarički - Crvena zvezda, Mladost - Rad, Zemun - Dinamo Vranje, Vojvodina - Proleter i Spartak - Voždovac odložene su zbog velikih snežnih padavina.
U jedinom meču subotnjeg programa Radnik je u Surdulici savladao Bačku sa 3:2 (2:1). Duel Crvene zvezde i Čukaričkog na Banovom Brdu takođe je odložen. Veliki sloj snega prekrio je teren na Brdu i ne postoje uslovi za odigravanje... »

Sneg zaustavio fudbal, igra se samo u Surdulici

OK radio pre 16 sati
Današnje fudbalske utakmice 21. kola Superlige Srbije Mladost - Rad, Zemun - Dinamo Vranje, Vojvodina - Proleter i Spartak - Voždovac odložene su zbog velikih snežnih padavina.
Jedini meč subotnjeg programa igra se u Surdulici između Radnika i Bačke, koji je počeo u 13 sati, dok se još čeka zvanična odluka oko duela Čukaričkog i Crvene zvezde. Navijači Radnika iz Surdulice su uložili velike napore da... »

Podzemni kontejneri stigli u Vranje

OK radio pre 18 sati
Javno preduzeće "Komrad" Vranje dobilo je kontigent podzemnih kontejnera koji će biti postavljeni na četiri lokacije u gradu
Lokalna samouprava je izdvojila oko 4,2 miliona dinara za nabavku 10 podzemnih kontejnera finske firme „Molok“ koji će omogućiti efikasnije prikupljanje otpada iz centralnog gradskog jezgra. Nakon izvršene javne nabavke, posao... »

Izložba radova polaznika Likovne radionice u Vranju

Danas pre 19 sati
U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju juče je otvorena 21. tradicionalna izložba radova polaznika Likovne radionice i dece iz dnevnog boravka ,,Maštolend”.
Na izložbi su prikazani nagrađeni radovi mladih stvaralaca i obeležena 21. godišnjica postojanja i rada Likovne... »

Pacijenti iz Dnevne psihijatrijske bolnice prodaju ručne radove

OK radio pre 21 sat
U Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Vranju organizovana je prodajna izložba ručnih radova pacijenata.
Radovi su nastali kao deo terapije na ovom odeljenju. Građani koji žele da kupe radove nastale u procesu lečenja pacijenata mogu to da urade svakog radnog dana posle 12 časova. Nela Stanojev, šef Dnevne bolnice, ukazuje da se na... »

O zaboravljenom srpskom dobrotvoru

Danas pre 22 sata
MONOGRAFIJE Veliki srpski dobrotvor, DŽon V. Frotingam (1878-1935), značajan i za istoriju srpskog naroda u prvim decenijama 20. veka, bio je izgubljen za istoričare.
Zanimljivo je da prvu monografiju o njemu napisao Tomislav R. Simonović, diplomirani hemičar iz Vranja, koji je više godina, o svom trošku, iz ljubavi, istraživao život i delo ovog nesebičnog i neobičnog Amerikanca. Knjigu je... »

Vranje
nedelja

Slab sneg
-1 ˚C
ponedeljak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
-6˚ / 0˚
utorak
Jak sneg
Jak sneg
-5˚ / -3˚

Dačić: Sednica SB UN biće otvorena za javnost

Večernje novosti  pre 8 sati  još 4 povezane

Dinamiku derbi protiv Novog Pazara

Večernje novosti  pre 8 sati  još 5 povezanih

Đurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Večernje novosti  pre 9 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.