Zemun - vesti

Beogradske elektrane: Pri kraju gašenje kotlarnice u naselju Sava Kovačević

Danas pre 2 dana
U cilju zaštite životne sredine i obezbeđivanja pouzdanije isporuke toplotne energije korisnicima iz naselja Gornji grad u Zemunu, „Beogradske elektrane” privode kraju projekat gašenja kotlarnice u naselju Sava Kovačevića, navode u saopštenju iz tog preduzeća.
Taj toplotni izvor kao pogonsko gorivo koristi mazut i predstavlja značajnog lokalnog zagađivača. U okviru prve faze projekta već je završena izgradnja toplovoda od grejnog područja toplane „Novi Beograd” do distributivne mreže... »

Kup: Žreb osmine finala zakazan za petak

Sportske.net pre 1 dan
Poslednjeg radnog dana tekuće nedelje biće obavljen žreb osmine finala Kupa Srbije.
Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije saopštila je u utorak da će žreb osmine finala kupa biti obavljen u petak 19. oktobar. Ceremonija žreba počeće u podne, a konačna lista učesnika osmine finala Kupa Srbije znaće se... »

Gasi se kotlarnica-zagađivač u Beogradu

B92 pre 2 dana
B92: Gasi se kotlarnica-zagađivač u Beogradu
"Beogradske elektrane" su saopštile da, u cilju zaštite životne sredine i obezbeđivanja pouzdanije isporuke toplotne energije korisnicima iz Gornji grad.
"Elektrane" privode kraju projekat gašenja kotlarnice u naselju Sava Kovačevića. "Taj toplotni izvor kao pogonsko gorivo koristi mazut i predstavlja značajnog lokalnog zagađivača. U okviru prve faze projekta već je završena... »

Mladić upucan u nogu, od ranije poznat policiji

Blic pre 2 dana
Muškarac D. K. (20) ranjen je sinoć iz vatrenog oružja u Beogradu. Kako saznajemo, mladić je sa prostrelnim ranama potkolenice dovezen u KBC Zemun. Kako saznajemo, D. K. je odbio da ispriča ko ga je ranio i gde, a ubrzo je sam i napustio bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama "Blica", ranjeni D.... »

Novi generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija o planovima u Srbiji i preseljenju u Beograd

Nedeljnik pre 2 dana
"U Srbiji je najpoznatije piće na svetu prisutno već pola veka, kada je počela sa radom fabrika u Zemunu"
Srbija je značajno tržište za mnoge kompanije. Sa gotovo 7 miliona stanovnika nezaobilazni smo za gotovo sve grane industrije i proizvodnje. Tako je i za Coca-Cola HBC grupu. U Srbiji je najpoznatije piće na svetu prisutno već... »

Automobil oborio ženu u Zemunu

Blic pre 2 dana
U Zemunu je jutros oborena žena (54) u svojstvu pešaka, pri čemu je zadobila lakšu povredu glave, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Kako je navedeno, do te nezgode je došlo u 5.50 sati. Noć u Beogradu protekla je relativno mirno, sa 89 intervencija Hitne pomoći od kojih 14 na javnom mestu.... »

Staro sajmište još čeka memorijal

RTS pre 2 dana
RTS: Staro sajmište još čeka memorijal
Srbija je među retkim zemljama u Evropi bez memorijalnog centra posvećnog žrtvama Drugog svetskog rata. Ideja o izgradnji takvog kompleksa na mestu nekadašnjeg logora "Zemun" odnosno "Staro sajmište", starija je od Komisije koja je za to nadležna od 2014. godine. Više puta najavljivana, izgradnja memorijala je odlagana. Kada bi mogla da počne?
Na mestu gde je stradalo oko sedam hiljada Jevreja i još 10.636 logoraša, uglavnom Srba, ništa ne podseća na žrtve. Umesto istorijskog svedočanstva i opomene - restorani, sportski centar, stanovi. Prvi spomenik nekadašnji logor... »

Hitna pomoć: Povređen pešak u Zemunu

Novi magazin pre 2 dana
Žena stara 54 godine zadobila je povrede glave kada je nešto pre šest časova na nju naleteo auto u Zemunu, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.
Tokom noći su se u Beogradu dogodila još dva udesa u kojima nije bilo teže povređenih osoba. Ekipe Hitne pomoći obavile su 80 intervencija, od kojih 14 na javnim mestima. Pomoć lekara najčešće su tražili ljudi koji su se javljali... »

Olakšice za kompanije koje učestvuju u dualnom obrazovanju

Danas pre 2 dana
Saradnja Saobraćajno-tehničke škole i austrijskih privrednika Trideset učenika Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, sa smera tehničar za logistiku i špediciju od ove školske godine započinje učenje kroz rad u sedam austrijskih kompanija koje posluju u Srbiji.
Potpisivanju ugovora o dualnom obrazovanju između škole i ovih sedam kompanija u četvrtak, 18. oktobra, prisustvovaće predsednik Austrije Aleksander van der Belen, izjavio je juče Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.... »

Akcija podele sto auto-sedišta u Zemunu

Studio B pre 3 dana
Gradska opština Zemun podelila je novih sto auto-sedišta zemunskim porodiljama i organizovala je predavanje o značaju upotrebe zaštitnih sistema i demonstraciju njihove pravilne upotrebe, saopšteno je iz ove opštine.
Aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine podržala je i kompanija „Hjundai”, najavljujući plodnu i dugu saradnju i partnerstvo u cilju poboljšanja bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Predsednik... »

©2018 Netmark d.o.o.