Zoran Zaev - vesti

Zaev čestitao dan Vojske Makedonije: Na uniformama ove godine vam je zakačen najvredniji orden - poziv u NATO

Kurir pre 19 sati
Na vaše uniforme je ove godine zakačen najvredniji orden - poziv na pregovore o pristupanju NATO-u, makedonski premijer Zoran Zaev je napisao u svojoj čestitki upućenoj pripadnicima Vojske Republike Makedonije povodom Dana Vojske.
"Ulazimo u NATO kao ravnopravna 30. članica Alijanse. NATO je bezbednost i sigurnost za jednu zemlju i njene građane, ali NATO je i viši životni standard i investicije, nova radna mesta, veće plate, moderno zdravlje i kvalitet... »

Razrešen direktor makedonske policije, službenim kolima slao ćerku na more

RTV pre 3 dana
RTV: Razrešen direktor makedonske policije, službenim kolima slao ćerku na more
SKOPLJE - Vlada Makedonije razrešila je dužnosti direktora policije Lazara Velkovskog zbog zloupotrebe službenog vozila.
Ministri su prihvatili predlog za smenu direktora Biroa za javnu bezbednost, koju je zatražio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, prenosi makedonska televizija "Telma". Spasovski je prošle nedelje rekao da će zahtevati... »

Skoplje: Poslao ćerku na more službenim automobilom, pa smenjen

RTS pre 4 dana
RTS: Skoplje: Poslao ćerku na more službenim automobilom, pa smenjen
Vlada Makedonije razrešila je dužnosti direktora policije Lazara Velkovskog zbog zloupotrebe službenog vozila.
Ministri su prihvatili predlog za smenu direktora Biroa za javnu bezbednost, koju je zatražio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, prenosi makedonska televizija Telma. Spasovski je prošle nedelje rekao da će zahtevati... »

Makedonska vlada razrešila dužnosti direktora policije

Danas pre 4 dana
Vlada Makedonije razrešila je danas direktora policije Lazara Velkovskog zbog toga što je službeno vozilo koristio za privatne potrebe.
Smenu direktora Biroa javne bezbednosti zastražio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, nakon višednevnih medijskih napisa da je Velkovski 2. avgusta poslao kćerku na odmor u Grčku, Radio slobodna Evropa. Velkovski... »

VMRO-DPMNE: Zaev je unazadio državu, Makedonijom vladaju kriminalci! Kriminal je prvo ime ove vlade!

Kurir pre 5 dana
Republika Makedonija je pod Zoranom Zaevom pretvorena u privatno vlasništvo jednog kartela vlasti. Država je stavljena u funkciju zvaničnika vlade i njihovih kompanija, koji izvlače iz budžeta novac građana, piše u saopštenju VMRO-DPMNE.
"Država ne može da se pomeri čak ni milimetar prema EU i NATO, sve dok je Republika Makedonija najpominjanija država u svetu za kriminal i korupciju. Mnogi svetski mediji izrazili su razočarenje zbog rasta kriminogenosti vlasti.... »

Zaev: Verujem da ćemo izabrati evropsku Makedoniju

Sputnik pre 5 dana
Panelom „Na putu ka Briselu preko Ohrida“ u Skoplju je obeležena 17. godišnjica Ohridskog mirovnog sporazuma, a premijer Zoran Zaev je poručio da je taj okvirni sporazum garancija da nasilje nikada više neće biti mehanizam za postizanje političkih poena.
Ohridskim mirovnim sporazumom su pre 17 godina okončani sukobi sa Albancima i postavljeni temelji za izgradnju i puno funkcionisanje demokratskog multietničkog društva. Kao učesnik panela, Zaev je izrazio poštovanje prema... »

Zaev: Sporazum sa Grčkom otvara put ka članstvu u EU i NATO-u

RTS pre 5 dana
RTS: Zaev: Sporazum sa Grčkom otvara put ka članstvu u EU i NATO-u
Premijer Makedonije Zoran Zaev poručio je građanima da zemlja ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vreme za odluku".
Zaev je u okviru kampanje za septembarski referendum, na kojem građani te bivše jugoslovenske republike treba da potvrde sporazum sa Grčkom o novom imenu, na Fejsbuk profilu poručio da taj sporazum otvara put Makedonije ka... »

GRECO razočaran Makedonijom

N1 Info pre 8 dana
Antikorupcijsko telo Saveta Evrope (GRECO) saopštilo je da je delovanje Makedonije u borbi protiv korupcije "očigledno razočaravajuće" i pozvalo vlasti u Skoplju da preduzmu odgovarajuće mere.
Grupa zemаljа protiv korupcije (GRECO) juče je u izveštaju navela da Makedonija "nije ostvarila značajan napredak" u sprovodjenju preporuka iznetih pre četiti godine za sprečavanje korupcije medju članovima parlamenta, sudijama i... »

Zaev sa šefom NATO za Evropu: Članstvo u Alijansi povoljno za ceo region

Kurir pre 9 dana
Status članstva u NATO nudi uspešnu budućnost Makedoniji i imaće povoljan uticaj na bezbednost i prosperitet celog regiona, poručili su danas vrhovni komandant NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti i makedonski premijer Zoran Zaev u Skoplju.
Skaparoti, koji boravi u poseti Makedoniji, čestitao je liderima te zemlje na "značajnom napretku" koji je Makedonija ostvarila u oblasti vojnih reformi i ponudio "praktičnu podršku" makedonskoj vojsci u procesu pristupanja... »

Skaparoti i Zaev: Članstvo u NATO povoljno za ceo region

Večernje novosti pre 9 dana
Status članstva u NATO nudi uspešnu budućnost Makedoniji i imaće povoljan uticaj na bezbednost i prosperitet celog regiona, poručili su vrhovni komandant NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti i makedonski premijer Zoran Zaev u Skoplju
Status članstva u NATO nudi uspešnu budućnost Makedoniji i imaće povoljan uticaj na bezbednost i prosperitet celog regiona, poručili su u četvrtak vrhovni komandant NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti i makedonski premijer... »

©2018 Netmark d.o.o.