Zoran Zaev - vesti

Zaev: Cipras uzeo funkciju šefa diplomatije da bi se realizovao dogovor iz Prespe

Večernje novosti pre 8 sati
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da mu je grčki kolega Aleksis Cipras rekao da je preuzeo funkciju ministra spoljnih poslova da bi bio realizovan dogovor iz Prespe
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da mu je grčki kolega Aleksis Cipras rekao da je preuzeo funkciju ministra spoljnih poslova da bi bio realizovan dogovor iz Prespe. Zaev je potvrdio da je sinoć telefonom razgovarao... »

Zaev i Cipras: Ostajemo pri primeni Dogovora iz Prespe

Slobodna Evropa pre 14 sati
Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, potvrdili su da ostaju pri primeni Dogovora iz Prespe o rešavanju spora oko imena Makedonije, izjavio je danas portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos. Kako su preneli makedonski mediji, premijeri su razgovarali telefonom dan posle... »

"Cipras preuzeo diplomatiju da bi realizovao dogovor"

B92 pre 9 sati
B92: "Cipras preuzeo diplomatiju da bi realizovao dogovor"
Premijer MKD Zoran Zaev izjavio je da mu je Aleksis Cipras rekao da je preuzeo funkciju ministra spoljnih poslova da bi bio realizovan dogovor iz Prespe.
Zaev je potvrdio da je sinoć telefonom razgovarao s Ciprasom i da su u tom razgovoru potvrdili da nastavljaju sprovođenje dogovora iz Prespe, kao i da "ostaju u potpunosti posvećeni onome što predstavlja perspektivu Balkana 21.... »

Zaev: I čuda se dešavaju

Danas pre 10 sati
Verujem, negde se i čuda dešavaju, rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev uoči sutrašnjeg izjašnjavanje Sobranja o ustavnim promenama, saglasno dogovoru sa Grčkom o promeni imena, prenose makedonski mediji.
Debata je otvorena, i ja verujem da ćemo sutra videti snagu, hrabrost i dogovornost poslanika koji će dvotrećinskom većinom glasati za otpočinjanje ustavnih promena, prenosi izjavu Zaeva Mak-fax. Zaev je rekao da je u sredu... »

Telegraf saznaje: Zaev otkazao posetu Beogradu

Telegraf pre 14 sati
Premijer Makedonije je trebao da učestvuje na zatvaranju 8. Beogradskog bezbednosnog foruma
Premijer Makedonije Zoran Zaev odustao je od sutrašnjeg dolaska u Beograd, gde je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić trebao da govori na 8. Beogradskom bezbednosnom forumu, saznaje Telegraf.rs. Oni su trebali da govore na... »

Mickoski: Sporazum sa Grčkom je mrtav

RTV pre 1 dan
RTV: Mickoski: Sporazum sa Grčkom je mrtav
SKOPLJE - Lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski izjavio je za Dojče vele da neće podržati Prespanski sporazum sa Grčkom o promeni imena države i da je za to kriv premijer Zoran Zaev, koji je obećao nešto što ne može da ispuni.
Trećeg dana rasprave o promeni ustava u Sobranju poslanici VMRO-DPMNE su napustili sednicu, uz obrazloženje da više nema o čemu da se razgovara. Mickoski je izjavio za Dojče vele da smatra da je dogovor sa Grčkom "mrtav" i... »

Mickoski: Sporazum sa Grčkom je mrtav

Danas pre 1 dan
Lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski izjavio je za Dojče vele da neće podržati Prespanski sporazum sa Grčkom o promeni imena države i da je za to kriv premijer Zoran Zaev, koji je obećao nešto što ne može da ispuni.
Trećeg dana rasprave o promeni ustava u Sobranju poslanici VMRO-DPMNE su napustili sednicu, uz obrazloženje da više nema o čemu da se razgovara. Mickoski je izjavio za Dojče vele da smatra da je dogovor sa Grčkom „mrtav“ i... »

"Sporazum o promeni imena je mrtav"

Dojče vele pre 1 dan
Lider makedonske opozicije izjavio je za DW da neće podržati Prespanski sporazum sa Grčkom o promeni imena u Republiku Severnu Makedoniju i da je za to kriv Zoran Zaev koji je obećao nešto što ne može da ispuni.
Trećeg dana rasprave oko promene imena, u sredu, u parlamentu u Skoplju je došlo do otpora najveće opozicione i nacionalističke partije VMRO-DPMNE. Njen vođa Hristijan Mickoski izjavio je za DW da smatra da je dogovor sa Grčkom... »

Zaev: Spreman sam da razgovaram sa svima za konsenzus

RTV pre 2 dana
RTV: Zaev: Spreman sam da razgovaram sa svima za konsenzus
SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je večeras da je spreman da razgovara sa svima, uključujući lidera opozicije, kako bi se postigao konsenzus o izmenama Ustava.
"Vlada je ovlašćena da predloži početne ustavne amandmane. Kao šef vlade potvrđujem da ćemo zajedno da sednemo i radimo na amandmanima", rekao je Zaev tokom rasprave o ustavnim promenama u Sobranju. On je rekao da vlada samo... »

Zaev: Spreman sam da razgovaram sa svima za konsenzus

Blic pre 2 dana
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je večeras da je spreman da razgovara sa svima, uključujući lidera opozicije, kako bi se postigao konsenzus o izmenama Ustava. - Vlada je ovlašćena da predloži početne ustavne amandmane. Kao šef vlade potvrđujem da ćemo zajedno da sednemo i radimo na... »

©2018 Netmark d.o.o.