Zoran Zaev - vesti

Sobranje ratifikovalo sporazum sa Grčkom u vezi sa imenom

N1 Info pre 22 sata
Makedonsko Sobranje ratifikovalo je sporazum sa Grčkom u vezi sa imenom. Za sporazum su glasali svi prisutni poslanici, njih 69, dok najveća opoziciona stranka VMRO DPMNE nije prisustvovala sednici. Ispred parlamenta održan je večeras manji protest, a veliko okupljanje najavljeno je za subotu.
Premijer Zoran Zaev pozvao je na početku sednice poslanike da ratifikuju dogovor sa Grčkom, jer on označava početak kraja neizvesnosti Makedonije i potvrđuje makedonski identitet. "Imamo dogovor sa jasnim obeležjem našeg... »

Zaev: Impičment Ivanova, ako bude moralo

Slobodna Evropa pre 22 sata
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je u utorak uveče da će parlamentarna većina zatražiti impičment predsednika države Đorđa Ivanova, ukoliko ne potpiše dogovor sa Grčkom, a građani na referendumu se izjasne pozitivno. "Postoji želja za ukrupnjavanjem parlamentarne većine i to ćemo napraviti... »

Nimicova nadnica

Danas pre 1 dan
Grčkoj i Makedoniji je bilo potrebno dvadeset sedam godina da postignu razuman dogovor u sporu često poređenim sa rešavanjem kvadrature kruga – kako je Metju Nimic ocenio – „časnom pogodbom“.
Strpljivi pomiritelj u ime generalnog sekretara Ujedinjenih nacija – u prvo vreme (početkom devedesetih prošlog veka) izaslanik predsednika Bila Klintona – američki pravnik i diplomata, koji je dužnost obavljao uz simboličnu... »

Zaev pozvao na ratifikaciju sporazuma, VMRO ne prisustvuje

Dnevnik pre 1 dan
SKOPLjE: Makedonski parlament bez prisustva poslanika najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE razmatra Predlog zakon o ratifikaciji sporazuma o novom imenu Makedonije, a premijer Zoran Zaev je na početku svog obraćanja pozvao poslanike da glasaju za taj dokument, o kojem će se kasnije izjašnjavati i građani na referendumu.
Zaev je istovremeno pozvao poslanike i građane da "odbace zidove ksenofobije i izolacije i daju šansu sporazumu."Iako je bilo najavljeno da će sednice parlamenta na temu ratifikacije sporazuma o novom imenu Makedonije biti... »

Zaev: Poziv Makedoniji za julski samit NATO-a

Slobodna Evropa pre 1 dan
Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da je Sjevernoatlantski savez danas jednoglasno odlučio da tačku za poziv Makedoniji u NATO stavi na dnevni red julskog Samita. Zaev je to rekao na sednici makedonske skupštine na kojoj u poslanici većinom glasova ratifikovali Dogovor s Grčkom o... »

Zaev: Poziv Makedoniji na samit NATO-a u julu

Danas pre 1 dan
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je Sjevernoatlantski savez danas jednoglasno odlučio da tačku za poziv Makedoniji u NATO stavi na dnevni red julskog Samita.
Zaev je to rekao na sednici makedonske skupštine na kojoj u poslanici većinom glasova ratifikovali Dogovor s Grčkom o rešavanju spora oko imena i straškom partnerstvu. -Time se ostvaruju vekovne aspiracije svih generacija pred... »

Makedonija ratifikovala sporazum o imenu sa Grčkom

Nedeljnik pre 1 dan
Zaev je istakao da je dogovor sa Grčkom podržala cela međunarodna zajednica i da Makedoniji otvara "sva vrata" evropskoj budućnosti, kao i da očekuje da dobije datum za početak pregovora na predstojećem Savetu EU
Makedonsko Sobranje ratifikovalo je sporazum sa Grčkom u vezi sa imenom. Za sporazum su glasali svi prisutni poslanici, njih 69, dok najveća opoziciona stranka VMRO--DPMNE nije prisustvovala sednici. Premijer Zoran Zaev pozvao je... »

Ćerka Zorana Zaeva toliko je lepa i zgodna da bi bez problema mogla da predstavlja Makedoniju na izboru za mis (foto)

Blic pre 1 dan
Aktuelni premijer Makedonije Zoran Zaev u centru je pažnje grčkih medija, što zbog sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije, što zbog činjenice da ima prelepu ćerku Aleksandru. Čak, sudeći po natpisima grčkih medija ovih dana, tata je pomalo u senci. Više o Aleksandri Zaevoj pročitajte u... »

Ivanov pozvao Zaeva da pokrene njegov opoziv

Danas pre 1 dan
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov pozvao je premijera Zorana Zaeva da pokrene postupak njegovog opoziva, tvrdeći kako je njegov stav o pitanju imena konačan i ostaje nepromenjen, prenosi RSE.
– Pozivam Zaeva da s istom dvotrećinskom većinom potrebnom za promenu Ustava Republike Makedonije, odmah pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti predsednika države, saopštio je Ivanov, prenosi Radio Slobodna Evropa. Premijer... »

Zaev: Gruevski prihvatio Severna i Gornja Makedonija, Grci odbili

Danas pre 2 dana
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je večeras da je njegov prethodnik Nikola Gruevski bio prihvatio promenu imena države u Gornja i Severna Makedonija za opštu upotrebu, ali da je Grčka to tada odbila.
„Gruevski je prihvatio Severna i Gornja Makedonija u 2012. i u 2013, bez definisanja identiteta, odnosno bez toga da Grčka prihvati identitet i jezik. To je ostavljeno da lebdi. Grčka nije prihvatila to rešenje zato što je bila... »

Crnobrnja: Primena zakona u regionu spora

Danas  pre 5 sati  još 31 povezana

Đoković u četvrtfinalu Kvinsa posle pobede nad Dimitrovom

Beta  pre 3 sata  još 26 povezanih

Osumnjičen da je dva puta opljačkao istu banku

Politika  pre 9 sati  još 25 povezanih

Vučić: Hvala Liberiji

Mondo  pre 5 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.