Zoran Zaev

"On jedno govori kad je sa mnom, drugo na kafe pauzi"

B92 pre 2 sata
Skoplje -- Lider vladajuće albanske stranke u Severnoj Makedoniji DUI Ali Ahmeti kritikovao je bivšeg premijera Zorana Zaeva. Kako je naveo, Zaev jedno govori kad je s njim, a drugo kad je na kafe pauzi. On je na albanskoj televiziji Syri TV… »

Zaev: Imamo koalicijski kapacitet za novi mandat

Vesti online pre 1 dan
Bivši severnomakedonski premijer i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je danas da ta stranka ima koalicijski kapacitet za novi mandat. On je kazao da na predstojećim izborima očekuje pobedu i stabilnu koaliciju, ali nije isključio mogućnost formiranja… »

Zaev siguran u pobedu na izborima: On je ocenio da su albanske predizborne poruke jeftine i populističke

Srbija danas pre 1 dan
Dosao je još da na predstojećim izborima očekuje pobedu i stabilnu koaliciju. Bivši severnomakedonski premijer i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je danas da ta stranka ima koalicijski kapacitet za novi mandat. On je kazao da na predstojećim izborima… »

Severna Makedonija ušla u kampanju: Samohvale i uzajamne kritike

Slobodna Evropa pre 13 dana
Kampanja za prevremene parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji u sredu (24. juna) je i zvanično počela, iako političke partije još od pre nekoliko meseci koriste sve moguće načine promocije. Kako zbog pandemije COVID-19 nije bilo tradicionalne… »

Zaev o premijeru Albancu: Ja sam mandatar, nije loše da Ahmeti bude opozicija

RTS pre 14 dana
Lider makedonskih socijaldemokrata Zoran Zaev još jednom je u ponedeljak odbacio ideju o Albancu na mestu premijera te države, navodeći da mesto mandatara buduće vlade pripada njemu. "Zdravo je da Demokratska unija za integracije, posle 17 godine… »

Zaev: Ideja o “albanskom premijeru” je neprihvatljiva

Nova pre 14 dana
Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev ponovo je danas odbacio ideju Demokatske unije za integraciju (DUI) o "albanskom premijeru" kao neprihvatljivu, rekavši da će nacionalno-populisticki koncept rezultovati gubitkom za DUI i… »

Ultimatum: "Bez premijera Albanca, nema ni vlade"

B92 pre 17 dana
Albanska partija u Severnoj Makedoniji DUI poručila je da ako nakon parlamentarnih izbora na čelu vlade ne bude Albanac, nova vlada neće ni biti formirana. DUI poručuje da ako lideri SDSM i VMRO-DPMNE Zoran Zaev ili Hristijan Mickoski definitivno… »

Uvod u krizu: Albanci uslovljava novu vladu premijerskom pozicijom

Mondo pre 17 dana
Albanska partija u Severnoj Makedoniji DUI na čijem je čelu Ali Ahmeti poručila je da ako nakon predstojećih parlamentarnih izbora na čelu vlade ne bude Albanac, nova vlada neće ni biti formirana, prenosi Plusinfo. Albanska partija u Severnoj… »

Severna Makedonija, premijer Albanac ili nema vlade

RTS pre 18 dana
Nešto manje od mesec dana pred vanredne parlamentarne izbore, albanska Demokratska unija za integracije upozorila je makedonske stranke da neće pristati na formiranje nove vlade, ukoliko se na njenom čelu ne bude nalazio Albanac. To je portalu Plusinfo… »

Zaev dobitnik nemačke nagrade za ljudska prava

B92 pre 19 dana
Nemačka fondacija "Fridrih Ebert" dodelila je bivšem premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu nagradu za ljudska prava, objavio je Dojče vele na makedonskom. Zaev je nagradu dobio za sporazum s Grčkom o rešavanju bilateralnog spora i zbog… »

Vesti dana »