Arhiva » Vesti » Akter 08.01.2016

U Knjaževcu još 450 kuća bez struje

U borbi sa posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca, monterske ekipe iz Knjaževca pojačane su kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova

Akter petak, 8. januar 2016.  |  Tanjug

Još 450 domaćinstava u Knjaževcu i dalje nije snabdeveno električnom energijom, rečeno je Tanjugu u Elektroprivredi Srbije gde očekuju da će svaki kvar biti otklonjen u narednih nekoliko sati, pa će i ovi građani ponovo biti snabdeveni.

Jutros je, poređenja radi, oko 1.000 kupaca iz ovog kraja bilo bez struje.

"Očekujemo da će u narednih nekoliko sati sve biti rešeno. Na tome radi više od 30 ekipa i oko 100 montera", rečeno je Tanjugu u EPS-u.

U borbi sa posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca, već drugi dan, monterske ekipe iz Knjaževca pojačane su kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova.

EPS je ranije danas saopštio da njihove ekipe danonoćno popravljaju kvarove na distributivnoj mreži na vrlo nepristupačnim, planinskim terenima i čine sve kako bi manje od 1.000 kupaca, odnosno oko 0,003 odsto od ukupnog broja kupaca u Srbiji što pre dobilo električnu energiju.

U drugim područjima Srbije snabdevanje građana i privrede električnom energijom je stabilno, a dežurne ekipe u najkraćem roku otklanjaju sve eventualne probleme u distributivnom sistemu.

Funkcionisanje proizvodnih i distributivnih kapaciteta tokom Božića obezbeđivalo je više od trećine zaposlenih u EPS-u, a na 24-časovnom dežurstvu je bilo više od 9.000 radnika EPS-a.

Spremnost proizvodnih i distributivnih kapaciteta EPS-a potvrđena je i tokom hladnog talasa, snežnog nevremena i olujnog vetra, a zaposleni su uložili rad i trud kako bi snabdevanje električnom energijom bilo neometano, navedeno je.


Objavljeno na sajtu akter.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.