Arhiva » Vesti » Novi magazin 08.01.2016

Antić: Uveren da će svi u Knjaževcu dobiti struju do kraja dana

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izrazio je danas uverenje da će do kraja dana svi potrošači u Knjaževcu dobiti struju.

Novi magazin petak, 8. januar 2016.  |  Beta

"Ostali su zaseoci koji su udaljeni, u Knjaževcu postoji 1.000 kilometara različitih elektro-energetskih mreža na različitom naponu. Veliki deo posla je završen juče, danas ćemo imati oko stotinak, verujem da ćemo svaki kvar otkloniti", rekao je Antić za televiziju Pink.

Problem u snabdevanju električnom energijom izazvala je ledena kiša koja je oštetila niskonaponsku mrežu, a bez struje je ostalo 2.500 ljudi.

Upitan da li će struja poskupeti, ministar je izrazio uverenje da od maja struja neće poskupeti.

"Mi imamo otvorenu mogućnost da tokom 2016. godine izvršimo neke korekcije u ceni, ali ono što je bitno je da takva odluka nije doneta i apsolutno sam uveren da do povećanja cene struje od maja neće doći", naveo je on.

O tome da li će biti smenjeni i neki direktori iz oblasti rudarstva i energetike, Antić je rekao da će narednih dana analizirati rad svakog javnog preduzeća.

"Ja očekujem da će bez sumnje biti određenih promena, a da li će ih biti u mom resoru zavisi, pre svega, od ocene premijera (Aleksandra Vučića), a ja ću davati mišljenje", kazao je Antić.

autor: VV izvor: Beta


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.