Izvor: N1 Info arhiva vesti 11.01.2016

NUNS: Kako je ministar znao budućnost

N1 Info 11.01.2016
Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra Nebojše Stefanovića u vezi s navodnim praćenjem jedne novinarke, a konferenciju za novinare na kojoj je to najavio obeležila je verbalna rasprava… »

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za ratni zločin

N1 Info 11.01.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv pripadnika 4. bataljona vojne policije Armije BiH Edhema Žilića za nečovečno postupanje nad zarobljenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti u prostorijama sportske hale… »

Microsoft i Apple razvijaju svoje SIM kartice

N1 Info 11.01.2016
Kompanija Microsoft planira da razvije sopstvene SIM kartice kojima bi korisnici Windows operativnog sistema mogli sami direktno da biraju operatera mobilne telefonije, a na svojoj SIM kartici radi i Apple. Bečki dnevnik "Standard" objavio je da uz… »

Petrov: Imena novih hrvatskih ministara za dva do tri dana

N1 Info 11.01.2016
Lider Mosta Božo Petrov veruje da će u naredna dva do tri dana biti poznata imena budućih ministara hrvatske vlade. Petrov je, posle razgovora sa predsednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislavom Karamarkom, rekao da će od danas i kandidati… »

U kamionu pronađeno 20 izbeglica

N1 Info 11.01.2016
U kamionu skopskih registarskih tablica, na parkingu na benzinskoj stanici u blizini mesta Smokvica, pronađeno je 20 ilegalnih migranata, saopštio je makedonski MUP. Prema saopštenju MUP, juče je prilikom redovne rutinske kontrole u teretnom vozilu sa… »

Maloletnik ubio dečaka u Vršcu, još jednog povredio

N1 Info 11.01.2016
Oko tri sata posle ponoći, nakon svađe dve grupe maloletnika, dogodilo se ubistvo i pokušaj ubistva u Vršcu, javlja Blic. Dve grupe maloletnika, od 15 do 17 godina su se posvađale, na proslavi rođendana. Kada su dvojica petnaestogodišnjaka izašla… »

Tasovac o pločama: Kiću Slabinca nisam čuo na Studiju B

N1 Info 11.01.2016
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da to ministarstvo brine o arhivskoj građi privatizovanih medija, navodeći kao primer novinsku agenciju Tanjug. Što se tiče 1.500 ploča Studija B, koje su završile na deponiji, Tasovac kaže da… »

Skupština Crne Gore 25. januara raspravlja o poverenju vladi

N1 Info 11.01.2016
Vanredna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se poslanici izjašnjavati o poverenju vladi, zakazana je za 25. januar. Kako podseća Radiotelevizija Crne Gore, vlada je krajem decembra prihvatila inicijativu premijera Mila đukanovica da se u… »

Telo muškarca pronađeno u avionu Er Fransa

N1 Info 11.01.2016
U avionu "Er Fransa", u delu gde su smešteni točkovi, na pariskom aerodromu pronađeno je telo muškarca, saopštila je policija. Kako je prenela agencija AFP, avion je u Pariz doleteo iz Brazila. Telo je otkriveno tokom redovne provere "boinga 777"… »

I Bosna ima svog Marka Zukerberga

N1 Info 11.01.2016
I BiH ima svog Zukerberga - to je Haris Aščalić iz Visokog. Programirao je prvu bosansku virtualnu asistentkinju "Cadence" koja je zasnovana na veštačkoj inteligenciji. Za njegov projekat zainteresovan je i sam osnivač Facebooka. Izvor: N1 Cadence… »