Kultura arhiva vesti 07.03.2016

Uputstvo za upotrebu klasike: Ne postoje oni kojima klasičan zvuk "ne leži"

Nedeljnik 07.03.2016
Marko Kalajanović, jedan od perspektivnijih baritona sa ovih prostora, u klasičnu muziku se zaljubio još kao srednjoškolac. U razgovoru je objasnio kako bukvalno svako može da postane ljubitelj, ali i poznavalac klasične muzike. Marko Kalajanović… »

Insajder u vrlom novom svetu

Nedeljnik 07.03.2016
Savršeno korespondirajući sa globalizovanim društvom u kojem živimo, gejmerska industrija je uložila ogromne napore i sredstva da svoje proizvode podigne na mnogo viši nivo nego što je bio u začetku ovog masovnog fenomena. O profesionalizaciji… »

Vodimo vas na tri predstave!

Vesti online 07.03.2016
Portal Vesti-online pripremio je za vas lepe nagrade za vikend koji je pred nama - sa Akademijom 28 obezbedili smo vam karte za predstavu "Samo da znaš koliko te volim", a sa Teatrom 78 obezbedili smo vam ulaznice za dve predstave - "Iza duge" i… »

Kusto, pozivam te javno - vrati se u Sarajevo

Nedeljnik 07.03.2016
Sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović u intervjuu za Nedeljnik poručuje: Svi njegovi Kustendorfi, Kamengradovi, sve njegove Mokre gore i ruska odlikovanja, svi njegovi koncerti, opere i soliranje na bas gitari samo su Potemkinova sela koja je gradio… »

Mozaik života Živana Saramandića

Politika 07.03.2016
Monografija o Živanu Saramandiću, našem čuvenom operskom pevaču, jednom od najpoznatijih basova i dugogodišnjem prvaku Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, predstavljena je na Velikoj sceni nacionalnog teatra. Priređivač i autor knjige je Dušica… »

Kijanu Rivs Objavio Snažnu Poruku: Gde žene ne žele decu, a muškarci ne žele porodicu?

Kurir 07.03.2016
Glumac Kijanu Rivs nedavno je objavio snažnu poruku kojom je dotakao i najledenija srca. Njegova poslednja misao je ponovo naterala mnoge da se zapitaju nad svojim životom i stave prst na čelo. Glumac se ovaj put osvrnuo na mnoge paradokse današnjeg… »

Kusta podržao frontmena "Hladnog piva"

Alo 07.03.2016
Reditelj Emir Kusturica podržao je Mileta Kekina, frontmena grupe Hladno pivo, koji je pre nekoliko dana sa pesmom "Ja nisam vaš" izneo stav o jačanju desnice, koja je prisutna u hrvatskom društvu. "Veoma je značajno da u Hrvatskoj ima takvih. To će… »

CIRSD predstavio knjigu Dejvida Lemptona

Akter 07.03.2016
CIRSD je predstavio je večeras u Beogradu knjigu američkog stručnjaka za Kinu Dejvida Lemptona "Slediti lidera - rukovođenje Kinom od Deng Sjaopinga do Si Đinpinga" Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je večeras u… »

Izi Stradlin ne učestvuje u okupljanju Guns N' Roses

B92 07.03.2016
Dugogodišnji član Guns N' Roses i jedan od osnivača benda, Izi Stradlin na svom Tviter nalogu objavio je da neće učestovati u okupljanju originalne postave benda. Zbog glasina koje su okruživale Izija i okupljanje benda, gitarista je morao da otvori… »

Džordž Kluni Strahuje Za Ženu: Amal dobija pretnje smrću

Kurir 07.03.2016
Džordža Klunija trenutno strahuje jer se njegova supruga Amal našla se na udaru pretnji zbog odluke da na sudu zastupa Mohameda Našida bivšeg predsednika Maldiva. Glumac je iz istih stopa pojačao obezbeđenje kako bi nejgova supruga bila bezbedna… »