Izvor: Danas arhiva vesti 10.03.2016

Uskoro se otvara Dom za stare na Zvezdari

Danas 10.03.2016
Siniša Mali obišao gerontodomaćice sa Savskog venca. Beograd - Uskoro će biti otvoreni domovi za stare u Sopotu i Bajarevu, završava se rekonstrukcija objekta u Svetogorskoj, a u narednih nekoliko nedelja očekuje se i otvaranje doma na Zvezdari… »

Ruski oligarsi pokušavaju da destabilizuju Belorusiju

Danas 10.03.2016
Sergej Musienko, direktor Analitičkog centra EcooM iz Minska. Beograd - - Evropska unija je u februaru ukinula Belorusiji većinu sankcija - odmrznuti su računi i ukinuta zabrana putovanja u Uniju za 170 beloruskih građana, a među njima i za… »

Nastavak balansiranja između Moskve i Brisela

Danas 10.03.2016
Predsednik Srbije u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, danas razgovara sa Putinom *Nema potvrde u državnom vrhu u Beogradu da će tema biti garancije o referendumu za ulazak u NATO. Moskva, Beograd - Nezvanične medijske navode da će ruski predsednik… »

Aktivisti će sami napisati programe

Danas 10.03.2016
Pokret Dosta je bilo organizuje skupštinu na netradicionalni način Članovi DJB iz svih okruga Srbije doći 13. marta u "otvoren prostor" da interaktivno napišu preko 80 gradskih i opštinskih programa, u 12 tačaka. Beograd - Skupština pokreta Saše… »

Fila: Ne treba jedna partija da dominira

Danas 10.03.2016
Toma Fila kaže da nije uzeo člansku kartu socijalista, jer je kasno da prolazi kroz partijsku omladinu. Beograd - - To što sam 49. kandidat na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije ne znači da sam uzeo člansku kartu te stranke. Niko iz SPS to… »

"Čiste spekulacije o Tačiju"

Danas 10.03.2016
Izvori iz Prištine o tvrdnjama da bi kosovski predsednik mogao da bude optužen za zločine OVK * Haški tribunal nije pronašao ništa sumnjivo u vezi sa njim, pa neće ni novi sud, tvrde sagovornici Danasa. Priština, Beograd - Haški tribunal je imao… »

Ili azil u Srbiji ili izručenje Makedoniji

Danas 10.03.2016
Nakon zatvaranja "balkanske izbegličke rute" dva rešenja za migrante NA LICU MESTA. Preševo, Miratovac - Blizu šest stotina migranata koji su vraćeni iz Hrvatske skoro dve sedmice boravi u Prihvatnom centru u Preševu. Nakon najnovijih mera EU koji… »

Almodovarova diva

Danas 10.03.2016
Ličnost Danas: Luz Kasal. Čuvena pevačica, miljenica Španije i ljubitelja pop muzike širom sveta, Luz Kasal, nastupiće u Beogradu u okviru Guitar Art Festivala 12. marta u Sava centru. Ovo neće biti prvi put da nastupa u našoj prestonici. Pre dve… »

Prava na papiru

Danas 10.03.2016
Kao i svakog međunarodnog dana nečega ili nekoga, kada se o tome nečemu ili nekome priča samo taj jedan dan u godini, a ostalih prilično zanemaruje, tako je u utorak svetska, te i srpska pažnja bila posvećena ženama. Iako Srbija nije ni najgora, a… »

Sudbina i njene ironije

Danas 10.03.2016
LIČNI STAV S obzirom na dotičnu situacionu ironiju, još neprikladnije od premijerovog govora pri otkrivanju spomenika zvučala je reakcija Pekićevog negdašnjeg saborca. Kao što bi i svaki drugi vrlo prosvećen čovek - i opozicionar kom bi napokon… »