Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 14.04.2016

Sertić: Naći ćemo rešenje za plate radnika u propalim niškim firmama

Nova ekonomija 14.04.2016
Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je u Nišu da će to ministarstvo morati da nađe rešenje za problem zaostalih plata radnika u propalim društvenim preduzećima. On je rekao da taj problem postoji u svim gradovima, podsetivši da je pri… »

Turski 'Fistel' počinje proizvodnju u 'Štofari' krajem leta

Nova ekonomija 14.04.2016
Turska kompanija Fistel internacional koja je pre godinu dana kupila Fabriku tekstila Branko Krsmanović - Štofaru u Paraćinu u stečaju, počeće proizvodnju krajem leta, rekao je danas pravni zastupnik te kompanije. Ovo su obećali prestavnici turske… »

Zoran Perišić najavio izgradnju akva parka u Nišu

Nova ekonomija 14.04.2016
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je da će naredne nedelje predstaviti investitora koji je zainteresovan da izgradi akva park na ulazu u Nišku Banju, na lokaciji Lozni kalem. Perišić je na konferenciji za novinare kazao da je još rano da… »

NALED: Vlada što pre da počne sa suzbijanjem sive ekonomije

Nova ekonomija 14.04.2016
Izmena poreskih propisa trebalo bi da bude reformski prioritet nove Vlade Srbije, preporuka je Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Takođe su ukazali da bi implementacija Nacionalnog plana za suzbijanje sive ekonomije trebalo što pre… »

Sutra postavljanje kamena temeljca za kulu u Beogradu na vodi

Nova ekonomija 14.04.2016
Kamen temeljac za objekat u okviru projekta Beograd na vodi biće postavljen sutra na Savskoj promenadi, a kula Beograd bi trebalo da se izgradi za tri godine. "Ako sve bude išlo po planu, rok je dve i po do tri godine da se kula Beograd izgradi", rekao… »

Nova kovanica od pet evra danas puštena u opticaj

Nova ekonomija 14.04.2016
Od danas je u opticaju nova kovanica od pet evra. Ona će biti u upotrebi samo u Nemačkoj. U nju je ugrađena specijalna materija koja onemogućava krivotvorenje. Numizmatičari u Nemačkoj će imati na raspolaganju 250.000 ekskluzivnih primeraka, a… »

Niški aerodrom uvodi liniju do Dortmunda u Nemačkoj

Nova ekonomija 14.04.2016
Sa niškog aerodroma Konstantin Veliki uspostavlja se nova linija avio-kompanije Vizer, koja će saobraćati od 20. avgusta do Dortmunda u Nemačkoj. Prodaja karata počela je po ceni od 2.899 dinara. To će biti treća redovna linija Vizera sa niškog… »

Lokalne samouprave uvode energetske menadžere za uštedu struje

Nova ekonomija 14.04.2016
Sve lokalne samouprave koje imaju više od 20.000 stanovnika u obavezi su da formiraju Kancelariju za energetsku efikasnost i zaposle energetskog menadžera. Prioritet su stambene zgrade, a cilj je štednja energije, što je jedna od obaveza na putu… »

PKS organizovala prvu radionicu starih zanata

Nova ekonomija 14.04.2016
U Privrednoj komori Srbije (PKS) organizivana je prva u nizu planiranih radionica za predstavnike starih zanata. PKS je praktično na taj način pokrenula saradnju sa Udruženjem za revitalizaciju tradicionalnih zanata RECRAFTS. Predsednica UO tog… »

Hypo Alpe Adria banka: Ubrzan rast privrede od početka ove godine

Nova ekonomija 14.04.2016
Rast privredne aktivnosti početkom 2016. je po svemu sudeći ubrzan u odnosu na prethodne mesece, i to najviše po osnovu daljeg intenziviranja investicija na pojedinim građevinskim projektima, kao i aktivnosti u pojedinim izvozno orijentisanim… »