Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 14.04.2016

Bugarska kompanija bi ponovo da gradi obilaznicu oko Dimitrovgrada

Nova ekonomija 14.04.2016
Kompanija Trace Group Hold iz Bugarske, sa kojom su Koridori Srbije krajem prošle godine raskinuli ugovor zbog nepoštovanja rokova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada, pokušava da se vrati u posao. Ovo preduzeće lobira i u diplomatskim krugovima… »

Uprava carina oglasila prodaju motornih vozila

Nova ekonomija 14.04.2016
Uprava carina je oglasila javnu prodaju motornih vozila javnim nadmetanjem. Prodaje će se održati u carinarnicama u Nišu, Beogradu, Subotici, Kruševcu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Šapcu, Somboru i Dimitrovgradu u periodu od 25. aprila do 28… »

Svet i Dubai do 2020. dobijaju novu najvišu građevinu

Nova ekonomija 14.04.2016
Burdž Kalifa uskoro će izgubiti titulu najvišeg oblakodera na svetu. Na mesto broj dva potisnuće ga zgrada iz komšiluka - neboder The Tower. Izgradnje ove zgrade uskoro bi trebalo da počne, a ceo projekat košta milijardu dolara. Baš kao i 828… »

Kineska kompanija želi da ulaže u srpske medije, infrastrukturu i energetiku

Nova ekonomija 14.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu s predsednikom Čajna Balkan Investment korporacije Cangom Đianđenom o investicijama u Srbiji, saopšteno je iz Predsedništva. Direktor kineske kompanije kazao je da oni žele da ulažu u… »

Novi Kindle čitač za elektronske knjige pušten u prodaju

Nova ekonomija 14.04.2016
Elegantni oblik i zaštitni pokrivač, koji je istovremeno i baterija koja može ponovo da se puni, privući će korisnike elektronskih knjiga uređaju osme generacije Kindle Oasis, računaju čelnici Amazona. U kompaniji navode da je novi uređaj 30… »