Izvor: Pravda arhiva vesti 29.04.2016

Svi na alepo: Sirijska vojska obustavlja vatru na svim ostalim frontovima

Pravda 29.04.2016
Sirijska arapska armija (SAA) proglasila je privremeni prekid vatre u Damasku i njegovim predgrađima, kao i u provinciji Latakiji, ali ne i gradu Alepu na severu zemlje. Zasad nije poznato kakav će biti efekat tog primirja, ocenjuje agencija AP. Zapadni… »

Bukvalno im ništa neće moći: Rusija ima adekvatan odgovor za akcije NATO-a

Pravda 29.04.2016
MOKSVA - Rusija završava razvoj najnovije generacije raketa koje protivraketni sistem NATO-a neće moći da uništi, izjavio je zamenik predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Jevgenij Serebrenikov. Upravo te rakete biće… »

Eto varnice? Granatiran ruski konzulat u Alepu, Moskva najavljuje "oštar odgovor"!

Pravda 29.04.2016
Zgradu Konzulata Rusije u sirijskom gradu Alepu napali su teroristi Nusra fronta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Prema saopštenju Ministarstva zgradu Generalnog konzulata Rusije u Alepu granatirao je minobacač. Jedna mina pala je na… »

Daily Telegraph: CIA tajno finansirala EU - potvrdili dokumenti Stejt departmenta

Pravda 29.04.2016
LONDON - Protivnici ostanka Velike Britanije u EU ne moraju biti i oponenti Vašingtona, jer u korenu projekta Evropske Unije stoje specijalne službe SAD-a, piše britanski list Dejli Telegraf. Velika Britanija treba da ostane u EU zbog pretnji od… »

Ruski mediji o srpskim izborima: Pobedila politika EU integracija

Pravda 29.04.2016
PRAG/MOSKVA - Skoro svi ruski mediji ocenjuju da rezultat, koji je koalicija oko Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića ostvarila na izborima u Srbiji, pokazuje da su se birači opredelili ka Evropskoj uniji, prenosi Radio Slobodna Evropa… »

Delegacija SPC krenula po blagodatni oganj: Sutra doček i svečana kolona do hrama Svetog Save

Pravda 29.04.2016
Po blagoslovu Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, drugu godinu za redom, delegacija Srpske Crkve krenula je danas, na Veliki petak, put Jerusalima kako bi sutra, a Veliku subotu, molitveno dočekala trenutak silaska Blagodatnog ognja u crkvi… »

Srešće se Nikolić i Šešelj!?

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Konsultacije o fomiranju nove vlade biće prilika za prvi susret posle povratka iz Haga lidera radikala, Vojislava Šešelja sa bivšim partijskim saborcem, predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Ustaljeni politički običaj jeste da se… »

Sledi rasplet u Vojvodini: Socijalisti spremni za savez sa naprednjacima, radikali vagaju

Pravda 29.04.2016
NOVI SAD - U izjavi premijera Aleksandra Vučića da priželjkuje što širu vladajuću koaliciju u Vojvodini, uz SVM kao sigurne partnere naprednjaka, zasad su se prepoznali socijalisti i delimično radikali. Preostalih pet stranaka i pokreta, koje su… »

Stižu Stotine hiljada Afrikanaca: Nova izbeglička ruta ka Evropi!

Pravda 29.04.2016
BERLIN - Stotine hiljada Afrikanaca sprema se da isproba svoju sreću i uputi se ka Evropi preko Mediterana, a kako se vremenski uslovi budu poboljšavali, tako će njihov broj rasti, ali s njima i broj smrtnih slučajeva, piše danas nemački list… »

Uspon desnice: Nad Evropom se nadvio nacionalizam

Pravda 29.04.2016
LONDON - Pobeda desničarskog kandidata u prvom krugu predsedničkih izbora u Austriji ponovo je podigla zabrinutost zbog uzdizanja krajnje desnice na evropskom kontinentu. "Trijumf ekstremne desnice", naslov je španskog lista "El Paj". Britanski… »