Izvor: Pravda arhiva vesti 29.04.2016

Nauka tvrdi: Kafa čuva creva!

Pravda 29.04.2016
Kafa sve više nailazi na odobravanje u naučnim krugovima, naročito posle istraživanja koja su sproveli švajcarski stručnjaci. Ispitujući kako deluje na crevnu floru, došli su do zaključka da svakodnevno konzumiranje tri šoljice kafe u trajanju… »

Provokacije iz hrvatske: Kovač uporedio Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

Pravda 29.04.2016
BRATISLAVA - Hrvatska ne blokira pregovore Srbije za ulazak u EU, već traži ispunjavanje svih kriterijuma, pre svega ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji za zločine počinjene u ratu na području bivše Jugoslavije, izjavio je danas hrvatski… »

Pritisak na Porošenka: Vašington dao Kijevu konačan datum za rešavanje situacije u Donbasu

Pravda 29.04.2016
Prema navodima ukrajinskih medija, pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland stavila je pred Porošenka nemoguć zadatak. Do kraja maja kijevske vlasti moraju da dovedu do prekida vatre u Donbasu i da sprovedu reformu izbornog sistema, a… »

Poziv srpskih intelektualaca: Sprečite izbornu krađu!

Pravda 29.04.2016
U saopštenju naslovljenom kao "Apel intelektualaca za zaštitu izbornih rezultata", koje su potpisali brojni akademici i predstavnici intelektualne elite Srbije, poslato je upozorenje Aleksandru Vučiću da izborna krađa može dovesti do destabilizacije… »

Raščupana i bez šminke: Ovako ustvari izgleda Cecina ćerka! (video)

Pravda 29.04.2016
Anastasija Ražnatović je poznata po tome što besprekorno vodi računa o svom izgledu. Navikli smo da je viđamo u izdanjima u kojima izgleda poput dive na crvenom tepihu, ali je i mnogo puta pokazala da i svakodnevnu odevnu kombinaciju može da učini… »

Sutra je velika subota: Jednu stvar nikako ne smete da propustite da uradte!

Pravda 29.04.2016
U subotu je Isus usnuo, uz obećanje da će vaskrsnuti u treći dan. Vernici sutra obeležavaju praznik Velike subote. To je ona subota u koju je Isus Hristos pokazao da je došao kraj starom veku koji je bio obeležen svetkovanjem subotnjeg dana, i… »

Zamal' se ne udavi! Zmaj od Šipova izbegao tragediju u bazenu! (video)

Pravda 29.04.2016
Ovo je dokaz da od obične šale može da se desi strahota. Muške kolege iz "Parova" su htele da se našale sa Zmajem, pa su ga umotale u tepih i ubacili u bazen. Posle nekoliko sekundi, on je počeo da se koprca i zaista je izgledalo kao da se davi. Svi… »

Balkan već vri, i dovoljno je pustiti džihadiste Islamske države ili učk pa da eksplodira

Pravda 29.04.2016
Evidentna su nastojanja SAD da umanje ulogu i uspjehe Rusije u Siriji. Primjetna je i bojazan da bi Moskva mogla naoružati Kurde, čime bi u pregovorima o postkonfliktnoj Siriji dobila značajnog saveznika. Piše: Predrag Ćeranić Malo je vjerovatno da… »

Parović: Nastupio je trenutak za treći politički put!

Pravda 29.04.2016
NOVI SAD - Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, je ocenio da "kada uživo na N1 Bojan Pajtić svoje pristalice pozove da glasaju za Dveri-DSS, a cela 'opozicija' okupljena oko američkog ambasadora pozove na ulične proteste, tada sve maske… »

I Radulović uz dveri-DSS: Ovo je početak kraja Vučićevog režima!

Pravda 29.04.2016
Ovo je početak kraj režima Aleksandra Vučića, rekao je danas predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, navodeći da je Vučić doživeo ogromni izborni poraz jer je sa više od 130 poslaničkih mandata pao na ispod 100 poslanika. Radulović… »