Izvor: Press arhiva vesti 31.05.2016

Veličanstveni život i tragična smrt Davora Dujmovića

Press 31.05.2016
Davora Dujmovića najviše pamtimo po ulozi Perhana u filmu “Dom za vešanje”, ali i po ulogama u “Top listi nadrealista”. Danas se obeležava 17 godina od njegove smrti. Foto:B92.net Davor je rođen u Sarajevu i zauvek mu je ostao nadimak Perhan… »

U mlevenom mesu će se bakterije uništavati zračenjem

Press 31.05.2016
Kanada razmatra da dozvoli zračenje sirovog mlevenog mesa radi uništavanja ešerihije koli, salmonele i drugih opasnih bakterija u njemu, sapštilo je Ministarstvo zdravlja. Foto:B92.net Predlog će verovatno biti objavljen u junu, ili najkasnije do… »

Napravljena maska koja kontroliše snove

Press 31.05.2016
Još od nastanka vremena, odlazak na spavanje i sanjanje je bio najpouzdaniji način uživanja u iskustvu virtuelne stvarnosti. Jedini problem je što ljudi nemaju kontrolu u različitim situacijama u kojima se u snovima nađu. Foto:B92.net Međutim, nova… »

Prvi lezbijski par u novom Diznijevom animiranom filmu?

Press 31.05.2016
U novom trejleru za animirani film “U potrazi za Dori” pojavljuju se dve osobe koje verovatno predstavljaju lezbijski par. Foto:B92.net Stigao je novi trejler za nastavak Piksarovog hita “U potrazi za Nemom”, a sa njim i jedna neobičnost koju je… »

Kit Harington: Ja sam mnogo više od lepe glave i mišića

Press 31.05.2016
Kit Harington ne želi da se prema njemu ponašaju kao prema seksualnom objektu i smatra da treba više pažnje posvetiti seksizmu usmerenom protiv muškaraca u Holivudu. Foto:B92.net Zvezda “Igre prestola” smatra da glumci sada trpe seksistički… »

Samsung Galaxy S8 bi mogao da ima 4K ekran

Press 31.05.2016
Kompanija Samsung je na konferenciji DisplayWeek u San Francisku predstavila 5,5-inčni ekran rezolucije 4K koji je dizajniran za VR (virtuelnu realnost). Foto:B92.net 4K rezolicije 3.840x2.160 za VR ima 806 piksela po inču, impresivno izgleda i nudi… »

Uvode se paklice cigareta bez oznake proizvođača

Press 31.05.2016
Vlada Novog Zelanda planira da donese mere o uvođenju neutralnih paklica cigareta na kojima neće biti istaknut logo proizvođača, već upozorenja o štetnim posledicama pušenja po zdravlje. Foto:B92.net Prema predlogu zakona predstavljenom danas… »

Eli Gulding među zvezdama koje su javno kritikovale Trampa

Press 31.05.2016
Dok većina muzičara ne bira sredstva kako da zadrži i poveća bazu svojih fanova, Ele Gulding ipak ne želi da gazi svoje principe zbog dodatnog uspeha. foto: blic.rs Prilično neočekivano, pop pevačica je na Tviteru odgovorila jednom fanu… »

Prijatelji na strani glumca

Press 31.05.2016
Holivudskom glumcu Džoniju Depu, optuženom za nasilje nad suprugom, glumicom Amber Herd, pružili su podršku brojna rodbina i prijatelji, medju kojima i njegova bivša partnerka, francuska glumica i pevačica Vanesa Paradi, i ćerka Lili Rouz ali i… »

Ovo su četiri poze u seksu koje muškarci obožavaju

Press 31.05.2016
Želite da malo začinite život u spavaćoj sobi? Učinite da poptuno poludi uz pomoć ovih seks poza koje muškarci obožavaju. Foto:blic.rs Najviše voli ovako: 1) ŽENA GORE Pitajte svog partnera šta najviše voli. Možemo da se kladimo da će reći… »