Izvor: Press arhiva vesti 31.08.2016

Bela kuća: EU da ne preduzima jednostrane mere protiv Epla

Press 31.08.2016
Bela kuća upozorila je danas EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je tražila da kompanija Epl plati Irskoj 13 milijardi evra zaostalih poreza. foto: tanjug.rs Bela kuća upozorila je danas EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je… »

Orban u ponedeljak u Beogradu, na jesen sednica dve vlade

Press 31.08.2016
Premijer Mađarske Viktor Orban će u ponedeljak, 5. septembra, boraviti u poseti Srbiji, a do kraja godine biće održana zajednička sednica dve vlade, najavili su danas ministri Peter Sijarto i Jadranka Joksimović. foto: tanjug.rs Premijer Mađarske… »

Mažić sudi Slovačka - Engleska

Press 31.08.2016
Najbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu na meču između Slovačke i Engleske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA). foto: tanjug.rs Najbolji srpski sudija Milorad… »

Drugovi zatekli Stravičan prizor: Mladić (18) obesio se o drvo na obali Tise kod Mola

Press 31.08.2016
Na obali Tise kod Mola, gde je svojevremeno saobraćala skela, u utorak kasno popodne pronađeno je beživotno telo Stefana S. (18) iz Mola. foto: kurir.rs Stravičan prizor mladića koji je visio obešen na grani topole, pronašli su njegovi drugovi… »

Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji

Press 31.08.2016
MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita… »

Japan: U poplavama izazvanim tajfunom devet mrtvih

Press 31.08.2016
Najmanje devet osoba poginulo je u staračkom domu u Japanu u poplavama izazvanim snažnim tajfunom "Lajonrok", saopštili su danas zvaničnici. foto: tanjug.rs Tajfun Lajonrok bliži se obali Japana i to oblasti u kojoj se nalazi nuklearna elektrana… »

Iznenađujući rast cena stambenih nekretnina u Britaniji

Press 31.08.2016
Rast cena stambenih nekretnina u Velikoj Britaniji zahuktao se u avgustu brže nego što se očekivalo, usled manjka ponude na tržištu koja je "pretegla" nad negativnim efektima glasanja za Bregzit i nedavnog podizanja poreza, saopštio je danas… »

Deca kao pešaci najčešće stradaju u devetoj godini života

Press 31.08.2016
Organizacija Srpski komitet za bezbednost saobraćaja u današnjem saopštenju podseća vozače da je u zonama škole dozvoljena brzina 30 kilometara na čas i da svako prekoračenje smanjuje šansu za preživljavanje deteta ukoliko dođe do nesreće… »

Glas Amerike: Odnosi u regionu loši, pozitivan glas Srbije

Press 31.08.2016
Poslednjih meseci su pooštreni odnosi bivših jugoslovenskih republika, učestale su oštre reči među političarima, a na terenu se ponovo dešavaju incidenti, zbog čega postoji pretrnja da se naruše odnosi koji su donekle stabilizovani od sredine… »

Vulin: Priliv migranata mnogo manji

Press 31.08.2016
Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta, ali njihov priliv je mnogo manji nego ranije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. foto: tanjug.rs Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta… »