Ekonomija arhiva vesti 17.09.2016

Italijanska "Tehnostruktura" otvorila pogon u Zrenjaninu

Blic 17.09.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas u Zrenjaninu, na otvaranju proizvodnog pogona italijanske kompanije "Tehnostruktura", da će država u saradnji sa lokalnim samoupravama omogućiti investitorima što bolje uslove za poslovanje… »

Skupo, a neefikasno: Grejanje plaća i onaj ko ga ne koristi

Blic 17.09.2016
Sistem daljinskog grejanja u Srbiji opterećen je dugovima, skup je i neefikasan. Dugovanja često vraćaju opštine, gradovi i država novcem poreskih obveznika, od kojih mnogi i ne koriste takvo grejanje. Niški penzioneri Tihomir Mitrović i njegova… »

Prevrtljiva računica na sremskom salašu

Dnevnik 17.09.2016
Porodično gazdinstvo Perice Drezgića (47) iz Kuzmina ima najveću farmu mangulica, koja se nalazi na “Sremskom salašu Drezgić”, prvom imanju iza naplatne rampe. kada se sa autoputa krene preko Kuzmina put Sremske Rače i Bijeljine. Drezgić je… »

Biznis ispred politike

Dnevnik 17.09.2016
Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu „Interagro 2016”, koji će od 22. do 24. septembra biti održan u Bijeljini, organizovano će učestvovati dvadesetak vojvođanskih kompanija. „Područna Privredna komora Bijeljina (PPKB) je, imajući dobru… »

Parafiskalni nameti "guše" privrednike

RTS 17.09.2016
U Srbiji privrednici plaćaju gotovo 250 parafiskalnih nameta za koje ne dobijaju nikakvu uslugu ili onih za koje je cena previsoka. Na to dolazi i još stotinu nameta čija cena varira u zavisnosti od grada i opština. MMF traži od Srbije da te takse… »

Nude odštetu samo za teške povrede

Večernje novosti 17.09.2016
Škole i roditelji moraju pažljivo da biraju nove polise osiguravajućih kuća za đake. ŠKOLAMA ovih dana stižu ponude osiguravajućih kuća za osiguranje učenika, a većina roditelja taj trošak plaća nizašta, jer odšteta od nezgode može da se… »

Nedimović: Država mora da prihoduje od svoje zemlje

RTV 17.09.2016
BOGATIĆ - Prava mera odlučnosti Ministarstva poljoprivrede biće novi budžet koji će biti poznat u decembru i to će biti tačka gde ćemo poslati jasnu poruku gde želimo da usmerimo državna sredstva, a to su sredstva namenjena nabavci opreme… »

Nagrađene novinarke „Politike”

Politika 17.09.2016
Žiri Međunarodnog festivala novinara „Selo-pres” dodelio je u Bogatiću nagradu „Zlatno zrno Srbije” u kategoriji novinara štampanih medija novinarki „Politike” Ivani Albunović, za analitičke tekstove o selu i poljoprivredi objavljene na… »

U voćnjacima kod Jagodine procvetale jabuke

Nova ekonomija 17.09.2016
U voćnjacima kraj Velike Morave, u Pomoravlju kod Jagodine, procvetale su jabuke. Meke belo-roze latice, uz zrele plodove u ovo vreme, najavljuju oštru i dugu zimu, veruju voćari i stariji stanovnici ovog dela Srbije.… »

Kompanija HEINEKEN obeležila Dan odgovorne konzumacije

Nova ekonomija 17.09.2016
Kompanija HEINEKEN obeležila je Dan odgovorne konzumacije širom sveta, treći put zaredom. Cilj obeležavanja ovog dana je podizanje svesti o zloupotrebi alkohola i angažovanje zaposlenih i javnosti, kako bi odgovorna konzumacija postala društvena… »