Ekonomija arhiva vesti 17.09.2016

Pokemoni krenuli...nizbrdo

B92 17.09.2016
Pokemon go je u kratkom vremenu postao vrlo popularan. Ali sada dva meseca kasnije čini se kako je ova zarazna igra krenula na put ka nizbridici. Pokemon Go je u kratkom vremenu postao vrlo popularan te je uprkos brojnim upozorenjima kako postoje… »

U Zrenjaninu otvoren pogon italijanske Tehnostrukture

N1 Info 17.09.2016
Proizvodni pogon italijanske kompanije Tehnostruture, u čiju izgradnju je investirano 3,5 miliona evra, svečano je danas otvoren u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu. Osnivač i direktor Tehnostruture Đuzepe Verna rekao je da je odabrano… »

Halo, premijeru, čujemo li se

Danas 17.09.2016
Šabac može da postane regionalni industrijski centar, ali im je potreban sagovornik u Vladi. Ovih dana su iz kabineta gradonačelnika Šapca, "Danasu" kao svom medijskom saradniku, dostavili pismo prvi čovek Grada uputio premijeru. O strateškim… »

Mislili ste da je plata od 1.000 evra raj, ovi mladi Srbi će vas razuveriti

Blic 17.09.2016
Oni su mlađi od 30 godina, a već su ispunili "srpski san" - da zarađuju platu od 1.000 evra mesečno, ili veću. Međutim, ovi mladi i uspešni Srbi uopšte ne misle da zbog toga žive u raju! Za "Blic" su objasnili i zašto. Govorili su mi: "Sedi i… »

Na Produktnoj berzi otvoreno tržište soje i kukuruza novog roda

Biznis i finansije 17.09.2016
Otvoreno je tržište soje i kukuruza novog roda. To je vest nedelje sa “Produktne berze” u Novom Sadu. Ove dve robe su ujedno bile i jedine kojim se trgovalo u protekloj nedelji. Tržište ovih roba se još “namešta” te stoga i prodavci i kupci… »

"Pariz bio u znaku Srbije, dolazi kapital kod nas"

B92 17.09.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da u narednom periodu možemo očekivati veći upliv francuskog kapitala na srpsko tržište i dolazak francuskih investitora. On je komentarišući posetu Parizu premijera Srbije Aleksandra Vučića rekao da nikada… »

Ratovi uzeli i do 50 odsto BDP-a

B92 17.09.2016
Oružani sukobi na Bliskom istoku i u Severnoj Africi ne samo da razaraju ekonomije zemalja zahvaćenih borbama, već podrivaju i rast u susednim zemljama. Ali i onima koje su udomile milione izbeglica, saopštio je Međunarodni monetarni fond (MMF). U… »

Izvolite trik: Kako da uštedite 100.000 RSD

B92 17.09.2016
Beograd -- Američki preduzetnik Dejvid Bah je u svojoj knjizi "Automatski milioner” otkrio jednostavan finansijski savet za sve koji žele da uvećaju svoje bogatstvo. Ovaj 49-godišnjak objašnjava da ključ za bogatstvo leži u jednoj stvari koju… »

Vujović piše: Ovo je Srbija za 20 godina

B92 17.09.2016
“Za dvadeset godina, bićete više razočarani stvarima koje niste učinili nego stvarima koje jeste. Zato isplovite iz sigurne luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte.” Mark Tven. Pre samo dvadesetak godina bili smo zaokupljeni raspadom… »

Najčešće prevare poslodavaca koji ne plaćaju radnike

Kamatica 17.09.2016
Kada se javila na oglas za posao u jednoj marketinškoj agenciji, Sandri S. rečeno je da će na razgovoru dobiti “projektni zadatak”, na osnovu kojeg bi procenili njeno znanje. Sandra je naravno pristala, ali je postavila i jedan uslov. Insistirala… »