Ekonomija arhiva vesti 17.09.2016

Dobra zemlja: Ko brine o atarskim putevima?

B92 17.09.2016
Iako još uvek zvanično nije došla jesen, poljoprivrednici uveliko pripremaju zimnicu, skidaju letinu i ubiraju plodove svoga rada. Ono što ostaje nakon svake sezone su neuredni atarski i lokalni putevi koji su opasnost za vozače. Emisija Dobra zemlja… »

EU zahteva strože propise za WhatsApp i Skype

Kamatica 17.09.2016
Za internet usluge, kao što su WhatsApp i Skype, važiće isti propisi kao i za tradicionalne telekomunikacione kompanije, prema predstavljenim predlozima Evropske unije. Kako prenosi agencija Frans pres, Evropska komisija je predložila strože propise… »

Vujovića i ove godine čekaju kosturi u budžetskom ormaru

Politika 17.09.2016
Javne investicije moguć razlog rebalansa. – Dug za vojne penzije veći za pet do deset milijardi od predviđenog, a prete i nereformisana javna preduzeća. Ministra finansija i ove godine preplašiće kosturi u budžetskom ormaru, kako je to nedavno… »

Znate li ko je zapravo napravio "bubu"?

B92 17.09.2016
Najomraženija ličnost u istoriji čovečanstva ujedno je i neko ko je razveselio milione ljudi širom sveta. Dok je sedeo u restoranu jednog letnjeg popodneva davne 1932. godine, čovek u odelu je na salveti iscrtavao prototip onoga što će u… »

Biznis i sujeverje: Šta veliki biznismeni nose sa sobom za sreću?

BizLife 17.09.2016
Kažu da je sujeveran svako ko je uspešan. Ne odnosi se ovo samo na sportiste koje bije glas da veruju da im detalji, određene radnje ili predmeti donose sreću i od njih ne odustaju. Isto je i sa uspešnim biznismenima. Iznenadićete se šta uspešni… »

Pisci iz senke: Tržište duhova

Biznis i finansije 17.09.2016
Angažovanje pisaca iz senke, koji u ime drugih, najčešće javnih ličnosti, pišu njihove „autobiografije“ ili druga „autorska dela“, veoma je česta praksa kod velikih izdavača na zapadnoj hemisferi, pa su tome pribegli i aktuelni… »

Rusi: Ne nadajte se, ništa nije dobro s naftom

B92 17.09.2016
Zamenik ruskog ministra finansija Maksim Oreškin kaže da je prerano za optimizam zbog aktuelne cene nafte, jer bi kaže, mogla pasti na 30 dolara narednih godina. "Ukoliko se ostvare negativne ekonomske prognoze, ništa dobro se neće dogoditi na… »

Novi restoran Mekdonaldsa ne biste prepoznali FOTO

B92 17.09.2016
Novi restoran Mekdonaldsa je potpuno neprepoznatljiv. Pored toga što nije dekorisan kao klasični Mek, neće čak prodavati ni hamburgere ili pomfrit. Restoran pod nazivom, Mc Cafe, više liči na na kafić ili desert šop, nego na klasični Mekdonalds… »

Ajvar u radnji koja snadbeva britansku kraljicu

B92 17.09.2016
Ajvar i drugi proizvodi makedonskog brenda "Mama's" počeli su da se prodaju u "Fortnum&Mason", najluksuznijoj prehrambenoj prodavnici na svetu. Prodavnica namirnicama snadbeva i britansku kraljevsku porodicu, objavio je makedonski portal "Plusinfo"… »

Mladi, a već zarađuju novac iz snova: Kažu da nije sve u parama, već je nešto drugo mnogo važnije!

Srbija danas 17.09.2016
Oni su ispunili "srpski san"! Oni su mlađi od 30 godina, a već su ispunili "srpski san" - da zarađuju platu od 1.000 evra mesečno, ili veću. Međutim, ovi mladi i uspešni Srbi uopšte ne misle da zbog toga žive u raju! Foto: Profimedia Digitalni… »