Izvor: RTV arhiva vesti 17.09.2016

Bijenale umetnosti u Pančevu

RTV 17.09.2016
PANČEVO - U Pančevu je otvoreno 17. Bijenale umetnosti. Predstavljeni su radovi 18 umetnika na različitim lokacija u gradu. Pančevačko Bijenale umetnosti je međunarodna manifestacija, koja se održava od 1981. godine. Ovogodišnje Bijenale nosi… »

Knežević: Srbiji potreban ubrzan rast

RTV 17.09.2016
ZRENJANIN - Ministar privrede Goran Knežević rekao je danas u Zrenjaninu, prilikom otvaranja pogona italijanske fabrike Tehostruture da je Srbiji, tom gradu, kao i svakoj drugoj lokalnoj samoupravi potreban ubrzan privredni rast. "Naši makroekonomski… »

Minhen: Počeo Oktoberfest

RTV 17.09.2016
MINHEN - U Minhenu je danas, uz stroge mere bezbednosti, tačno u podne otvoren Oktoberfest. Najpoznatiju pivsku svetkovinu na svetu otvorio je gradonačelnik Minhena Diter Rajter, zabijanjem slavine u veliko drveno pivsko bure, dok je prvu kriglu ispio… »

Ekonomist: Vučić se ne boji da promeni mišljenje

RTV 17.09.2016
LONDON - Aleksandar Vučić je čovek koji se ne boji da promeni mišljenje, ocenjuje danas londonski Ekonomist i naglašava da je "bivši ministar propagande" u vladi Slobodana Miloševića postao premijer Srbije čiji je strateški cilj da osigura… »

Vulin: Potrebno je jačati granice

RTV 17.09.2016
ŠID - Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je potrebno ojačati granice i doci do odgovarajućih zakonskih rešenja kojima bi se moglo odgovoriti na migrantsku kriza. Vulin je rekao novinarima u Šidu da su… »

CIF: Ušteda u budžetu 180 miliona evra

RTV 17.09.2016
BEOGRAD - Budžet Srbije biće bogatiji za 180 miliona evra, posmatrano kroz komparaciju sa 2014, zaključak je prvog nezavisnog praćenja reformskih procesa i rada sistema vlasti, koji je sproveo Centar za investicije i finansije (CIF). Kroz projekat… »

Šri Lanka: U panici od stampeda, preminula jedna žena

RTV 17.09.2016
KOLOMBO - Jedna žena je preminula, a više od desetoro ljudi ranjeno u stampedu nastalom zbog panike izazvane pokušajem bekstva jednog slona u hramu na jugu Šri Lanke, saopštila je lokalna policija. Čuvar slonova je pokušao da razdvoji dva slona… »

Zaplenjeno 1,6 kile kokaina u Preševu

RTV 17.09.2016
PREŠEVO - Carinici su danas na izlaznoj strani graničnog prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja 1.672 grama kokaina skrivenog u specijalno napravljenom prostoru u podu između prednjih sedišta jednog automobila. Na osnovu analize rizika… »

Preminuo pisac Edvard Olbi

RTV 17.09.2016
NJUJORK - Američki dramski pisac Edvard Olbi, trostruki dobitnik Pulicerove nagrade, poznat po delu "Ko se boji Virdžinije Vulf", preminuo je sinoć u 88. godini. Edvard Olbi je najveću popularnost stekao 1962. godine predstavom "Ko se boji Virdžinije… »

Na prodaju lične stvari Ronalda i Nensi Regan

RTV 17.09.2016
NJUJORK - Lične stvari bivšeg predsednika SAD Ronalda Regana i njegove supruge Nensi naći će se na prodaji koju će od ponedeljka organizovati aukcijska kuća Kristi u Njujorku. "To je privatna strana jednog veoma javnog života", rekao je Džonatan… »