Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 21.09.2016

Komitet ministara Saveta Evrope o slučaju nestalih beba u Srbiji

Nova ekonomija 21.09.2016
Komitet ministara Saveta Evrope od juče razmatra dokle je Srbija stigla u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju nestalih beba. Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju Srbije u izvršenju presude… »

Inspekcija tokom kontrole igraonica, vrtića i škola otkrila radnike na crno

Nova ekonomija 21.09.2016
U nadzorima koje je Inspektorat za rad od 16. do 20. septembra sproveo u igraonicama, u objektima u kojima se organizuju proslave rođendana, vrtićima i privatnim osnovnim i srednjim školama otkriveno je da je od 1.825 zatečenih radnika 91 (pet odsto)… »

Janković: Odluku o kandidaturi za predsednika Srbije ću doneti sam

Nova ekonomija 21.09.2016
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da će odluku o svojoj kandidaturi za predsednika Srbije doneti sam, i da do tada neće reći ni da će, ni da neće biti predsednički kandidat. "O tome pričaju drugi, a ja ne smem da kažem ni da ni ne… »

Potrošači najviše kupuju na rate čekovima jer nema kamate, ni dodatnih troškova

Nova ekonomija 21.09.2016
Statistike govore da se kupci u Srbiji radije odlučuju da na rate kupuju čekovima, nego kreditnim karticama – pre svega jer nema kamate, ni dodatnih troškova. Iako smo odavno prešli na tastaturu i dodir, u kupovinu se i dalje nose papir i olovka. I… »

Sin najbogatijeg Kineza kupio svom psu osam iPhonea 7

Nova ekonomija 21.09.2016
Vang Sičong, sin najbogatijeg Kineza, milijardera Vanga Džijalina, kupio je svom psu osam iPhonea 7 dan pošto je taj model pušten u prodaju. Kompanija Apple pre pet dana pustila je u prodaju novi iPhone koji u Kini košta 6.988 juana, odnosno 1.050… »

Beograd na vodi: Svi radovi na projektu se izvode u skladu sa zakonom

Nova ekonomija 21.09.2016
Kompanija Beograd na vodi tvrdi da se svi radovi na objektima u okviru tog projekta izvode u skladu sa propisima i zakonima Srbije. Tako se u saopštenju kompanije, a povodom medijskih napisa o gradnji bez potrebnih dozvola, navodi da je za izgradnju kule… »

Rusi otvaraju kliniku za lečenje bolesti zavisnosti na Zlatiboru

Nova ekonomija 21.09.2016
Predstavnici ruskog Nacionalnog saveza za suzbijanje droge u utorak su obišli Zlatibor tražeći lokaciju za kliniku za lečenje bolesti zavisnosti. Po nalogu Ministarstva zdravlja iz Moskve, Rusi hoće na Zlatiboru da otvore lečilište po uzoru na ona… »

Jesen nam stiže sutra u 16.22 sata

Nova ekonomija 21.09.2016
Jesen na severnoj polulopti Zemlje počinje u četvrtak u 16.22 sati. Prvog dana jeseni u Srbiji će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti malo i umereno oblačno i sveže, a najviša dnevna temperatua biće od 16 do 21 stepen… »

Paulo Koeljo demantovao da piše knjigu o Karadžiću, Novosti optužio da lažu

Nova ekonomija 21.09.2016
List "Večernje novosti” objavio je da Paulo Koeljo želi da piše roman o Radovanu Karadžiću. Međutim, slavni pisac nedavno je na svom Tviter profilu demantovao ove navode. Nakon vesti da je Koeljo spreman da dođe u Holandiju i da sa nekadašnjim… »

Potpisan ugovor o saradnji Poreske uprave i PKS

Nova ekonomija 21.09.2016
Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisali su danas sporazum o saradnji dve institucije. Marković je tom prilikom rekla da je Poreska uprava i do sada imala dobre kontakte i poslovne odnose sa… »