Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 21.09.2016

Saradnja Vojvodine i Južnoafričke republike može se još više unaprediti

Nova ekonomija 21.09.2016
Saradnja Vojvodine sa Južnoafričkom Republikom daje rezultate, ali postoje mogućnosti za njeno dalje unapređenje, saglasili su se danas na sastanku predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu… »

Facebook uvek nove opcije koje će vam se sigurno dopasti

Nova ekonomija 21.09.2016
Ako primetite da vam danas ljudi na postove umesto lajkova više lupaju "lavove" - nemojte da se uobrazite. Verovatno nije reč o emotivnom sadržaju vaših selfija i statusa već o činjenici da je danas opcija "lav" postala mnogo bolja. Uz srca, Fejsbuk… »

Na prodaju kuća Harija Potera u Londonu

Nova ekonomija 21.09.2016
Kuća iz predgrađa Londona koja je u filmu o dečaku-čarobnjaku Hariju Poteru snimljena kao dom njegovih rođaka, gde je proveo rano detinjstvo, ponuđena je na prodaju. Ljubitelji dečaka-čarabonjaka prepoznaće tu kuću kao zgradu na fiktivnoj adresi… »

Niko neće da kupi parcelu za izgradnju banje u Ovči

Nova ekonomija 21.09.2016
Za prodaju parcele u Ovči za izgradnju banje, investitori još jednom nisu pokazali interesovanje. Na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju na ponovljeni oglas za otuđenje zemljišta površine 2,7 ha za realizaciju kompleksa banja… »

Najkraći međunarodni let na svetu trajaće samo osam minuta

Nova ekonomija 21.09.2016
Komercijalni avioprevoznik ponudiće najkraći međunarodni let na svetu koji traje samo osam minuta. Reč je o letu koji povezuje Sent Galen u Švajcarskoj i Fridrihšafen u Nemačkoj udaljene svega 20 kilometara i koji bi trebalo da košta oko pedeset… »

Konferencija Coming IT na temu Smart clouda održaće se 5. oktobra u Beogradu

Nova ekonomija 21.09.2016
Šta je "pametni oblak" - Smart cloud, kako nam pomaže u uštedi resursa i finansija i kako će oblikovati budućnost? Odgovor na ova i druga pitanja iz ove oblasti dobiće učesnici konferencije Coming IT koja će biti održana 5. oktobra u Beogradu… »

Microsoft predstavio novi jeftini Nokia telefon (VIDEO)

Nova ekonomija 21.09.2016
Kompanija Microsoft potpuno neočekivano je predstavila novi telefon iz Nokia porodice. Reč je o modelu Nokia 216, koji će imati QVGA ekran od 2,4 inča, zadnju i prednju kameru od 0,3 megapiksela, a pokretaće ga Series 30 operativni sistem s Opera… »

Porez na automobile uskoro po vrednosti, a ne po kubikaži

Nova ekonomija 21.09.2016
Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će izmenama poreskih zakona biti uvedeno plaćanje poreza na automobile po vrednosti a ne kao do sada po kubikaži. Vujović je rekao i da će do kraja godine biti organizovana lutrija kao promociju dobre… »