Izvor: Studio B arhiva vesti 21.09.2016

Završen Seminar o srpskom jeziku, književnosti i kulturi StudioB

Studio B 21.09.2016
Dodelom diploma, knjiga i druženjem završen je 46-ti seminar o srpskom jeziku, književnosti I kulturi koji organizuje Međunarodni slavistički centar na Filološkom fakultetu. Seminar za strane studente- stipendiste koji srpski jezik uče na katedrama… »

Evakuisano svih 60 škola u kanadskoj provinciji zbog pretnji Tanjug

Studio B 21.09.2016
Sve škole i univerziteti u provinciji Ostrvo princa Edvarda, na istoku Kanade, evakuisani su danas zbog potencijalne pretnje, saopštila je kanadska policija. Učenici iz 60 osnovnih, srednjih škola i univerziteta odvedeni su na sigurne lokacije na… »

Brnabić: Izdavanje fiskalnih računa zida domove zdravlja Tanjug

Studio B 21.09.2016
Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara šta… »

Tipsarević izgubio od Južnog na startu Sankt Peterburga Tanjug

Studio B 21.09.2016
Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je na startu turnira u Sankt Peterburgu od Rusa Mihaila Južnog 6:3, 7:5. Meč je trajao 112 minuta, a Južni je slavio peti put u šest međusobnih duela protiv Tpsarevića. Tipsarević kasnije danas igra dubl… »

EU i IOM: Milion evra Srbiji za kontrolu migracija Tanjug

Studio B 21.09.2016
Delegacija EU i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor vredan milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 evra i obuke za nadležne organe u Srbiji, saopštila je danas Delegacija EU u Srbiji… »

Nove đubrijere i sudovi za smeće i reciklažni otpad Studio B

Studio B 21.09.2016
Gostujući u našem Jutarnjem programu direktor Gradske čistoće Miroslav Bogdanović najavio da će u Knez Mihailovoj ulici uskoro biti postavljene nove đubrijere i novi sudovi za smeće i reciklažni otpad. Bogdanović kaže i da će nabavka novih… »

„Dan bez automobila” na Savskom vencu Beoinfo

Studio B 21.09.2016
U okviru „Evropske nedelje mobilnosti”, Gradska opština Savski venac sutra od 10 do 14.30 časova realizuje akciju „Dan bez automobila”, čiji je cilj da se skrene pažnja na bezbednost u saobraćaju, kao i na potrebu smanjenja zagađenja iz… »

SAD i dalje optužuju Rusiju za napad na konvoj Studio B

Studio B 21.09.2016
SAD su došle su do preliminarnih zaključaka da su ruski ratni avioni bombardovali konvoj, koji je dostavljao humanitarnu pomoć UN u Alepo, i skladište Sirijskog arapskog crvenog polumeseca, tvrde dva američka zvaničnika za Si-En-En. Bela kuća je… »

Đurić: Budućnost Srbije vezana za sudbinu KiM Tanjug

Studio B 21.09.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Gračanici da bi Srbija i srpski narod bez Kosova i Metohije bili država i narod bez sopstvene prošlosti, a samim tim i bez budućnosti. Đurić je u porti manastira Gračanica… »

SAD:Protesti zbog ubistva nenaoružanog muškarca Studio B

Studio B 21.09.2016
Jedan policajac, afroameričkog porekla, ubio je naoružanog muškarca, takođe afroameričkog porekla, u stambenom kompleksu u gradu Šarlot u saveznoj američkoj državi Severna Karolina, što je izazvalo ulične proteste, koji su trajali do kasno u… »