Arhiva » Vesti » Večernje novosti 10.01.2017

Još živi sećanje na stradalu koleginicu

U gradu na Savi dodeljeno prvih osam zahvalnica pod nazivom "Ljubinka Popović". Direktor DZ najavljuje mesečne nagrade za najuspešnije

Večernje novosti utorak, 10. januar 2017.  |  A. DELIĆ

ŠABAC - U Domu zdravlja pod nazivom "Dr Draga Ljočić" danas su prvi put dodeljene zahvalnice koje nose ime "Ljubinka Popović", po medicinskoj sestri koja je pre godinu dana ubijena na svom radnom mestu. Laureati su osam njenih koleginica, koje su dobile i po 5.000 dinara.

Po rečima direktora DZ dr Branka Vujkovića, nagrada nije samo simbolično sećanje na stradalu koleginicu, već i opomena nadležnima da se učini više zarad poboljšanja bezbednosti na radnom mestu.

- Marljivim radom, odgovornošću i posvećenošću, Ljubinka je bila primer medicinskim sestrama, pa želimo da se o njenoj sudbini svakodnevno govori, a ne da se reaguje samo kada se dogodi nešto tako strašno - ističe dr Vujković, podsećajući na to da je u šabačkom Domu zdravlja zaposleno 188 medicinskih sestara i tehničara, pa u ovoj ustanovi najavljuju da će ubuduće biti ustanovljene i mesečne nagrade za najbolje lekare i ostalo osoblje.

Podsetimo, medicinska sestra Ljubinka Popović (55) je ubijena je 12. januara prošle godine na svom radnom mestu, u ordinaciji Medicine rada, a nožem ju je izbo pacijent Vukašin Vilotić (41), koji je došao da mu lekar prepiše terapiju...


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Šabac

©2018 Netmark d.o.o.