Arhiva » Vesti » N1 Info 11.01.2017

Novosti: Pojačano obezbeđenje 40 srpskih diplomata

Srpske diplomate u ambasadama koje su, prema bezbednosnim informacijama, potencijalne mete albanskih terorista dobili su iz Beograda nalog da podignu mere bezbednosti na najviši nivo, pišu Večernje Novosti, uz napomenu da je pojačano obezbeđenje 40 diplomata.

N1 Info sreda, 11. januar 2017.  |  Večernje novosti FoNet

Kako prenose Novosti, Ministarastvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je od diplomatskih predstavnika Švajcarske, Grčke, Turske, Nemačke, Italije i Belgije da njihove vlasti pojačaju obezbeđenje srpskih predstavništva.

Zatraženo je da se, ukoliko je to moguće, posebne mere zaštite pruže i članovima porodica srpskih diplomata, navode Novosti.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev je rekao da je ispred pojedinih srpskih ambasada bilo protesta zbog hapšenja Ramuša Haradinaja, ali da je situacija pod kontrolom.

Novosti navode da Srbija ne razmišlja o povlačenju osoblja iz predstavništva koja bi mogla biti mete, ali da im je sugerisano aktiviranje planova za krizne situacije koje ima svaka ambasada.

List prenosi i da prištinske vlasti odbacuju navode o tome da pripadnici albanske dijaspore planiraju upade u srpske ambasade, navodeći da "takve akte nasilja može da orkestrira samo srpska država".


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.