Arhiva » Vesti » Nova ekonomija 11.01.2017

Kompanije i dalje retko obaveštavaju kandidate o ishodu konkursa za posao

Nova ekonomija sreda, 11. januar 2017.

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa iz kompanija i dalje je najslabije ocenjen od strane kandidata koji konkurišu za posao.

I protekle godine su kandidati koji putem sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao, u okviru istraživanja Oceni put do posla dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Tom prilikom je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu.

U istraživanju je ove godine popunjeno 82035 upitnika, što je za oko 1 500 više u odnosu na prošlu godinu. Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao ( gotovo 17000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca ( skoro 5000).


Objavljeno na sajtu novaekonomija.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Infostud

©2018 Netmark d.o.o.