Arhiva » Vesti » RTS 11.01.2017

Saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja

Sneg pada u većini krajeva Srbije, sem na jugoistoku zemlje gde padavina trenutno nema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja.

RTS sreda, 11. januar 2017.
RTS: Saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati na sneg koga ima mestimično između jedan i tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i preko pet centimetara, saopštio je AMSS.

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od 17 do 8 stepeni ispod nule, jer svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda.

Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu, zato iz AMSS upućuju apel vozačima da voze krajnje oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magistralne i regionalne pravce.

Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

AMSS Sneg

©2017 Netmark d.o.o.