Arhiva » Vesti » Blic 11.01.2017

Ministarstvo saobraćaja: Na autoputevima saobraćaj se odvija normalno

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da se saobraćaj na autoputevima i državnim putevima prvog prioriteta u Srbiji odvija normalno.

Blic sreda, 11. januar 2017.  |  Beta

Zbog radova obustavljen je saobraćaja na mostu u Peckoj na putu Pričević-Pecka i preko reke Likodre u mestu Mojković.

Neprohodni su putni pravci Trgovište - Donji Stajevac - Radovnica - Bosilegrad, Trgovište - državna granica sa BJR Makedonijom (granični prelaz Kalovo), Odvraćenica - Preko Brdo, Kriva Feja - Gornja Ljubata - veza sa državnim putem II A 234.

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač Infrastruktura železnice Srbije funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju zbog nepovoljnih vremenskim uslovima, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, robni železnički saobraćaj odvija se bez zastoja, ali su u stanicama Resnik i Niš zbog veoma niskih temperatura zaleđena dva voza, koji će u toku dana biti odleđeni i pokrenuti.

Avio-saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla odvija se prema planiranom redu letenja, a od 22.00 sinoć do 7.00 jutros svi letovi su realizovani, sa manjim zakašnjenjima.

Prema redu letenja, danas je planirano ukupno 127 sletanja i poletanja.

"Zimski štab Aerodrom Nikola Tesla Beograd angažovan je u punom sastavu kako bi omogućio neometano i sigurno odvijanje avio-saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je aerodrom Konstantin Veliki u Nišu zatvoren i da je pista pod snegom.

Sava, Tisa i Dunav i dalje nisu plovne.

Proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu od rkm 1275 do rkm 1215, kao i na sektoru od Golupca do Smedereva, na Savi od rkm 120 (Hrtkovci) do 210 (granice sa BiH) i na celom toku Tise.

Doneta je odluka o aktiviranju ledolomca Greben na potezu od Djerdapa 1 do izlaska iz Kazana.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.