Izvor: N1 Info arhiva vesti 23.01.2017

Kina ima 731 milion korisnika interneta

N1 Info 23.01.2017
Kina ima 731 milion korisnika interneta, što predstavlja broj stanovništva evropskog kontinenta, saopštile su danas vlasti u Pekingu. Ukupno 53,2 odsto od 1,37 milijardi Kineza koristi internet, naveo je kineski Centar za informacije o internetu. Kina… »

Preminuo Boško Krunić

N1 Info 23.01.2017
Nekadašnji visoki politički funkcioner u vreme socijalističke Jugoslavije Boško Krunić preminuo je u 88. godini. Krunić je bio član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i njegov predsednik od 30. juna 1987. do 30. juna 1988. godine. Bio… »

BIRN: EPS sklopio skup sporazum za očitavanje struje

N1 Info 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje duplo veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, objavio je BIRN. Prema pisanju BIRN-a, posle sprovedene javne nabavke EPS je za poslove… »

Janković: Ništa ne sprečava ni SNS da me podrži

N1 Info 23.01.2017
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je za Insajder da je razlika u najavi kandidature i same kandidature za predsednika Srbije formalnost, a da je, uprkos opasnosti da se njegove poruke sa funkcije Zaštitnika tumače kao političke, ostao na… »

Završena istraga u Samsungu, otkriven uzrok samozapaljivanja

N1 Info 23.01.2017
Južnokorejska kompanija Samsung saopštila je danas da su problemi s dizajnom i proizvodnjom baterija u "pametnim telefonima" dovodili do pregrevanja i u pojedinim slučajevima do zapaljivanja modela "GalaxyNote7". Kompanija Samsung objavila je… »

Uprava Ade moli roditelje da ne hodaju s decom po ledu

N1 Info 23.01.2017
Uprava preduzeća Ada Ciganlija upozorila je građane da ne hodaju preko zaleđenog jezera i tako ne ugrožavaju svoj i tuđi život. Dodaju da su tokom vikenda roditelji sa maloletnom decom šetali preko zaleđenog Savskog jezera, gurajući bebe u… »

Premijerka RS nije došla na saslušanje u Tužilaštvu BiH

N1 Info 23.01.2017
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović nije se pojavila u Tužilaštvu BiH, gde je trebalo da bude saslušana kao osumnjičena zbog održavanja referendum o Danu Republike Srpske. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je novinarima da… »

Jedna osoba povređena u požaru u Beogradu

N1 Info 23.01.2017
Jedna osoba povređena je u požaru koji je jutros oko 7 časova izbio u zgradi u Beogradskoj ulici u centru Beograda. "Jedna osoba je zbog opekotina prevezena u Kliniku za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici", rekla je portparolka… »

Beograd i Priština na udaljenim tačkama pregovaračkog stola

N1 Info 23.01.2017
U utorak se, ranije od planiranog, u Briselu sastaju predsednici i premijeri Srbije i Kosova na poziv visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini. Vanredni sastanak dolazi posle nedavnog zaoštravanja odnosa između Beograda i Prištine, a… »

EU očekuje napredak u dijalogu Beograda i Prištine

N1 Info 23.01.2017
Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič potvrdila je da će Beograd i Priština na sastanak koji će sutra biti održan u Briselu uputiti delegacije na čelu sa premijerom i predsednikom i dodala da se… »