Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 17.03.2017

Forum žena odbija da se iseli i pravi slučaj

Glas Zapadne Srbije petak, 17. mart 2017.

Prijepolje - Opštinsko Veće opštine Prijepolje zaključkom sa broj 360/16-13 naložilo je Forumu žena u Prijepolju da se iseli iz prostorija.

Međutim, pošto ovo udruženje nije postupilo po odluci Veća, Dom kulture u ovom gradu bio je prinuđen da podnese tužbu zatraživši od Osnovnog suda da udruženje iseli iz službenih prostorija ove ustanove, koje ih bez ugovora koristi još od juna prošle godine, navodi se u tužbi.

Tužilac je tuženoj, kako piše, dostavio više obaveštenja i zahteva da postupi po odluci Veća, a poslednje joj je uručeno 23.01.2017. godine.

Dom kulture je u tužbi zatražio da se Forum žena iseli u roku od 15 dana, nadoknadi troškove postupka i službe prostorije preda u primljenom stanju, navodi se u tužbi.

Mileva pošto magla?

U okviru Foruma žena posluje i televizija čiji je direktor Mileva Malešić, koja je ceo slučaj pokušala da plasira kao pritisak na medije pa je se obratila medijskim udruženjima u kojima je i sama funkcioner što naravno nema veze sa istinom tvrde u Domu.

"Ova televizija posluje po tržišnim principima, čije cene oglašavanja i ostalih usluga nisu nimalo jeftine. Podržavamo televiziju, ali imamo primedbe da je ugovor za prostor od 72 metra kvadratna sa svim pratećim sadržajima od grejanja struje i slično bio štetan po ustanovu, jer se veliki deo kompenzovao pod uslovima koji nisu baš tržišni zbog čega je Opštinsko veće sasvim ispravno postupilo i nije produžilo ugovor", kaže naš sagovornik iz ove ustanove.

Praksa narodne grbače

Možda slična situacija je i u čačanskom Domu kulture gde je Milevin prijatelj Stojan Marković zaposeo prostor, a kiriju nije plaćao više godina. Dug je u jednom trenutku po tom osnovu premašio pola miliona dinara. Tek nakon najave tužbe izmirio je samo deo duga.

Malešić i Marković su stari poznanici koji sede po raznim udruženjima gde navodno odlučuju o kodeksima i pravima. Tako na primer, Marković je odlučivao koliko novca treba dati Malešićevoj dok se ona nalazila u komisiji u Čačku gde je odlučivala koliko novca treba dati za projekte Markoviću.

Međutim, i u tim komisijama se nađu ljudi koji pomrse račune, kao što je u tom slučaju učinio Vlade Ilić koji je odbio da učestvuje u takvim rabotama.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje

©2018 Netmark d.o.o.