Vojvodina arhiva vesti 23.03.2017

Obezbediti uslove za dečje bavljenje sportom

Dnevnik 23.03.2017
NOVI BEČEJ: Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, posetio je danas Novi Bečej i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima lokalne vlasti, ali i obišao Sportsko-rekreativni centar „Jedinstvo“ gde su ga dočekali predstavnici… »

Korak bliži prečistaču otpadnih voda

Dnevnik 23.03.2017
RUMA: U rumskoj Gradskoj kući juče je potpisan ugovor između Republičke direkcije za imovinu i opštine Ruma o prenosu vlasništva zemljišta nad parcelom u Zapadnoj industrijskoj zoni. odnosno Industrijskoj zoni “ Rumen”. Ugovor su potpisali… »

Ugovori sa 32 udruženja građana i organizacija

Dnevnik 23.03.2017
BAČ: Predsednik Opštine Bač Dragan Stašević potpisao je ugovore sa predstavnicima 32 udruženja građana i organizacija civilnog društva. Opština Bač je ove godine opredelila 5.500.000 dinara iz budžeta za finansiranje i sufinansiranje rada… »

NSPM: Vučić favorit, slede Jeremić, Janković i Preletačević

Moj Novi Sad 23.03.2017
Nova srpska politička misao je objavila istraživanje javnog mnjenja po kom je Aleksandar Vučić favorit na predsedničkim izborima, dok se iza njega nalaze Vuk Jeremić, Saša Janković i Luka Maksimović. Na pitanje za koga bi glasali da se sledeće… »

Jednostavnije do radnih dozvola za rad u Slovačkoj

Moj Novi Sad 23.03.2017
Slovački parlament je posle skandala sa prevarnim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, omogućava sezonskim radnicima da ne… »

Teretnjaci na "Batrovcima" čekaju šest sati

RTV 23.03.2017
BEOGRAD - Zadržavanja za teretna motorna vozila na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj su oko šest sati, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Prema podacima Uprave carina, na izlazu iz naše zemlje, na graničnom prelazu Šid… »

LSV: Nenadu Čanku upućene pretnje smrću

Moj Novi Sad 23.03.2017
Predsedničkom kandidatu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadu Čanku upućene su pretnje smrću preko društvene mreže Fejsbuk, saopštila je danas ta stranka, i zatražila da nadležni organi pod hitno utvrde identitet vinovnika pretnji. LSV je… »

Rukometaši Vojvodine dočekuju Požarevac

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - U poslednjem kolu ligaškog dela rukometne superlige, Vojvodina u subotu dočekuje Požarevac. Obema ekipama to će biti prilika za popravljanje forme uoči mečeva za titulu, odnosno za opstanak. Novosađani su pobedama nad Dinamom, Spartakom… »

Novi rendgen za Dečju bolnicu

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, nakon 35 godina dobio je novi rendgen aparat, koji će u budućnosti lečiti više od 20 hiljada pacijenata. Tim povodom i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković posetio je… »

Seljaci strahuju od velikih "investitora"

RTV 23.03.2017
SOMBOR - Somborska Komisija za davanje u zakup državnog zemljišta na 30 godina na osnovu podnetih biznis planova radi punom parom. Dok veliki biznismeni očekuju da će njihovi planovi i investicije biti put do državne zemlje, mali poljoprivrednici… »