Vojvodina arhiva vesti 23.03.2017

Opera "Boemi" i maestro Đanluka Marčano

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - Opera Boemi Đakoma Pučinija, čiji su libreto prema romanu Slike iz života boema Anrija Miržea napisali Luiđi Ilika i Đuzepe Đakoza, biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu danas na sceni "Jovan Đorđević" u 19 časova. Operu… »

Eko-volonterska radna akcija "Zajedno za jezero Palić"

Subotica.com 23.03.2017
Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa USAID pozvala je sve zainteresovane Subotičane i ekološka udruženja da se u petak priključe akciji sakupljanju čvrstog otpada u okruženju Prihvatnog centra Subotica, na priobalju jezera Palić (Sektor 1)… »

Besplatan pregled dečjih auto-sedišta u subotu na parkingu kod Sajma

Moj Novi Sad 23.03.2017
U okviru projekta “Bezbednost se uči pre prvih koraka –Kancelarija za dečja auto-sedišta”, Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pozvao je građane na javnu akciju besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja ima za cilj da poveća… »

Nebezbedan trotoar ugrožava školarce

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - Sugrađani novosadskog naselja Satelit, čija deca idu u školu "Miloš Crnjanski", javili su se redakciji Radio-televizije Vojvodine kako bi ukazali na problem sa kojim se đaci te škole susreću jer, kako kažu, brinu za njihovu bezbednost… »

Gostovanje Šabačkog pozorišta

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - Večeras na sceni "Pera Dobrinović" u 19.30 časova gostuje predsatva Šabačkog pozorišta Klub ljubitelja smene 8. Klub ljubitelja Smene 8 je uzbudljiva priča koja bi se mogla okarakterisati kao špijunski triler. Međutim, iza tog svakako… »

Slobodan Trkulja nastupa u Staroj Pazovi

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - Srpski muzičar, instrumentalista, kompozitor i pevač Slobodan Trkulja, koji sa svojim sastavom "Balkanopolis" izvodi muziku inspirisanu tradicijom Srbije i Balkana, nastupiće u Staroj Pazovi večeras i sutra u 20 časova, u pozorišnoj sali… »

Dizači tegova se pripremaju za EP u Splitu

RTV 23.03.2017
SUBOTICA - Srpski dizači tegova pripremaju se za Evropsko prvenstvo koje ih ove godine očekuje u Splitu. Njih trojica dolaze iz Subotice i ovo će im biti prvi veliki test u seniorskoj kategoriji, nakon sjajnih rezultata u konkurenciji juniora. Tamaš i… »

AGENCIJA "NINAMEDIA": Pedeset odsto glasova Vučiću

Moj Novi Sad 23.03.2017
Na predstojeće predsedničke izbore izašlo bi 53,8 odsto birača, a 50 odsto glasova bi osvojio kandidat vladajuće koalicije, pokazala anketa. Na predsedničke izbore 2. aprila sigurno bi izašlo 53,8 odsto birača, a, u ovom momentu najveći broj… »

Melenci: Pčele dobro prezimele

RTV 23.03.2017
MELENCI - Trenutno se u pčelinjacima proverava situacija sa hranom za pčele. Ko nema dovoljno hrane ubacuje pogače, objašnjava za Radio Novi Sad predsednik Društva pčelara u Melencima Milan Popov. "Od sredine marta počinjem da simuliram izlazeće… »

Mesec Frankofonije u Spomen-zbirci

RTV 23.03.2017
NOVI SAD - Na prvom programu Radio-televizije Vojvodine večeras u 19 sati će biti emitovana dokumentarna TV emisija iz serijala Plavi krug, posvećena slikaru Savi Šumanoviću. Urednica emisije je Staša Jamušakov, a reditelj Nenad Milošević… »