Izvor: Beta arhiva vesti 28.03.2017

Amerikan erlajns kupio akcije najvećeg kineskog avioprevoznika

Beta 28.03.2017
Kompanija Amerikan erlajns (American Airlines) kupila je deo akcija avioprevoznika Čajna sadern erlajns (China Southern Airlines), najveće državne aviokompanije u Kini, za 200 miliona dolara. Kineska kompanija je danas saopštila da je Amerikan erlajns… »

Vučić: Sutra ne idem na Kosovo

Beta 28.03.2017
Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sutra neće ići na miting u Leposavić na Kosovu. "Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naredjivati. Taj… »

Milovanović: Očekujemo da država zaštiti svoj interes i kapital u Energoprojektu

Beta 28.03.2017
Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini on će biti obezvredjen. "Naše sumnje da… »

Blumberg o žutoj patki, Vučiću i Rusiji

Beta 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić video je u demonstrantima koji protiv korupcije na najvišem nivou protestuju s crtežima žute, gumene patke, "svetsku patkarsku zaveru", piše danas kolumnista američkog informativnog sajta "Blumberg" Leonid… »

Janković: Vojska Srbije ne sme biti alat u rukama politike

Beta 28.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas da država, bezbednost i Vojska Srbije (VS) ne smeju biti alat u rukama političara, već da moraju da ostanu isključivo u službi svih gradjana Srbije. Kako se navodi u saopštenju, Janković je na… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima u evropskim integracijama

Beta 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uredjuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Predsednik UEFA u petak u Srbiji

Beta 28.03.2017
Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin u petak će posetiti Fudbalski savez Srbije, saopšteno je danas. Čeferin u posetu Srbiji dolazi na poziv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze. U društvu Čeferina biće i… »

Dačić: Srbija posvećena miru i stabilnosti, u regionu nema volje za dijalog

Beta 28.03.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija posvećena miru i stabilnosti na Balkanu, ali da kod ostalih zemalja regiona ne vidi volju za dijalogom. Dačić je u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA rekao da je situacija u regionu… »

Vučić: Žene biraju po odgovornosti, a ne po lepoti

Beta 28.03.2017
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić obećao je danas ženama da će ako pobedi na izborima one biti jednako tretirane kao muškarci, da niko neće moći da ih maltretira i da će se svim srcem boriti za njih. On se danas u Sportskom centru "Šumice"… »

Dveri: Obradović u zgradi opštine Pećinci čeka lokalne funkcionere

Beta 28.03.2017
Lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta danas su pokušali da nadležnima u opštini Pećinci uruče zahtev da se Dragana Milićević vrati na posao u lokalnom Domu zdravlja u kome je, kako tvrde dobila otkaz iz političkih razloga. Pošto u… »