Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 19.04.2017

Sneg u Novoj Varoši i Prijepolju do 30 centimetara

Glas Zapadne Srbije sreda, 19. april 2017.

Nova Varoš, Prijepolje - Sneg koji od sinoć pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 santimetara.

Saobraćaj se odvija usporeno po mokrim i klizavim kolovozima, svi magistralni putni pravci su prohodni, problema ima u višim predelima Zlatara. Pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačan oprez kod vozača.

Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić, izjavio je da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo gde visina snega iznosi i više od 30 santimetara. Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja.

Direktorka JKP "3. septembar" iz Nove Varoši, Suzana Šuljagić, kaže da su njihova dva kamiona za čišćenje snega sve vreme na terenu i da obilaze i gradsko i seosko područje.

"Pratimo situaciju i temperaturu i ukoliko bude bilo potrebno počećemo sa posipanjem soli i rizle", rekla je ona za Glas zapadne Srbije.

Prema njenim rečima problema sa snabdevanjem vodom, toplotnom i električnom energijom za sada nema.

Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić, ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka te da je naročito u opasnosti koštunjaavo voće.

Gornja Kosatica, selo kod Prijepolja, foto: Glas zapadne Srbije

Voćar iz Prijepolja, Hasan Hasanagić, rekao je da sluša savete stručnjaka, ali isto tako tvrdi da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

Direktor JKP "Lim" iz Prijepolja, Enis Memišahović, kaže za Glas zapadne Srbije da su od juče po nalogu RHMZ-a i Sektora za vanredne situacije u pripravnosti i da su vršili monitoring nad komunalnom situacijom u gradu.

"Noć je protekla mirno u samom grdu nema mnogo snega. Snabdevanje vodom i toplotno energijom je uredno. Prema našim informacijama nema prekida u snabdevanju električnom energijom", ističe Memišahović.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje Nova Varoš Sneg

©2017 Netmark d.o.o.