Arhiva » Vesti » Jugmedia 21.04.2017

Vulin: Izjave o otcepljenju poziv na Treći balkanski rat

Jugmedia petak, 21. april 2017.  |  Jugmedia

Izjava predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, Jonuza Muslijua da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, predstavlja poziv na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

On je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu, kao i da ne želi da ratuje

Vulin je prilikom obilaska Crvenog krsta i Narodne kuhinje u Bujanovcu rekao da bi izjavu Muslijua trebalo da komentarišu nadležni organi i tužilaštvo jer izjava predstavlja pozivi na otcepljenje dela teritorije Srbije

“Ovo nije neka politička izjava niti lični stav, već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije“, rekao je on tom prilikom.

Ministar je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu i one koji pokušavaju da izazovu balkanski rat i naglasio da onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru.

„Mi nemamo n ijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom balkanskom ratu. Kada nas sledeći put budete pitali zašto nabavljamo migove i pokušavamo da jačamo svoju zemlju, pročitajte izjave Edija Rame i Hašima Tačija pa nas ponovo pitajte zašto se trudimo da Srbija bude vojno, ekonomski i politički jaka i stabilna. Samo jaka Srbija može da sačuva mir“, istakao je Vulin.

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasni da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

Milan Zdravković


Objavljeno na sajtu jugmedia.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2017 Netmark d.o.o.