Arhiva » Vesti » Južne vesti 21.04.2017

Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat

Južne vesti petak, 21. april 2017.  |  I. M. Južne vesti

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Bujanovcu izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da se Preševska dolina pripoji Kosovu i Albaniji, kao poziv na Treći balkanski rat.

On smatra da izjavu Muslijua treba da komentarišu nadležni državni organi i da bi on za tu izjavu morao da odgovara jer u njoj poziva na rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

Ovo nije neka politička izjava niti lični stav, već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije – smatra Vulin.

Srpski ministar je takođe zatražio od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasni da li je izjava Muslijua njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

On je na kraju pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu i one koji pokušavaju da izazovu balkanski rat jer, kako je istakao, Srbija želi mir i stabilnost u regionu i ne želi da ratuje.

Podsetimo, šef Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonuz Musliju, nadovezujući se na izjave Edija Rame i Hašima Tačija, juče podržao je eventualno ujedinjenje Albanije i Kosova, ali je rekao da ono nema smisla ako im se ne pripoje i Preševo, Bujanovac i Medveđa, kao i da “Beograd treba da bude zahvalan, jer Albanci ne traže i Niš”.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2017 Netmark d.o.o.